We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Podium Victorie gaat van start: Programmeur Tobías over zijn wensen en uitdagingen

Podium Victorie klaar voor opening (Foto: Fabian Postma)

Op de Pettemerstraat in Overstad (naast de Vue) is het nieuwe Podium Victorie uit de grond gepopt. Eindelijk een poppodium wat qua grootte en faciliteiten past bij onze stad!

Na maanden van bouwen en keihard achter de schermen gewerkt te hebben, is het bijna zover! Hét nieuwe poppodium van Alkmaar opent 3 mei haar deuren. Wij zijn daar natuurlijk bij en spraken alvast met Tobías Huveneers. Tobías is dé live programmeur en met zijn team verantwoordelijk om alle dikke bands naar ons Victorie te halen.

“We kunnen echt trots zijn met zo’n podium als dit in Alkmaar”

Zijn er tijdens de bouw van het nieuwe pand dingen geweest die tegen zijn gevallen?
“Ik kan me nog herinneren dat de eerste paal de grond in werd geslagen, dat was in was in april vorig jaar. Als je nu ziet wat voor een prachtig gebouw er staat, geloof je je ogen bijna niet!” vertelt Tobías trots.

[instagram url=https://www.instagram.com/p/BJyGtRYgBOf/]

“Natuurlijk lopen er altijd dingen anders dan verwacht, of worden deadlines niet gehaald, dat is meer regel dan uitzondering in de bouw volgens mij. En voor ons als poppodium was dat helemaal spannend. Het boeken van de artiesten gaat namelijk gewoon door en die wil je echt niet afzeggen als het allemaal uitloopt. Gelukkig gaat alles op tijd lukken en zijn we klaar voor het eerste concert op 3 mei.”

“We kunnen echt trots zijn met zo’n podium als dit in Alkmaar. Het is onderscheidend qua bouw, ook als het om de inrichting en interieur gaat. Voorbeelden zijn het prachtige dakterras, de vormgeving van de bars, het kleurgebruik in de zalen en nog veel meer! Dat ga ik niet allemaal verklappen, daarvoor moet je echt komen kijken.”

“We kunnen nu veel dikkere acts naar Alkmaar halen”

Wat is voor jou de grootste verbetering met betrekking tot het oude pand?
“Ten eerste de capaciteit van de zalen. Hierdoor kunnen we veel dikkere acts naar Alkmaar halen en dat is natuurlijk heel gaaf! In de kleine zaal kunnen straks ruim 200 man en de grote zaal ruim 800. Daarnaast zijn we er facilitair enorm op vooruit gegaan. We hebben een klimaatsysteem waardoor het overal straks fijn vertoeven is en bij ons kun je cashless betalen.”

Podium Victorie klaar voor opening

Podium Victorie bijna klaar voor opening (Foto: Fabian Postma)

Op welke geboekte act in de huidige programmering ben je het meest trots, of was de grootste uitdaging om te boeken?
“We zijn heel erg trots dat De Staat tijdens de officiële opening op 9 september komt optreden. Maar ook op White Lies, Jett Rebel, Anthrax, Spinvis en Kim Wilde natuurlijk! Dit zijn artiesten die we in het verleden niet konden boeken, omdat ze te groot zijn voor het oude pand. Gelukkig is het ons nu wel gelukt!”

“De Staat komt spelen tijdens de officiële opening, hoe vet is dat!”

De programmering die tot nu toe bekend is staat als een huis, maar welke act heb jij nog op jouw wensenlijst staan?
“Er zijn zo veel acts die ik graag naar Alkmaar zou willen halen! Dromen mag he? Pearl Jam samen met Neil Young? Oke, die zijn net iets te groot,” lacht Tobías. “Ehm…Chris Cornell? Balthazar? Gregory Porter? Racoon? Beck? Blood Red Shoes? Alabama Shakes? Triggerfinger? Als dat zou lukken, zou dat echt te gek zijn!”

“We willen ook een plek zijn voor opkomend talent uit het hele land”

Wat voor live avonden kunnen we allemaal nog meer verwachten in het nieuwe pand?
“We willen een podium zijn dat naast de bekendere bands uit binnen en buitenland, ruimschoots plek biedt aan jong, opkomend talent uit het hele land. Vaak is juist die combinatie interessant. In mei hebben we alweer het eerste Open Podium voor bands uit de regio. Dat wisselt elke maand af met het Open Podium voor singer-songwriters, dat we samen met het Alkmaars Songwriter Collectief organiseren.”

“De Alkmaarse band Gulper komt in oktober zijn eerste cd presenteren bij ons en Ruben Hoeke komt vieren dat hij 25 jaar in het vak zit. Daarnaast komen bands als Indian Askin, DOOL en The Kik de kleine zaal headlinen. Ook zal het indoor festival ‘Silent Everything’ terugkeren wegens succes in het oude pand en vindt de tweede editie van Stonerfall plaats met als headliner Monster Magnet. En nog veel meer uiteraard!”

Wie is Tobias?

Tobías Huveneers

Tobías is sinds december 2015 één van de live programmeurs van Victorie. In een ver verleden was hij zanger van de band Myth. Later richtte Tobías de IJmond Popprijs op, werd bestuurslid van NHPOP en sinds 2004 is hij organisator en programmeur van het Young Art Festival in Beverwijk.

Daarnaast programmeert hij freelance voor festivals waaronder “Bakkum Vertelt” in Castricum aan Zee.

Goed om te weten
  • 3 mei is de try-out van de kleine zaal, met o.a. Collectief Explosief en Erik Ankoné & The Gone Wrong Kings
  • Oude munten van Victorie zijn nog te gebruiken tot en met 31 mei 2018
  • Je kan in Victorie alleen met je pinpas betalen, maar neem wel wat kleingeld mee voor toilet en garderobe.
  • Ook de website van Podium Victorie is compleet vernieuwd: podiumvictorie.nl
Kaart wordt geladen...