We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De herfst is weer begonnen en hoewel we met de jas en kachel aan nog wel buiten op het terras kunnen zitten, gaan we ook weer meer binnen activiteiten doen. Er valt genoeg te kiezen in oktober: van een pub takeover door een brouwerij tot toneel- of muziekoptredens. En de ONTZETtend Anders activiteiten op 8 oktober natuurlijk. Lees hieronder wat er te beleven valt in 072 in deze herfstige oktobermaand. 

10 tips voor een herfstig uitje in oktober:

1. Pub takeover: Brouwerij Leeghwater neemt Spotlight tijdelijk over

Brouwerij Leeghwater - logo's

Spotlight ken je natuurlijk van de cocktails, comedyavonden en karaokeroom. En Brouwerij Leeghwater is een van de gaafste Alkmaarse brouwerijen. Vanaf woensdag 7 oktober t/m zaterdag 10 oktober bundelen zij hun krachten. Maak kennis met de lekkerste biertjes van deze Alkmaarse brouwer bij Spotlight tijdens de pub takeover en ontdek de verhalen achter het bier. Hier wil je bij zijn!

2. 8× Tips om wél te doen op 8 oktober tijdens Alkmaar Ontzet

8 Tips om te doen op 8 oktober in Alkmaar - Corona Edition

Alhoewel Alkmaar Ontzet er een beetje anders uit ziet dit jaar, laten we het niet aan ons voorbij gaan. We verzamelden 8 leuke tips die je wél kunt doen op 8 oktober. Van een ONTZETtend anders Thuisquiz tot een ruim opgezet Vrijstaat Feest bij HAL25. En zuurkool gaat natuurlijk ook dit jaar natuurlijk niet ontbreken.

3. Amusetour herfsteditie bij diverse restaurants

Aardappelpuree | runderstoof (Amusetour @ Wolf)

Elk jaar steevast uitverkocht en vaste prik van de UIT072 redactie: de Amusetour Alkmaar. Op zondagmiddag 18 oktober vindt de herfsteditie plaats. Wandel van restaurant naar restaurant en geniet van de lekkerste amuses en wijnen én het mooie van Alkmaar. Deelnemende restaurants zijn dit keer: Granada, Til38, Fnidsen, Wolf, Heerlijk Nel, Vito en 1480 Foodbar. Wees er snel bij!

4. Eindpresentatie NHPop op sleeptouw 

Eindpresentatie Op Sleeptouw

Zes opkomende en totaal verschillende acts uit Noord-Holland beklimmen op 18 oktober het podium in Victorie. Ze hebben de afgelopen maanden meegedaan aan NH-Pop’s project ‘Op Sleeptouw’ en laten tijdens deze eindpresentatie zien wat ze daarvan hebben meegenomen. De bands volgden workshops en kregen één op één begeleiding en tips, ieder van hun eigen master. Let op: i.v.m. de uitvoering van de coronaprotocollen is de eindpresentatie opgedeeld in twee delen met elk 3 optredens.

5. Cinekid on tour bij Filmhuis

Cinekid

Ook dit jaar strijkt het leukste filmfestival voor kinderen in de herfstvakantie neer bij Filmhuis Alkmaar. Op 14, 15 en 16 oktober worden de liefste, leukste en grappigste kinderfilms voor kinderen van 3 tot 12 jaar vertoond. Kies een leuke film uit en ga samen met je (klein)kinderen genieten. Uiteraard is de placering bij de Cinekid on tour voorstellingen corona-proof (voor volwassen) en gezinnen kunnen bij elkaar zitten.

 

6. Stadsstrand De Kade: op reis naar Alkmaar

Terras de Kade boven

Na een zomer lang diverse vakantiebestemmingen in het zonnetje te hebben gezet, kun je op de vooravond van Alkmaar Ontzet op 7 oktober bij Stadsstrand de Kade genieten van een reisje naar… Alkmaar. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes in het thema.  Met live cooking, fiësta en live muziek. Mocht de Alkmaarse zon ons toch in de steek laten; dan vindt dit Fiesta binnen en onder het overdekte terras van Stadsstrand De Kade plaats. Weer of geen weer, op naar het stadsstrand.

7. Sancti Adalberti Night bij Nieuw Westert

Sancti Adalberti Abdijbier

Bij Restaurant Nieuw Westert in Egmond kun je op vrijdagavond 23 oktober smakelijk genieten van een 5 gangen diner met 5 bijpassende proefglazen Sancti Adalberti bier. Tijdens het diner krijg je uitleg over de verschillende gerechten en natuurlijk over de verschillende plaatselijk én biologisch gebrouwen Sancti Adalberti bieren van Brouwerij Egmond. Deze kans wil je niet missen!

8. Wildernis: Neder komt koken bij Spotlight

Wildernis met Neder en Spotlight

Zowel Spotlight als Neder houden wel van unieke samenwerkingen. Na de pub takeover eerder deze maand (zie tip 1), stelt Spotlight nu zijn zaak ter beschikking aan chefkok Brian Luikel. De chef heeft nog geen eigen locatie, maar liet onder andere op het strand van Noorderlicht zien ook in andere keukens prima uit de voeten te kunnen. Op 16 oktober kun je genieten van een wilde culinaire avond: Wildernis.

Update: tips waar je niet meer heen kunt

Misschien een raar onderdeel in de maandtips, maar er zijn ook tips waar je niet meer heen kunt:

De Kunst10daagse in Bergen is normaal gesproken een van de uithangborden van dit kunstenaarsdorp. Het culturele event stond gepland van 9 t/m 18 oktober, maar kan dit jaar helaas niet doorgaan.

Het Alkmaar Light Festival beleefde 2 en 3 oktober zijn eerste editie. De verrassende wandelroute langs lichtkunst, live klassieke muziek, videokunst en live performances was helemaal uitverkocht. Bekijk onze Instagram Highlight voor een kleine sfeerimpressie.

Van 1 t/m 4 oktober speelden de Ashton Brothers twee voorstellingen per dag in Theater De Vest. Wij spraken de Ashton Brother uit 072, Friso, over altijd optreden, ook met het doek dicht.

Extra

Organiseer je zelf binnenkort iets waarvoor je in 1 klap een grote groep mensen wilt bereiken? Of open je een nieuwe zaak in 072? Neem even contact met ons op en we gaan kijken hoe we je kunnen helpen! Mail gerust: info@uit072.nl.