We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op een zonnige zondagmiddag langs 6 restaurants om 6 verrassende hapjes en 6 bijbehorende drankjes te ontdekken. Welkom bij Amusetour Alkmaar!

Misschien heb je al eens eerder bij UIT072 gelezen over Amusetour (check de terugblikken van 2021, 2019, 2018, 2017, 2016 en 2015). Wij zijn fan! Ook deze (volledig uitverkochte) editie waren we er gelukkig op tijd bij. De route vandaag:

Heerlijk NelVito ➞ Kleine WaarheidJavaanse MeisjesTil381480

Let’s start!

#1 Heerlijk Nel

We starten bij nieuwkomers Daisy en Eva, waar we vorige maand nog op bezoek waren. Een lekkere ginger fizz cocktail maakt een feestelijk aperitief. De amuse is een smaakvol begin van een culinaire middag en voor veel deelnemers een uitnodiging om nog eens terug te komen.

 Amuse: Kippendijen | crème van zoete aardappel, curry en kokos | pickled bundelzwam |  5-spice nootjes
Drankje: Gingerfizz cocktail
UIT072 ReviewHeerlijk Nel 3.0: sharing is caring

#2 Vito

Amusetour Alkmaar @ Vito

Vito is altijd een feestje bij de amusetour. De saus met zee-egel is verrassend, het tartaartje van kabeljauw gewoon lekker. De cavolo nero ken je hier beter als palmkool en zorgt voor de bite.

 Amuse: Salade van licht pittige kabeljauw | zachte saus van witte wijn met Rici di Mare (zee-egel) | krokante cavolo nero
 Wijn: Saporitto Chardonnay Garganega 🇮🇹

#3 De Kleine Waarheid

Amusetour Alkmaar @ De Kleine Waarheid

Prachtig opgemaakte bordjes en goed gevulde glazen bij De Kleine Waarheid, gecombineerd met goede vriendelijke bediening.

De Bistecca bon-bon is ingepakt met gerookte en gepekelde biefstuk, afgemaakt met mosterdmayo en een topping van pijnboompitjes. Voor veel deelnemers een favoriet: “Heerlijk vlees, met een perfect passende vulling”. De Verdejo is fris, fruitig en een tikje nootachtig. Fijn!

 Amuse: Bistecca bon-bon
 Wijn: Verdejo 🇪🇸
UIT072 ReviewGrand Café de Kleine Waarheid: verrassend herkenbaar

#4 Javaanse Meisjes

Vorig jaar de winnaar (wat ons betreft), deze editie wederom een positieve uitschieter: Javaanse Meisjes. Gedurfd met vis in een Indonesische smaakcombi van groene curry en kokos. Onderscheidend met een cocktail in een kartonnen verpakking én eetbare jasmijn. Je waant je in Azië. Snel weer een keer avondvullend eten!

 Amuse: Gebakken Daurade filet | groene sambal | kemiri kokos crème
Cocktail: Tangueray gin | yuzusap | komkommer | jasmijn
UIT072 ReviewNola Social wordt Javaanse Meisjes (en wij mochten alvast proeven)

#5 Til38

Amusetour Alkmaar @ Til 38

In een toch al hoog niveau en na de erg lekkere amuse bij de buren lag de lat hoog. Til38 weet echter te verrassen met een heerlijke combinatie van een 12 uur gegaarde short rib op old school hete bliksem, perfecte aangevuld met zuurkoolschuim.

Bij de wijn wordt nog even benadrukt om vooral te proeven vóór de eerste hap en daarna te ontdekken hoe de smaak verandert. Goede toevoeging aan de beleving en wat ons betreft de winnaar van deze editie van de amusetour!

 Amuse: Langzaam gegaarde shortrib | hete bliksem | zuurkoolschuim
 Wijn: Riesling 🇫🇷
UIT072 ReviewTil38: De moeite waard om te delen

#6 1480 Foodbar

Amusetour Alkmaar @ 1480

We sluiten af bij een andere oud-winnaar: 1480. De truffel komt je tegemoet bij deze klassieke risotto met paddenstoelen. De enige rode wijn van deze route is goed getimed als afsluiter én matcht goed tegen de vettige smaken van risotto en parmezaanschuim.

 Amuse: Risotto met paddenstoelen | truffel | parmezaanschuim
 Wijn: Negroamaro 🇮🇹

Afsluitend

Deze editie van de amusetour was misschien wel de beste tot nu toe! Een gevarieerd programma met zaken die hun best gedaan hadden om zo goed mogelijk voor de dag te komen. En wat is nou fijner om op een zonnige zondagmiddag met een groepje vrienden of met z’n tweeën een rondje te wandelen en te proeven?

We spraken ook groepjes die voor de eerste keer deelnamen. Unaniem enthousiast, zoals deze vriendinnengroep die hun eerste amusetour zeker voor herhaling vatbaar vond:

“Op deze manier leer je verschillende restaurants in een korte tijd kennen. Doordat de keuze qua gerechten voor je wordt gemaakt, kom je iedere keer weer voor een verrassing te staan!”

Wil je ook een middag happen en stappen? Er zijn nog meerdere amusetours dit jaar. In Alkmaar is de volgende editie in oktober.

Onze route van Alkmaars restaurants zelf lopen?

Hier vind je de bezochte restaurants:

Kaart wordt geladen...