We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws: deze maand kun je misschien weer een keer naar een museum of theater! In Alkmaar staan er 9 evenementen op de lijst.

In april wordt in Nederland een proef gedaan met toegangstesten om bezoeken aan o.a. musea, theaters, dierentuinen en sportwedstrijden weer mogelijk te maken.

Bezoekers moeten binnen 24 uur voordat ze een locatie bezoeken een sneltest hebben gedaan bij een teststraat van Stichting Open Nederland. Met een negatief testresultaat mag je naar binnen.

Alkmaarse deelnemers aan proef

In Alkmaar kun je deze maand eindelijk weer een keer naar het theater en de popzaal. Voor de liefhebbers van klassieke muziek opent de Grote Kerk haar deuren.

Theater de Vest

In TAQA Theater de Vest staan in april 3 proefevenementen in de agenda. Bij elk van deze voorstellingen zijn 220 bezoekers welkom.

16 april: Peter Pannekoek – ‘DNA’
17 april: Ronald Goedemondt | Jasper van Veen – dubbelprogramma
18 april: Muziektheater Joost Spijkers – Hotel Spijkers

Grote Kerk

De Grote Kerk opent de deuren voor een select gezelschap van 50 bezoekers.

16 april: Programma onbekend
17 april: Programma onbekend
18 april: Nederlandse Bachvereniging – BACH ♥ VIVALDI

Podium Victorie

Tenslotte is het de beurt aan Podium Victorie. De laatste 3 dagen van april mogen 100 gelukkigen per dag weer naar een voorstelling:

28 april: Wende
29 april: S10
30 april: Altin Gün

Hoe werkt het testen vooraf?

Heb je een kaartje voor een event? Maak dan snel een afspraak voor een test via testenvoortoegang.nl van Stichting Open Nederland (en niet bij bijvoorbeeld de GGD). De testlocatie is Drafcentrum Alkmaar (Koning Willem-Alexanderlaan 4).

Je krijgt dan een gratis door de RIVM goedgekeurde sneltest. De uitslag krijg je binnen een uur via e-mail.

Ben je negatief getest, dan krijg je een code die je in de CoronaCheck-app kan omzetten in een testbewijs. De uitslag is 40 uur geldig.

Positieve uitslag? Dan volg je verdere instructies van de GGD.