We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wijnspijs wandeling Bergen 2019: zonnig zondags genieten

CUNSTBourbon RoomHotel MarijkeJulie'sOnder de Linde

UIT072 ging voor even de stad uit: het was zondag tijd voor de (tweede) WijnSpijs Wandeling in Bergen! Hup, op het fietsje en op naar 5 restaurants voor een hapje en een drankje.

De eerste editie van de WijnSpijs Wandeling Bergen was vorig jaar succesvol, met een leuke selectie restaurants én compleet uitverkocht. Niet verrassend dat dit smakelijke event dit jaar in de herkansing ging.

Heb je het gemist? Loop dan kort mee langs onze route. Dan kun je het voor volgend jaar alvast in de agenda zetten, of natuurlijk kaarten kopen voor de herfsteditie van WijnSpijs Wandeling Alkmaar 😉

1. Julie’s

Direct aan het plein in Bergen vind je Julie’s. Een prominent wit pand met aan beide kanten terras, wat op een zonnige zondag zoals vandaag een dikke pre is. We beginnen met een (halve) bagel waar de zure schuim van appel en de frisse komkommer een goede match is voor de vette rokerige makreel. Een lekkere start!

WijnSpijs Wandeling Bergen - Julie's

Wijn: Chardonnay (Australië)
Spijs: Bagel met makreelsalade, appelschuim en komkommer ingelegd in gin
UIT072 score:

2. CUNST

Vorige jaar noemden we al de liefde en passie voor koken en de fijne bediening bij CUNST. Ook deze editie stellen ze niet teleur. Een mooie gemarineerde weiderund wordt gecombineerd met komkommer, rode biet, taugé en tonen van gember en mierikswortel. De rode wijn herkennen we van de Appie, maar smaakt en past prima bij het gerechtje.

WijnSpijs Wandeling Bergen - Cunst

Wijn: Blossom Hill, Cabernet Sauvignon, USA
Spijs: Weiderund, gember, komkommer, biet, taugé
UIT072 score:

3. Hotel-Restaurant Marijke

Dit jaar neemt Hotel Marijke de plek in van Djadjan. Totaal wat anders, maar met een Aziatische pet op zou je de op de barbecue geroosterde buikspek kunnen bestempelen als babi pang(g)ang de luxe, zonder het tekort te willen doen. De Muscadet is bijzonder, met citrustonen en een krachtige smaak. Bonuspunten voor het tafellinnen en de fles water op het zonnige terras.

WijnSpijs Wandeling Bergen - Marijke

Wijn: Château de l’Hyvernière, Muscadet
Spijs: Geroosterd buikspek, noodles
UIT072 score:

4. Onder de Linde

Onder de Linde is de enige plek van de route zonder terras met zon, maar ook in de serre is het prima toeven. Een flinke bonbon van kalfspastrami gevuld met huisgemaakte aardappelsalade op een frisse kruidenemulsie. Misschien niet de meest gezellige spot van de route, maar wel weer een van de lekkerste.

WijnSpijs Wandeling Bergen - Onder de Linde

Wijn: Juramento, rose, Spaans
Spijs: Kalfspastrami, aardappelsalade, kruidenemulsie, rettich
UIT072 score:

5. The Bourbon Room

Misschien zijn we inmiddels al bevooroordeeld, maar Bourbon Room weet wederom de faam waar te maken. Wat kan je hier lekker eten en wat ziet het er weer prachtig uit! Een perfect stukje zeebaars, een mooie salade van noordzeekrab en een gel van Granny Smit in combinatie met een elegant aromatisch wijntje. De topper van deze WijnSpijs Wandeling!

WijnSpijs Wandeling Bergen - Bourbon Room

Wijn: Sauvignon Blanc & Vermentino, Domaine St. Felix, Frankrijk
Spijs: Zeebaars, coulis, gel van appel, noordzeekrabsalade
UIT072 score:
Meer info: lees onze review van The Bourbon Room

Meer WijnSpijs

Loop je ook mee?

Wil je ook een middag happen en stappen? Er zijn nog meerdere amuse- en wijnspijs tours dit jaar, met in november weer een WijnSpijs Wandeling in Alkmaar.

Wij doen volgende keer in elk geval weer mee. En jij?