We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Kunst10daagse 2020 in Bergen (aan Zee)

  11:00 - 17:00

exposities, Kunst10daagse

[WEGENS RECENTE AANSCHERPINGEN VAN DE CORONA MAATREGELEN IS DE K10D 2020 ALSNOG AFGELAST. ]

WAT IS DE KUNST10DAAGSE?

De Kunst10daagse is een evenement waarbij bijna 300 kunstenaars exposeren op ongeveer 160 verschillende locaties in het lommerrijke kunstenaarsdorp Bergen en in het stranddorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditioneel vindt dit culturele festival plaats in de herfstvakantie, in 2020 van 9 t/m 18 oktober.

De Kunst10daagse is breed geprogrammeerd met een artistiek en toegankelijk palet van schilderkunst, beeldhouwwerk, installaties, fotografie, etsen en keramiek.

BEELDENDE KUNST, LITERATUUR, MUZIEK EN PODIUMKUNSTEN

De Bergense School heeft bij uitstek bijgedragen aan het culturele en artistieke klimaat dat Bergen ook nu nog zo uniek maakt.

In de lijn van deze traditie biedt de Kunst10daagse professionele kunstenaars, galeries, en jong talent een podium voor hun artistieke producten. Met als uiteindelijke doel de toegang tot beeldende kunst zo laagdrempelig mogelijk te houden.

De Kunst10daagse ging in 1993 van start. Inmiddels komen er jaarlijks circa 40.000 bezoekers en is de K10D een belangrijk onderdeel van het aanbod aan culturele evenementen in Bergen en Bergen aan Zee.

Kunstenaarsdorp

Ook zijn er talrijke galeries die Bergen interessant maken voor de kunstliefhebber. Ook kunstenaars van verschillende disciplines die zich hier vestigen, dragen bij aan wat het kunstenaarsdorp Bergen is gaan heten.

Museum KRANENBURGH met haar museale en educatieve functie is een plaats waar kunst zich kan ontwikkelen, geen discipline uitgezonderd. Beeldende kunst, literatuur, muziek en podiumkunsten vinden hun weg naar dit gebouw met internationale allure aan de rand van Bergen.

De Kunst10daagse van Bergen is verbonden met en komt voort uit deze rijke culturele en artistieke traditie.

Meer info

  • Datum: vrijdag 9 tot en met zondag 18 oktober
  • Tijd: dagelijks geopend van 11.00 – 17.00 uur
  • Locatie: Bergen en Bergen aan Zee
  • Toegang: de meeste locaties zijn gratis toegankelijk
  • Voor locaties en kunstenaars check de website

 

 


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Zeker niet wekelijks, maar we proberen 1 keer per maand.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.