We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het zal je niet ontgaan zijn: er is een nieuwe rage in Alkmaar (en de rest van de wereld): Pokémon GO. De smartphone game is nu een week oud en al één van de populairste games ooit. Ook in Alkmaar.

Win 1.200 Pokécoins

Win: Deel jouw leukste foto van Pokémon in Alkmaar en maak kans op 1.200 Pokécoins!

Al 1,3 miljoen Nederlandse spelers

Pokémon Go is zaterdag 16 juli pas officieel in de Nederlandse App Store van Apple en de Google Play Store verschenen. Tot dan moesten Nederlanders een buitenlands App Store-account gebruiken om de hitgame te kunnen downloaden, of op Android een los bestand downloaden buiten de Play Store op.

Voordat het spel officieel in Nederland is uitgebracht, hadden al 1,3 miljoen Nederlanders Pokémon GO gedownload. 85% van hen speelt de game elke dag of meerdere keren per dag. Zes op de tien spelers geven aan speciaal te zijn gaan wandelen om Pokémon te vangen.

Pokémon GO speel je op je smartphone. De game maakt gebruik van augmented reality, een beeld van de werkelijkheid waaraan elementen worden toegevoegdIn het geval van Pokémon GO zie je door de camera van je telefoon Pokémon verschijnen in het Alkmaarse straatbeeld. En dat ziet er ongeveer zo uit:

pokemon-go-alkmaar-jigglypuff

Jigglypuff in de Lindenlaan!

pokemon-go-alkmaar-dratini

Dratini in de Singel

pokemon-go-alkmaar-electabuzz

Electabuzz in het park

In de ban van Pokémon GO

Pokémon GO Alkmaar: pontje oer

Het pontje over, op zoek naar Pokémon

Bij UIT072 is een aantal bloggers al dagen in de ban van dit geweldige spelletje.

Meerdere kilometers per dag door Alkmaar lopen? Op de fiets naar het Geestmerambacht omdat er een zeldzame Pokémon schijnt rond te hangen? Laat op de avond toch nog dat ene rondje maken? Dat is allemaal geen probleem. En het is nog goed voor je ook, want je krijgt voldoende lichaamsbeweging.

Daarnaast is er door de spelopzet – je kan je aansluiten bij een van de drie strijdende teams – ook nog een sociaal aspect waarbij wildvreemden samen spelen.

Met je team verover je verdedig je zogenaamde Gyms, die zich een soort van in de echte wereld bevinden op bekende locaties. Denk bijvoorbeeld aan het Stadsstrand of de Friesebrug. Hoe tof is dat?

Andere Pokémon GO spelers uit Alkmaar

Pokémon Go is voor jong en oud een leuke game waarbij plezier, competitie, lichaamsbeweging (je moet écht veel lopen) en het sociale aspect centraal staan. Vooral dat sociale aspect maakt het een unieke game.

Ben jij al fan van Pokémon GO? Dan is het leuk om in contact te komen met andere Pokémon GO spelers in Alkmaar. De beste plekken hiervoor vind je op Facebook, bijvoorbeeld de besloten groepen voor spelers uit Alkmaar en omstreken en de Alkmaarse Pokémon GO pagina. Zit je al in een team? Ook die hebben inmiddels hun eigen groepen:

Team geel
Officiële naam: Team Instinct. De leden van team instinct denken dat de manier waarop Pokemon uitgebroed worden heel belangrijk is voor hoe sterk ze zijn. Ze focussen zich dus vooral op het uitbroeden van Pokemon. De leider van Team Instinct heet Spark en de mascotte is Zapdos.
Team geel op Facebook

Team blauw
Officiële naam: Team Mystic. Team Mystic denkt dat Pokémon sterk worden door het evolueren en focust zich vooral op onderzoek rond de evoluties van Pokémon. De leider van Team Mystic heet Blanche en zijn mascotte is Articuno. (Blauw is best aldus Vincent en Noukka)
Team blauw op Facebook

Team rood
Officiële naam: Team Valor. De belangrijkste waarde voor Team Valor is training. Zij denken dat het trainen van Pokémon de belangrijkste manier is om ze sterk te maken. De leider van team rood heet Candela en zijn mascotte is Moltres.
Team rood op Facebook

Pokémon GO events in Alkmaar

Ook leuk: er worden nu verschillende Pokémon GO evenementen georganiseerd in Alkmaar waarbij je met volslagen onbekenden lekker een middagje op jacht gaat, of tegen elkaar ten strijde trekt om die ene Gym te veroveren. Er is zelfs een heuse marathon die je kan lopen zodat je eitjes sneller uitkomen.

Hoe dat zit moet je zelf maar uitzoeken:

Politie Alkmaar zet Pokémon Go spelers in

Ook de Alkmaarse politie is de hype niet ontgaan. Alkmaarders die ’s nachts op zoek zijn, kunnen de politie van dienst zijn. Woensdag riepen ze dan ook Pokémontrainers uit 072 op om verdachte situaties door te geven via 0900-8844 en bij spoed 112.

“Tijdens nachtelijke uren maar ook overdag krijgen wij opeens een paar honderd extra ogen erbij op straat.”

Het is officieel nog niet eens in Nederland verkrijgbaar maar het is al een enorme hype! Pokémon Go! In Heiloo,…

Geplaatst door Politie Alkmaar op Dinsdag 12 juli 2016

Gotta catch ‘em all!

Wist je dat?

Tips voor Pokémon Go in Alkmaar

  1. Handig om te weten: de Platte Stenenbrug is een hotspot voor Pokéstops en dus ook voor “Lures”. Dat zijn de roze blaadjes op de kaart waar Pokémon voor 30 minuten op af zullen komen. Als je moe bent van het lopen, neem lekker een drankje op een terras en vang alsnog Pokémon.
  2. Neem een vriend of vriendin mee als je opzoek gaat. Zo kun je efficiënter zoeken als je een belangrijke Pokémon op je radar ziet en niet meteen weet waar hij zit. (En het is ook nog gezelliger en veiliger).
  3. Bij de Schermerpoort zitten twee Gyms heel dichtbij elkaar, als je echt fanatiek wilt trainen kun je hier je uitdaging wel vinden.
  4. Zet “Battery Saver” aan in je instellingen om je batterij te besparen. Als je je telefoon op zijn kop houdt, gaat het scherm uit maar blijft de app aan.
  5. Pokémon GO download je in de App Store (iPhone) of bij Google Play (Android).
  6. Win: like UIT072 op Facebook en deel jouw leukste foto van Pokémon in Alkmaar en maak kans op 1.200 Pokécoins!