We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanaf zaterdag 27 juni is het genieten van de zomer op het Canadaplein: Zomer op het Plein biedt ook dit jaar weer mooie namen als Claude, Roxeanne Hazes en Douwe Bob.

Elk weekend van 27 juni tot en met 4 augustus organiseert het samenwerkingsverband Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar gratis optredens op het Canadaplein. Dit betekent dus meer dan een zomermaand lang genieten van spetterende optredens en bekende artiesten. Verwacht muziek, concerten en straattheater.

We begrijpen dat je niet elk weekend tijd hebt om in de stad te chillen. Dus ook al is er zo veel moois – laat je dus zeker niet beperken – wij helpen je een keuze te maken uit het gevarieerde programma.

We hebben voor jou onze top 7 aanraders voor Zomer op het Plein 2024 op een rijtje gezet:

1. Teun van den Elzen

Teun van den Elzen

Een van de spannendste nieuwe namen in het Nederlands cabaret komt naar het Canadaplein! We hebben Teun van den Elzen al eerder mogen zien bij Comedy Spotlight, nu keert hij terug naar Alkmaar met zijn debuutvoorstelling over seks en politiek. Teun zoekt, bewapend met vlijmscherpe grappen, naar het antwoord op de vraag: wat als we Nederland opnieuw mochten inrichten?

Cabaret | Comedy
Vr 27 juni – 20:30

2. Talentstage met Blaudzun

De studenten van het Inholland Conservatorium Haarlem treden in spetterende ensembles op tijdens het Talentstage. Voor het slotoptreden selecteerde Blaudzun uit deze getalenteerde studenten zijn eigen begeleidingsband. Met zijn markante stem brengt hij, samen met deze gelegenheidsband, een fijne mix van indie rock, pop en poëtische teksten.

Cabaret | Muziek
Zo 30 juni – 14:30

3. Jet van der steen / Claude

Claude

Meest geshazamde track, een platina status en de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer. Claude komt met zijn monsterhits als Ladada (Mon Dernier Mot) en Layla naar Alkmaar. De twintigjarige jet van der steen ontpopte zich van zolderkamerzangeres naar podiumster, laat haar stem gelden en zingt haar nieuwste hit: Dans Op Het Mes!

Cabaret | Muziek
Zo 7 juni – 14:30

4. Shary-An / Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes

Ruim zes jaar na haar debuut heeft Roxeanne Hazes haar langverwachte nieuwe album uitgebracht: De Tijd Gaat Mooie Dingen doen. Een hoopvolle plaat waarin ze de afgelopen jaren bezingt. Ook Shary-An brengt haar muzikale reis ten gehore: swingende en kwetsbare muziek met een rauw randje.

Cabaret | Muziek
Zo 14 juli – 14:30

5. Bertolf

Bertolf

Bertolf goes bluegrass. De singer-songwriter en gitarist reisde naar Nashville en maakte een oude droom waar: een album opnemen met zijn grote helden, zoals Jerry Douglas en Mark Schatz. Nieuw werk, de beste nummers van eerdere platen en parels uit het roemruchte bluegrass-repertoire. Retro en eigentijds tegelijk.

Festival | Muziek
Za 27 juli – 20:30

6. Sven Ratzke

Sven Ratzke

Sven Ratzke, entertainer pur sang en een internationale sensatie, bracht pers en publiek de laatste jaren regelmatig in vervoering met zijn David Bowie-voorstellingen. Muzikale avonden van hoog niveau en klasse waarin hij legendarische songs naar eigen hand zette, voor ontroering zorgde en zijn publiek met verhalen op een tijdreis met soms hilarische uitstapjes nam.

Want Ratzke bezit de gouden combi: hij is een fenomenaal zanger én buitengewoon entertainer, waarvan het publiek in de ban raakt. Of dat nu in New York, Sydney, Berlijn of Alkmaar is.

Muziek
Za 3 augustus – 20:30

7. Melle / Douwe Bob

Douwe Bob

Wandelende collectie tegenstellingen (en pannenkoekenbakker) Douwe Bob is na zijn rootsy Americana-album terug met een heerlijke popplaat: This World Is Our Home. Singer-songwriter en multi-instrumentalist Melle is zijn support act. En wat voor één: indie-pop, indie-folk, intiem en energiek, kleurrijk en optimistisch.

Muziek
Zo 4 augustus – 14:30

Extra