We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  08:45 - 17:30

design, entertainment, technologie, TED-talk

Na een succesvolle eerste editie in 2019, is TEDx terug in Alkmaar! Op 18 april 2023 wordt publiek in de Grote Kerk Alkmaar getrakteerd op het wereldberoemde concept: een inspirerende dag met TED talks van tien uiteenlopende sprekers. 

Het thema deze editie is ‘Unlock (y)our future’. Laat je dus verrassen door de energieke TED talks van (inter)nationale sprekers en droom en fantaseer mee over de nabije en verre toekomst.

Sprekers

Eva Eikhout (o.a. BNN Vara) neemt je mee in haar talk ‘Leren dansen met de regels’. Op humoristische wijze vertelt ze over haar leven zonder armen en benen in een wereld die gemaakt is voor mensen mét armen en benen. Aan de hand van huis-, tuin- en keukensituaties neemt zij haar publiek mee in haar verhaal over wendbaarheid, aanpassingsvermogen en alledaagse uitdagingen.

Andere sprekers zijn onder andere klimaatrechtvaardigheid activist Winne van Woerden, documentairemaker en ex-militair Wensly Francisco, denker en schrijver over technologie Aaron Mirck, cultuurhistoricus en biograaf Eva Rovers, ondernemer en innovator Marco van der Werf en technologieliefhebber en professor Deborah Nas.

Over TEDx

TEDx is een lokaal evenement van het wereldwijde fenomeen TED. TED staat voor Technology, Entertainment en Design. Invloedrijke sprekers over deze onderwerpen werden bij elkaar gezet om over deze onderwerpen te spreken. In de jaren ’90 is dit uitgegroeid naar een evenement waar een scala aan onderwerpen langskomen met één doel: Mensen inspireren en aanzetten tot nadenken, in beweging te krijgen en mensen te verbinden.

Het is de tweede keer dat het succesvolle event Alkmaar aandoet. In 2019 was de eerste editie in rap tempo uitverkocht.

Voorproeven met de SALON

Op 13 maart is de SALON van TEDx Alkmaar, een inspiratievolle aanloop naar het hoofdevenement in april. Te gast zijn twee sprekers van de vorige editie: Marjan de Bock-Smit en Roberto Narcisi. Marjan inspireerde publiek met haar TEDtalk ‘Change lives with your buying power. Roberto nam een uitverkochte kerk mee in zijn talk ‘TWIST your life like stem cells do’. In de SALON vertellen ze over hun TEDx-ervaring en over hoe het nu met ze gaat.

TEDx Alkmaar is op dinsdag 18 april in de Grote Kerk Alkmaar. Early bird tickets zijn € 45. Reguliere tickets € 65 (inclusief talks, lunch, borrel en koffie/thee). De meeste talks zijn in het Engels.

meer info

18 april 2023 9:00
Grote Kerk Alkmaar
Kaarten kosten € 65 en kun je bestellen op de site van TEDx.


Kaart wordt geladen...