We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Vanochtend verwelkomde Gault&Millau Nederland 9 nieuwe restaurants in de gids. In Alkmaar is Neder met stip binnengekomen.

Le Bon is een vertrouwde bekende in de gids. Sinds vandaag is daar een nieuw restaurant bijgekomen: Neder. Met een lovende recensie én een mooie score!

Wat is Gault&Millau?

De restaurantgids van Gault&Millau is te vergelijken met de Michelingids. Twee grote verschillen:

  1. Gault&Millau werkt met punten. Vanaf 10 punten kom je als restaurant in de gids. Het maximaal haalbare is 20 punten.
  2. Bovengemiddelde restaurants verdienen (naast de punten) een koksmuts.

Zowel Le Bon als Neder halen dit jaar 13 punten én een koksmuts.

Neder in Gault&Millau gids

De recensie van Neder door Gault&Millau is lovend. Een deel van de ervaring:

“Chef-eigenaar Brian Luikel trekt in het comfortabel ingericht restaurant, een even monumentaal als charmant wijnpakhuis uit 1726, alle registers open. Van roken, stoven fermenteren tot inleggen, in elk gerecht gebruikt hij meerdere technieken. Deze nieuwkomer mét eerste koksmuts brengt mooie, complex opgemaakte borden en nog belangrijker, ze smaken voorbeeldig.”

Meer over Neder

Wij hebben al een aantal keer geproefd bij Neder. Benieuwd wat je ongeveer kan verwachten?