We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook in de zomermaanden is er van alles te beleven in Alkmaar en omgeving. Na een dagje op het strand kun je natuurlijk een gezellig terrasje pakken. Maar ook op cultureel gebied is er het nodige vermaak. Van discodansen en cabaret tot percussie en optredens op grote hoogte. Met deze tips voor augustus verveel je zeker niet!

10 Avondjes uit die je niet wilt missen in augustus:

1. Diner in de duinen met Neder x Noorderlicht

Duinen bij Bergen aan Zee

De chefkoks van Noorderlicht en Neder bundelen hun krachten en laten zich op een unieke plek inspireren door zee, duinen en polder. Geniet van een 6-gangendiner met bijpassende Nederlandse dranken in de duinen van Bergen aan Zee. De eerste 2 avonden zijn helemaal uitverkocht, maar op vrijdag 7 augustus en zaterdag 8 augustus zijn er nog een paar plekjes.

2. Halve Finalisten AKF bij De Vest

Taqa Theater De Vest

Ontdek jij graag nieuwe talenten? Kom dan naar het Try-Out Café van TAQA Theater de Vest. In een café-chantant setting maak je kennis met aanstormend talent en de grote namen van morgen. Op zaterdag 11 augustus treden drie halve finalisten van het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) voor je op: Kitty Goemaat, Gitte Schelfhout en Lotte Velvet. Met scherpzinnige liedjes, absurde sketches en punk poëzie.

3. Vakantietijd bij Stadsstrand de Kade

De Kade

Iedere tweede woensdagavond in de zomervakantie neemt Stadsstrand De Kade je mee op reis naar een nieuwe vakantiebestemming. Op 5 augustus is Caribisch Nederland het thema en 19 augustus is het de beurt voor Griekenland. Geniet van heerlijke hapjes en drankjes in thema van het vakantieland. Is dat nu wat ze met “uit in eigen land” bedoelen?

4. 1500 meter Terrasfalt bij Hal25

Terras Hal25Bij Hal 25 vind je een enorm stuk terrasfalt met: speciaalbieren, foodtrucks, strand, radio, film, theater, kidsactiviteiten & een bak aan bewegingsruimte. Open op vrijdag, zaterdag en zondag. Hier kun je je op 1500 meter laven aan verschillende speciaalbieren bij biertuin The Scrapyard op tap, fles & blik; een HAL bar met verschillende natjes en foodtruck Wat de pot Schaft met loaded fries & een daghap. En onder meer op zaterdag 15 augustus  tussen 23 en 1 uur: Zitclub GeenRadio vanuit de HAL.

5. 70s & 80s party bij Pluim

Pluim 70s 80s Party

Wie zegt dat je nergens meer kan dansen? Elke eerste vrijdag van de maand, terug van weg geweest, 70’s & 80’s party bij Eetcafé Pluim. Vrijdag 7 augustus laat DJ Jerone de tent swingen met de lekkerste en bekendste nummers uit de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw. Dus, trek je mooiste disco-outfit aan en kom dansen zoals je nog nooit eerder gedanst hebt. Pluim heeft er nu al zin in, jullie ook?

6. Zomersessie met Kiki Schippers

Kiki Schippers

Kiki Schippers bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied. Na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt: zaterdag 7 augustus in ons eigen Theater de Vest.

7. Romantiek en magie in de Cultuurkoepel

pianist Tobias Borsboom

Op zondag 16 augustus komt pianist Tobias Borsboom naar Cultuurkoepel Heiloo. Als een ware romanticus speelt hij in een mooi programma werk van onder anderen Liszt, Brahms en Debussy met als perfecte uitsmijter de pianobewerking van L’Apprenti Sorcier van Paul Dukas (bekend van de Disneyfilm Fantasia, met Mickey Mouse als tovenaarsleerling). Sluit je ogen en je waant je bij deze noten even in een Parijse salon in de jaren twintig en dertig van de negentiende eeuw!

8. De Kik Akoestisch bij De Vest

De Kik Akoestisch in Theater de Vest

In het kader van de Zomersessies bij Theater De Vest speelt de voltallige band van De Kik een bloemlezing uit hun volledige oeuvre in een akoestische setting in de Grote Zaal. Mis dit speciale optreden op zaterdag 22 augustus niet. De mannen van De Kik verzorgen twee optredens van elk een uur. Het optreden van half 8 is al bijna uitverkocht, maar om half 10 is er nog plek. Reserveer snel.

9. Taverne live: Frozen Five

Taverne live: Frozen Five

Ook op zaterdag 22 augustus gaat het dak eraf bij de Taverne in Bergen. Daar speelt de classic rock coverband Frozen Five. Geen Elsa, Olaf of “Let it go”, maar Metallica, Bon Jovi en the Kings of Leon passeren de revue. De heren van de Frozen Five hebben één gemeenschappelijk doel en dat is om het publiek in extase te brengen en de zaal te entertainen. Dat gaat vast lukken in Bergen. Ben jij erbij?

10. MEROL op het dak van Victorie

Merol op het dak bij Victorie

Podium Victorie organiseert vanaf 1 juni kleinschalige (zit)concerten voor publiek en biedt daarmee een podium aan Nederlandse artiesten. Op vrijdag 28 augustus komt zangeres MEROL naar Alkmaar met haar vaporwave repertoire. Bij mooi weer treedt ze op vanaf het dakterras van het poppodium.

Extra