We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Dat de Stadskantine niet voor altijd in de Ringersfabriek kon blijven, was al vanaf de start in november 2016 bekend. Maar nu de einddatum in zicht komt, is dan eindelijk de nieuwe locatie bekend: de Stadskantine blijft aan het Kanaal, maar wel een stukje verder.

Al 3 keer eerder zou de Stadskantine moeten vertrekken en even zo vaak mocht dit unieke Alkmaarse concept toch blijven. Maar nu houdt het dan echt op: 31 augustus 2018 is de laatste dag van deze enige echte rooftop bar in Alkmaar.

Stadskantine Alkmaar

Het unieke panorama-uitzicht van de Stadskantine komt helaas niet meer terug

Maar voor elke gesloten deur, gaat er een nieuwe open. De Stadskantine gaat verder in Alkmaar: de nieuwe stek wordt het voormalige pand van Rijkswaterstaat aan het Noordhollands Kanaal ten noorden van de Huiswaarderbrug. De locatie Kanaaldijk 301 ligt tussen het Noord Hollandsch kanaal en de West-Friese Omringdijk ringweg als relatief groene enclave. 

Stadskantine Kanaalkade

Voormalig Districtkantoor RWS aan de Kanaaldijk 301 te Alkmaar (foto: Rijksvastgoedbedrijf)

Bij de nieuwe stek kun je straks met je bootje aanmeren. Het concept van de Stadskantine combineert kunst met eten, drinken en muziek en dient vooral als een tijdelijke invulling voor leegstaande panden. Dit idee wordt voortgezet op de nieuwe locatie.

De aanvraag voor de  benodigde vergunningen is gestart. Naar verwachting zal de verhuizing rond eind augustus plaatsvinden. Je hebt dus nog een paar weken om te genieten van het prachtige uitzicht over de Alkmaarse binnenstad.