We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In 2009 ontstond het idee om in Egmond biologische abdijbieren te gaan brouwen. Na een lange tijd het bier in België te hebben laten brouwen, is in 2018 Brouwerij Egmond feestelijk geopend door de Abt van de Abdij van Egmond en door de Burgemeester.

Biologisch en duurzaam brouwen

Brouwerij Egmond is een autonome en zelfstandige brouwerij en staat niet onder invloed van één van de grote brouwerijen. De Egmondse brouwerij is ontstaan met de gedachte om op de meest duurzame manier de mooiste bieren te brouwen. Daarom is een hypermoderne brouwinstallatie in gebruik genomen, waarbij een stoomgenerator de brouwketel verwarmt en alle restwarmte wordt opgeslagen en hergebruikt bij een volgend brouwproces.

Evengoed worden de bieren van Brouwerij Egmond ambachtelijk gebrouwen met granen van biologische teelt. Deze brouwerij is volledig SKALL gecertificeerd, dat betekent er op biologische wijze wordt gebrouwen. Dit is, in combinatie met abdijbier, uniek en nergens terug te vinden in de wereld.

Enige Benedictijner abdijbier van Nederland

Brouwerij Egmond heeft een licentie met de abdij van Egmond en is het enige Benedictijner abdijbier van Nederland. Aan het ontstaan van Sancti Adalberti bier gaat een geschiedenis vooraf van een monnik die tijdens en na zijn dood wonderen verrichtte. Zo zou er een bron zijn opgeweld op de plek waar hij oorspronkelijk begraven lag. Het water uit deze bron wordt nog altijd toegevoegd aan de Sancti Adalberti bieren. Mocht je daar meer over willen weten, dan kun je de hele geschiedenis hier teruglezen.

Brouwerij Egmond

Praktische info

Brouwerij Egmond

Weg over de Bisschop 1b
1934 CS Egmond aan de Hoef
T: 072 303 0404
www.brouwerij-egmond.nl


Openingstijden

  • Ma t/m do: gesloten
  • Vr: 16:00 – 19:00
  • Za en Zo: 14:00 – 19:00Kaart wordt geladen...