We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  14:00 - 22:00

bier, brouwerij, Leeghwater, pub, takeover

Op 7, 8, 9 en 10 oktober neemt Brouwerij Leeghwater tijdelijk café Spotlight over. Maak kennis met de lekkerste biertjes van deze Alkmaarse brouwer en ontdek de verhalen erachter. Hier wil je bij zijn!

Spotlight ken je van de cocktails, comedyavonden en karaokeroom. Brouwerij Leeghwater is een van de gaafste Alkmaarse brouwerijen. Binnenkort bundelen ze voor 4 dagen hun krachten.

Vanaf woensdag 7 oktober t/m zaterdag 10 oktober neemt Brouwerij Leeghwater heel Spotlight over. Hoe tof is dat! In de week dat heel Alkmaar normaal gesproken Alkmaars Ontzet viert, creëert Leeghwater een extra spot waar er binnen de RIVM richtlijnen alsnog wat gevierd kan worden.

Ruim aanbod speciaalbieren – met een verhaal

Zoals je van Brouwerij Leeghwater kan verwachten, zal er een groot aanbod zijn van alle speciaalbieren uit het assortiment. Vers van de tap of geserveerd in fles. Daarnaast zullen de mannen van Leeghwater zelf het verhaal vertellen achter hun bieren.

Voor degenen die liever wat anders willen drinken, is er natuurlijk ook fris en wijn. Daarnaast een lekkere borrelhap uit het vet om de mogelijke trek te stillen.

De Leeghwater Pub Takeover is op deze dagen open van 14:00 uur tot 22:00 uur. Natuurlijk worden de coronamaatregelen gerespecteerd. Om te zorgen dat je relaxt zeker kan zijn van een plekje, zonder dat er teveel gasten zijn, kun je dagelijks reserveren voor een van de twee shifts:

  1. Shift 1: 14:30 – 18:00 uur
  2. Shift 2: 18:15 – 21:45 uur

Reserveren kan door te bellen of een WhatsApp berichtje naar: 06-29 34 55 45. Zien we je daar?

Meer over Leeghwater

Nieuwsgierig geworden? Op brouwerijleeghwater.nl vind je meer informatie over de gebalanceerde speciaalbieren van hoge kwaliteit met een uitgesproken smaak. Alle bieren worden ontwikkeld in De Rijp. Midden in het ‘Land van Leeghwater’: het polderlandschap tussen Alkmaar, Purmerend, Amsterdam en Haarlem.

Brouwerij Leeghwater

Het was 2012 toen Hans, hoofdbrouwer van Leeghwater, besloot bier te gaan brouwen. Lokaal bier met veel hop, geïnspireerd op de omgeving waarin hij zelf zijn eigen biertje dronk. Speciaalbier met een eigenwijs karakter, gebrouwen in het Land van Leeghwater.

Dat begon zoals bij veel hobby’s wat amateuristisch; elke gitarist herinnert zich de blaren van het eindeloze oefenen, iedere profvoetballer schopte in het begin over de bal. Hans klungelde wat aan met een grote pan op het vuur, en een houten roerspaan in zijn hand.

Heel wat biertjes later begonnen de recepten zich te ontwikkelen. De uitersten in het brouwproces konden worden opgezocht en de brouwinstallatie telkens verbeterd. De dromen werden reëler, de vaten groter. Een vriendengroep opgegroeid in het Land van Leeghwater werd een hecht ondernemersteam dat inspiratie haalde uit het Land van Leeghwater: het gebied, de techniek, de natuur en natuurlijk het water. Een team dat hun krachten bundelde voor één gemeenschappelijk doel: dat water in bier doen veranderen.

In de zomer van 2017 werd Brouwerij Leeghwater officieel een B.V. Er kwamen samenwerkingen tot stand met brouwerijen die meer brouwcapaciteit hadden. Daar worden onze recepten op dit moment op grote schaal gebrouwen.

Brouwerij Leeghwater brengt bieren uit die met aandacht en een flinke dosis eigenzinnigheid en visie zijn gebrouwen. Bier uit het Land van Leeghwater. En dat water is nog lang niet op.


Jan Adriaenszoon Leeghwater

Op nog geen kilometer afstand van Brouwerij Leeghwater, in De Rijp, werd in 1575 haar naamgever geboren: Jan Adriaenszoon Leeghwater. Zo heette hij toen overigens nog niet.

Leeghwaters geboortegrond, het polderlandschap tussen Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Amsterdam, bestond toentertijd uit veenweiden. Kwetsbare eilandjes omringd door water. Daar wilde Leeghwater iets aan doen. Het beschermen van ‘zijn’ eiland De Rijp tegen de dreiging van het water werd één van zijn levensdoelen.

De eerste helft van de 17e eeuw was Leeghwater als ingenieur nauw betrokken bij het droogmaken van de Beemster (1612), de Purmer (1622), de Heerhugowaard (1625), de Wormer (1626), de Schermer (1635) en de Starnmeer (1643). Voor het eerst in de geschiedenis werden er molens ingezet om het water uit meren weg te pompen. De Beemsterpolder is daarom opgenomen op de UNESCO-lijst van Werelderfgoed.

Jan Adriaenszoon Leeghwater maakte van hoog water laag water en de veenweiden veranderden in vruchtbare polders. Langzaamaan ontstond dat waar Leeghwater van droomde, zijn Magnum Opus: het Land van Leeghwater.

Leeghwater veranderde zijn naam overigens al in 1605, nog voordat het droogleggen van de polders was begonnen. Daarvoor heette hij enkel Jan Adriaenszoon. Eigenwijs als hij was, dacht hij waarschijnlijk dat het hem wel zou lukken; het creëren van het Land van Leeghwater. En hij had gelijk.

Spotlight Alkmaar zit op Scharlo 1. Op loopafstand van het station en het centrum. Parkeerplek voor de deur en snackbar om de hoek. Wat wil je nog meer 😉

Bekijk het Facebook Event

Spotlight

Scharlo 1
1815 CN Alkmaar

Facebook
Instagram


Brouwerij Leeghwater

De Volger 12
1483 GA De Rijp

Facebook
Instagram


Kaart wordt geladen...