Verstopt in het Ringersgebouw op de 3e verdieping vind je de Stadskantine. Een relaxte plek voor een betaalbaar drankje of hapje en de gelegenheid om mensen in een no-nonsens sfeer te ontmoeten.

Kunstzinnig concept op grote hoogte

Het initiatief voor de Stadskantine komt van kunstenaars Harold van Geerestein en Niels Koning, die eerder betrokken waren bij LIFE 072, de voorloper van Koel 310 aan de Koelmalaan. In de oude Ringersfabriek kunnen ze tot augustus 2018 hun nieuwste concept vorm geven.

Bij Stadskantine Alkmaar is er ruimte om overdag aan eigen of gezamenlijke opdrachten te werken omringd door kunst, bijzondere objecten en aangename muziek op de achtergrond.

Mocht je trek krijgen dan is er in de middag een eenvoudige lunch. In de avond bestel je zelf je eten bij je favoriete restaurant of bezorgdienst en kan je dat op eten aan een tafel in Stadskantine Alkmaar. Of je bestelt de daghap: lekkere huisgemaakte pasta voor een spotprijs!

Bandjestijd! #jazz #alkmaar #live #dakterras

A post shared by UIT072 ♥ Alkmaar (@uit072) on

Selecting some sweet vinyl for this view this sunday. #stadskantine #alkmaar

A post shared by Casper Horn (@cass.horn) on

Kunstzinnig en muzikaal

Er zijn in de exporuimte op de 3e verdieping doorlopend exposities van uiteenlopende kunstenaars, makers en ambachtslieden. Elke zondag is er live muziek op het podium.

Op het dakterras en vanuit Stadskantine Alkmaar heb je een uniek en prachtig uitzicht over de oude binnenstad van Alkmaar.

Heb jij er al een kijkje genomen?

Meer over Stadskantine Alkmaar

Stadskantine Alkmaar

Noorderkade 1027 [Ringers]
1823 CJ Alkmaar

Openingstijden

Ma-di: gesloten
Wo-zo: 11.00 – 1.00Kaart wordt geladen...