We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waar ga je heen als je wél lekker wil eten, maar niet per se 5 gangen hoeft? Als je houdt van gezellig zitten met een goed wijntje, waarbij je zelf bepaalt hoe lang en hoeveel. Sinds deze week is Wijn Bistro Bar ’t Fnidsen jouw nieuwe beste vriend!

Als je nu denkt: maar ’t Fnidsen bestaat toch al even? Dat klopt. Deels. Eind 2018 opende Restaurant/Wijnlounge ’t Fnidsen de deuren. Sam Piscaer (Loocatie, Amstel Hotel, Landgoed Duin & Kruidberg) en Martijn Rootring (Rootring Wijnen) maakten er een mooie zaak van, op niveau.

Wijn Bistro Bar 't Fnidsen

De Wijn Bistro Bar is in het eerste deel van ’t Fnidsen

Het oorspronkelijke idee van de Wijnlounge verdween echter naar de achtergrond. Vooral sinds de Covid-tijd werd de complete zaak gebruikt voor het restaurant, maar het idee van een losse Wijnlounge bleef toch sudderen.

Nadat ’t Fnidsen afgelopen september de Culinair Plaza Award won, vormden de gerechten die ze daar presenteerden de basis voor de nieuwe bistrokaart. Sinds 1 december is het gecombineerde concept terug, als Wijn Bistro Bar Fnidsen. Wij nemen je graag mee!

Wijn Bistro Bar

Het restaurant blijft gewoon bestaan in de rechterhelft van het pand. Lekker avondvullend tafelen met vier of vijf gangen in een regelmatig wisselend verrassingsmenu van de Chef.

Naast het restaurant is er dus nu ook de Wijn Bistro Bar, in het laagdrempeliger linkerdeel van de zaak. Hier geniet je van gerechtjes van de bistrokaart, schappelijk geprijsd rond € 15 en gemakkelijk te delen. Met ruim 30 open wijnen komt de wijnliefhebber natuurlijk ook goed aan zijn of haar trekken. Of je drinkt het eigen Fnidsen Biertje.

Wij starten met een wijntje. In een ooghoek zien we dat Sam aan komt rijden met een tafeltje met daarop een mooi stuk serranoham aan het been. Aan onze tafel wordt de ham vervolgens vers gesneden in mooie plakken. Fijne appetizer!

We zijn met z’n drieën vanavond, wat een mooi aantal is om alle gerechtjes van de kaart te kunnen delen en proeven.

Met de eerste drie borden laat de keuken al gelijk een proeve van bekwaamheid zien. De burrata is romig met friszure tomaat eronder, de gerookte rib eye (met old Alkmaar kaas, augurkmayonaise en pijnboompitten) stevig, maar mijn persoonlijke favoriet is wel de licht aangeschroeide tonijn met wakame, furikake en soja. Net zo lekker als dat het prachtig is!

Alle gerechten in de Wijn Bistro Bar zijn overigens de hele dag door te bestellen (tot 21:00), dus ook prima voor een goede lunch.

Na de koude gerechten is het tijd om wat warme keuzes te proeven. De gepekelde zalm is zacht en smakelijk, onder een flinke toef bearnaise en op een bedje van venkel en citroen. De buikspek is een bonte combinatie met paksoi, wortel en mierikswortel.

Tenslotte de gyoza’s (kip, garnaal): dit wordt ons nieuwe favoriete alternatief voor bitterballen bij de VrijMiBo! Goed gevuld, lekker pittig en dippen maar.

Gyoza’s, Gepekelde Zalm, Buikspek

Gyoza’s, gepekelde zalm en buikspek

Naast de “echte” gerechten en de gyoza’s kun je in de bistrobar ook terecht voor prima borrelhappen, zoals garnalenkroketjes, kalfsvleesbitterballen en kaasloempia’s. Of wat dacht je van een proeverijplank, waarbij je onze eerste drie gerechten op kleiner formaat krijgt om nog makkelijker te delen.

Het team is sowieso goed op elkaar ingespeeld. Brian zorgt er (samen met Sam) voor dat de keuken soepel draait. Nathan is een wandelende wijnkennisbank die alles weet over de open wijnen én de rest van het assortiment van Rootring.

De nieuwe Wijn Bistro Bar van ’t Fnidsen is perfect voor als je snel én lekker een hapje wil eten, voordat je nog ergens anders heen moet. Bijvoorbeeld voordat je naar theater of concert gaat. Goede gerechtjes en een uitgebreide keuze aan lekkere wijn: wij zijn hier vaker te vinden!

Meer over Fnidsen

Leuk om te weten

  • De kaart wisselt om de zes weken, het chef’s menu om de twee weken.
  • Bij ’t Fnidsen kun je ook overnachten.

Restaurant Fnidsen

Fnidsen 107
1811 NE Alkmaar

072 844-3234
Facebook

Openingstijden

Iedere dag geopend vanaf 12.00 uur

fnidsenalkmaar.nl

Extra

Als je toch in de buurt bent, check ook de andere hotspots in het Fnidsen. Heb je zelf een leuke tip voor UIT072, wil je mee- of samenwerken, stuur een berichtje en we komen snel bij je terug.

Kaart wordt geladen...