We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vincent Melgers    Noukka Signe    Niels Goedel

The Bourbon Room. Inmiddels alweer een half jaar een nieuw restaurant in Bergen. Daar moesten we natuurlijk even eten! En geloof ons, we kunnen jullie dit restaurant met stip aanraden. Wow!

Stijlvolle zaak

Sinds kort is Bergen een nieuwe horecaplek rijker: The Bourbon Room. Een prachtige zaak met een enorm stijlvolle inrichting. Het is deels industrieel, maar het straalt ook warmte uit. Door de eerste helft van de zaak loopt een mooie lange bar die eindigt in de open keuken, die dus midden in de zaak staat en daardoor goed zichtbaar is. Je ziet het keukenpersoneel gepassioneerd bezig zijn, en af en toe hoor je wat keukengeluiden. Dat geeft enorm veel extra sfeer!

Bourbon Room - Fernando & Shervin

Persoonlijke touch

Bij binnenkomst werden we hartelijk begroet door de eigenaar Shervin (die zichtbaar trots is op wat hij heeft neergezet) en door gastheer Marvin Corte. Altijd even een praatje, of je nu aan tafel of aan de bar zit. Die persoonlijke interactie maakt The Bourbon Room echt een enorm mooie plek.

Ook chefkok Fernando komt dikwijls even aan tafel vertellen wat er voor moois gegeten gaat worden, of hij komt even langs om een creatie te laten zien waar hij trots op is. En die trots, dat is meer dan terecht!

Aan tafel!

We begonnen met een lekkere aperitief, een mooie rosé Cava. Eigenaar Shervin weet enorm gepassioneerd over de wijnen te vertellen. Als wijnliefhebbers kunnen we dat altijd enorm waarderen, we delen die passie volhartig.

Als eerste, even een leuke amuse. En wat voor een! Een antiboise van tomaat, met een schuim van Parmezaanse kaas afgemaakt met popcorn van spek. Popcorn van spek! De toon is gezet; deze kok is een virtuoos. Voor onze nieuwe fotograaf Noukka, vegetariër/pescotariër, werd een aangepaste topping gemaakt. Zij krijgt lekkere krokantjes van aardappel in plaats van spek.

Bourbon Room - voorgerecht

Fernando creëert de amuses

Amuse bij Bourbon Room

Amuse smaakt naar meer

Vervolgens: pastrami met huisgemaakte piccalilly, truffel crème en eendenlever, samen met een heerlijke rosé uit Italië. Geweldig, en wat een mooie combinatie! En ook onze tafelgenote een heerlijk gerecht: tonijn, met een fantastische mayonaise van wasabi. Ondertussen is het ons alle drie opgevallen dat de muziek in The Bourbon Room echt heel fijn is.

Bourbon Room - pastrami

Kalfspastrami, truffel crème, eendenlever

Shervin staat wederom aan onze tafel, deze keer vertelt hij vol enthousiasme over een Hongaarse wijn. Een wijn die je niet vaak voorgesteld krijgt in een restaurant, maar die een perfecte begeleider van de volgende gang was: soft-shell crab. Krab, die wordt gevangen terwijl hij van jasje wisselt, dus helemaal eetbaar. Wat een ervaring! En wat ongelooflijk lekker in combinatie met de saus van rode curry.

Bourbon Room - soft-shell crab

Soft-shell crab. Waar vind je dat nog op de kaart?

Terwijl we nog aan het napraten zijn over de ervaring van het eten van de soft-shell crab, doemt er naast onze tafel een gigantische kaas op, waarin de eigenaar behendig de finishing touch aan de risotto geeft. De risotto wordt in de kaas, de Grana Padano, gemengd, en direct daarna geserveerd. Wat een heerlijke risotto, met de geur van truffel die je neus binnenkomt. Wow!

Bourbon Room - risotto-grana-padano

Aan tafel wordt de risotto afgemaakt, in een kaas!

Ook de volgende gang viel goed in de smaak. Voor de mannen was er een heerlijk stuk diamanthaas, aangebraden en daarna langzaam gegaard in de oven, met geroosterde groente en een jus van kalf. Wederom hoef je niet teleurgesteld te zijn als je geen vlees eet: Noukka kreeg een mooi stuk zeebaars, met schubben van courgette. Dat ziet er net zo gaaf uit dat het klinkt. En smakelijk!

Zeebaars bij Bourbon Room

Schubben van courgette. Wow!

Als laatste gang Sneeuwwitje. Een prachtig dessert in verschillende tinten wit: kokos ijs, panna cotta van witte chocolade, yuzu en stukjes zoetzure appel. Onze tevredenheid over dit dessert is het beste samen te vatten met het volgende: 2 dagen later is Vincent naar Bergen gereden. Speciaal om dit dessert nog even los te bestellen, omdat het zo lekker was.

bourbon-room-sneeuwwitje

Sneeuwwitje: kokosijs, panna cotta, merenque, yuzu gel, witte chocolade mousse

Chef Fernando

Het moge duidelijk zijn, wij zijn fan geworden van The Bourbon Room. En dat is niet in de laatste plaats vanwege chef-kok Fernando. Fernando maakt de meest briljante creaties en combinaties, en daarbovenop, Fernando is een autodidact! Dat moet wel een aangeboren talent zijn.

Ooit zag hij een van zijn dochters een peer eten, terwijl zijn andere dochter een Bastognekoek at. Dat leek hem een interessante combinatie, dus ging hij daarmee aan de slag. Succes! Een combinatie van avocado en eendenlever? Dit creatief genie gaat er mee aan de slag. Succes! En hij heeft nog veel meer in zijn hoofd. Ga snel naar The Bourbon Room en laat je verrassen door de bijzondere culinaire creaties en de smaakvolle wijnen.

Meer over Bourbon Room

Leuk om te weten

  • Ze hebben erg veel lekkere wijnen te bestellen per glas! Laat je adviseren en verrassen door Shervin.
  • Let even op de barkrukken. Die zijn echt onwijs mooi!
  • Er is een terras voor de deur (met heaters en kleedjes). Dus ook daar kan je lekker zitten.
  • The Bourbon Room heeft een maandelijks wisselende kaart met seizoensgebonden producten.
  • Dit is de eerste review met foto’s van de mooie en getalenteerde Noukka. En zeker niet de laatste!

The Bourbon Room

Jan Oldenburglaan 7
1861 JS Bergen

 072 58 13 696
Facebook
thebourbonroom.nl

Openingstijden

Ma 16.00 uur – 24.00 uur
Di – vr 16.00 uur – 02.00 uur
Za- zo 12.00 uur – 02.00 uur

Kaart wordt geladen...