We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Een nieuwe maand is aangebroken, dus wat gaan we deze maand doen? In de Alkmaarse UITagenda zetten we, net zoals elke maand, de leukste todo’s overzichtelijk voor je op een rij in deze maandtips voor april.

De events die je niet missen wil(t) deze april in Alkmaar

1. Eindfeest Zondeval Live

De tweede lichting van Zondeval is alweer bijna op zijn eind. Net als vorig jaar sluiten lokale talenten de reeks af met een eindfeest in Victorie. De editie van vorig jaar was uitverkocht. Weer er dus snel bij.

Za 22 april
Tickets (via Podium Victorie)

2. Theater Terra: JungleBoek

Ook voor de jonge bewoners van Alkmaar (6+) is er wat te doen in Alkmaar: Begin april is er in de Grote Zaal van De Vest een kindertheatershow over de avonturen van Mowgli. Het avontuur beperkt zich niet tot de zaal; zo is er ook een speciale Theaterspeelplaats waar je je kunt verkleden, tekenen en met lego kunt spelen

Zo 2 april
Meer info (via Theater de Vest)

3. Charlottes Pubquiz voor Alpe d’HuZes

Op 5 april organiseert Charlotte Brereton een Pubquiz en loterij waarvan de opbrengst naar onderzoek naar kanker gaat. Wil jij je kennis testen en een goed doel steunen? Kom dan naar de BoulesBitesBar op de Noorderkade.

Wo 5 april
Meer infoTickets

4. Luchtlab #1 (Met Maya Link en Herr-Alt)

In de intieme theaterzaal van Fabrique Unique combineren twee creatievelingen van Alkmaarse bodem hun krachten om een bijzonder staaltje muziektoneel neer te zetten. Podiumdier Maya Link brengt door middel van poëtische teksten en zang haar wervelstorm van gevoelens naar voren onder begeleiding van de elektronische muziek van Herr Alt. Daarnaast is er ook nog inbreng van Theatermaker Nina van Koppen.

Za 15 april

5. Nieuw (Stads)Strandseizoen bij De Kade

De KadeNu de kou langzaamaan het land aan het verlaten is verwelkomt De Kade het nieuwe seizoen door het Stadsstrand weer te openen met onder andere een nieuwe kaart en nieuwe programmering. De winterwarme sfeer van De Lodge wordt ingeruild voor het zomerse zand nu de weergoden weer langzaam de zon weer tevoorschijn toveren.

Vanaf za 1 april
Stadsstrand De Kade

6. TEDx Alkmaar

Het wereldwijde fenomeen TEDx (Technology, Entertainment & Design) krijgt na een uitverkochte eerste editie in 2019 een vervolg. Het thema van deze editie is “Unlock your Future” Met een twaalftal sprekers belooft dit een interessante bijeenkomst te zijn voor iedereen die nieuwsgierig is naar kansen in de (nabije) toekomst.

Di 18 april
Info en tickets

7. Koningsnacht en Koningsdag 2023

Ook dit jaar zijn er in verband met de verjaardag van onze Koning diverse feesten in de stad. Hou UIT072 in de gaten voor een overzicht van wat er allemaal te doen is tijdens de 56e verjaardag van Koning Willie.

Wo 26 april en do 27 april

Extra