We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
VnXCcKMLsDs

3 Point Landing, dé up and coming band uit Alkmaar met een flinke dosis alternatieve invloeden, speelde onder andere op het hoofdpodium bij Mixtream Festival én is geselecteerd voor de finale van de Rob Acda Awards. Op 1 juli brengen ze hun debuut album SHADOW WORK uit met een show in Podium Victorie. UIT072 sprak met frontlady Dora van den Berg over hun muziek, inspiratie en toekomstplannen. 

In tijden van quarantaine zat optreden er niet in, maar dat weerhield de driekoppige band er niet van om volop nieuw materiaal te schrijven voor hun aankomende debuutalbum. De naar eigen zeggen ”synthesizer rock, Stranger Things meets A Space Odyssey” nummers zijn mysterieus, creepy en episch. Maak kennis met Dora, Tim en Emiel van 3 Point Landing:

3 Point Landing Alkmaar

Wat inspireert jullie songteksten en muziekstijl?

Dora van den Berg: “Artiesten als Muse, TwentyOne Pilots en Billie Eilish inspireren ons enorm. Ze hebben allemaal een eigen geluid en lyrics-stijl én blijven toch steeds vernieuwen en verrassen.”

“Artiesten als Muse, TwentyOne Pilots en Billie Eilish inspireren ons enorm”

“Voor ons komende album gaan de teksten over mijn ervaringen met toxische mensen en hoe je je ware zelf wegstopt om andere te pleasen; en hoe je daaruit losbreekt. Tim en Emiel geven altijd goede feedback en inspiratie. Ik schrijf nu bijvoorbeeld een nummer over hoe veilig ik me voelde toen Emiel ons in een donkere storm naar huis reed.”

3 Point Landing – Machine

Wat kunnen de 3 Point Landing fans verwachten?

“Ons plan was ook om eerst een EP te maken, maar vanwege de pandemie hebben we besloten om daar een album van te maken. We konden de opnamestudio niet in, dus meer schrijven is het enige wat overblijft.”

“Een spooky, rauw en episch Halloween album!”

“Van ons debuutalbum kunnen mensen een spooky, rauw en episch Halloween album verwachten. Daarnaast willen we in 2022 een gloednieuwe show en nieuwe look laten zien én merchandise aanbieden.”

Dora van den Berg 3 Point Landing

Wat is het leukste wat jullie tot nu toe als band hebben meegemaakt?

“Vorig jaar stonden we op het hoofdpodium bij Mixtream Festival voor zo’n 5.000 man. Als band zijnde was dat toch wel het gaafst. Maar binnen de band maken we ook zo veel leuks mee. We worden in Alkmaar tegenwoordig herkend op straat. Dat is super bizar en erg leuk.”

“We worden in Alkmaar tegenwoordig herkend op straat”

“Ook grappig is dat we laatst een demo opnamen voor het nieuwe album, waarbij ik met een kleed over m’n hoofd zat voor beter geluid en Emiel me liet schrikken. De gil die ik toen maakte is per ongeluk opgenomen en die zit nu in dat nummer.”

3 Point Landing – Journey

Wat zijn onderwerpen waar jullie nog over willen schrijven?

“Zo veel! We hebben al plannen liggen voor meer conceptalbums en wat singles. We willen graag nog een album met een ruimtethema maken. Denk bijvoorbeeld aan nummers die gaan over buitenaardse wezens en UFO’s. Maar kunstmatige intelligentie lijkt ons ook een heel vet onderwerp. Nummers over hoe snel de wetenschap nu gaat, en alle voor- en nadelen die daarbij komen kijken.”

“We willen nog een album met een ruimtethema maken”

Met behulp van een succesvolle Voordekunst campagne, waar ze meer dan 7.000 euro mee inzamelden, heeft 3 Point Landing tussen lockdowns door hun debuut album SHADOW WORK opgenomen.

Het album laat zich beluisteren als een donker sprookje. Verraderlijke paden worden vermeden, monsters blijven op afstand en de geesten bezworen. Ga uit je dak op de griezelige beats of sluit je ogen en drijf weg op de bitterzoete synthesizers. Op 1 juli nemen ze je mee in hun bijzondere wereld. De band Ellis Day zal de support verzorgen en DJ Solid State verzorgt de aftershow en draait tijdens de op- en afbouw.

 Releaseparty 3 Point Landing: 1 juli in Victorie