We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  19:00 - 22:30

festival, kunst, lichtjes, light, video

[UITVERKOCHT]

Er komt een splinternieuw en buitengewoon lichtkunstfestival: Alkmaar Light Festival.
Op vrijdag 2 en zaterdag 3 oktober word je getrakteerd op vette videokunst, verwonderende lichtobjecten, klassieke muziek en live performances tijdens Alkmaar Light Festival. Uiteraard coronaproof.

Een buitengewone wandelroute leidt je langs Luttik Oudorp, de mooiste gracht van Alkmaar en via de Kooltuin naar het Victoriepark. Het historische karakter van de binnenstad wordt benadrukt met schitterende lichtkunst, aria’s vanaf het water en live klassieke solo’s vanaf balkons, uitgevoerd door musici van wereldklasse.

Aangekomen in het Victoriepark waan je je in een nieuwe wereld waar je welkom wordt geheten door het Lichtvolk, een nieuwe performance en lichtkunstwerk ineen. In het park word je verrast met nog meer lichtkunst, zoals een bijzonder en groots Chinees lichtkunstwerk van GLOW Eindhoven – de lichthoofdstad van Nederland. Ook komt in het park het verleden en heden van het IJkgebouw tot leven door een speciale videomapping op het monument. Het belooft een bijzondere beleving van een stukje Alkmaar te worden!

Extra info

  • Alkmaar Light Festival start als de zon onder gaat: 19.00 – 22.30 uur. De lichtkunstwerken en videokunst zijn doorlopend te bewonderen.
  • Het festival is gratis te bezoeken en wordt mede mogelijk gemaakt door het Victoriefonds, Alkmaar Maakt het! en MTS Audiovisueel.
  • Alkmaar Light Festival is op vrijdag 2 oktober en zaterdag 3 oktober van 19.00 tot 22.30 uur.

Kaart wordt geladen...