We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Verstopt in het Ringersgebouw op de 3e verdieping vind je de Stadskantine. Een relaxte plek voor een betaalbaar drankje of hapje en de gelegenheid om mensen in een no-nonsens sfeer te ontmoeten.

Op 26 november 2016 openden de deuren van de Stadskantine. En op 31 augustus 2018 zullen ze weer voorgoed gesloten worden. Op deze locatie in Ringers tenminste, want na augustus zullen de  initiatiefnemers de Stadskantine voortzetten op een nieuwe locatie aan het kanaal.

Kunstzinnig concept op grote hoogte

Het initiatief voor de Stadskantine komt van kunstenaars Harold van Geerestein en Niels Koning. Zij waren eerder betrokken waren bij LIFE 072, de voorloper van Koel 310 aan de Koelmalaan. In de oude Ringersfabriek kunnen ze samen met Sietse Kijlstra (voorheen o.a. Atlantis en Koekenbier) tot maart 2018 hun nieuwste concept vorm geven.

Bij Stadskantine Alkmaar is er ruimte om overdag aan eigen of gezamenlijke opdrachten te werken omringd door kunst, bijzondere objecten en aangename muziek op de achtergrond.

Mocht je trek krijgen dan is er in de middag een eenvoudige lunch. In de avond bestel je zelf je eten bij je favoriete restaurant of bezorgdienst en kan je dat op eten aan een tafel in Stadskantine Alkmaar. Of je bestelt de daghap: lekkere huisgemaakte pasta voor een spotprijs!

Kunstzinnig en muzikaal

Er zijn in de exporuimte op de 3e verdieping doorlopend exposities van uiteenlopende kunstenaars, makers en ambachtslieden. Elke zondag is er live muziek op het podium.

Op het dakterras en vanuit Stadskantine Alkmaar heb je een uniek en prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Alkmaar.

Terugblik opening Stadskantine

Meer over Stadskantine Alkmaar

Stadskantine Alkmaar

Noorderkade 1027 [Ringers]
1823 CJ Alkmaar


Openingstijden

Ma-di: gesloten
Wo-zo: 11.00 – 1.00



Kaart wordt geladen...