We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook al is april nog wat fris, het foodfestival seizoen staat op het punt van beginnen! Zowel in Alkmaar, Bergen en Heiloo worden de foodtrucks weer uitgereden en de wijnbars weer opgebouwd. Wij zetten de 8 leukste festivals van 072 voor je op een rij!

Eten, drinken, muziek en een über relaxte sfeer. Samen met grote en kleine foodies genieten onder een hopelijk heerlijk zonnetje. Vul je agenda maar:

1. Smaakmakend festival

Al vroeg in het seizoen organiseert Koel310 het outdoor Foodfestival Smaakmakend. Op 20, 21 & 22 april vier je pasen met hele fijne keukens uit alle windstreken, high-end drankjes, te gekke muziek en activiteiten voor jong & oud.

Smaakmakend Festival 2019 is voor bourgondiërs en fijnproevers van vlees, vis & vega. Daarna spoel je je eten weg in de biertuin of op het wijnplein. Elke dag staat een ander thema centraal en terwijl jij geniet van heerlijk eten en drinken, vermaken je kinderen zich met de de leukste activiteiten.

Waar: Koel310
Wanneer: 20 t/m 22 april

2. Eten op Rolletjes

Eten op rolletjes

Je hoeft je niet lang te vervelen want in mei kun je je hart alweer ophalen bij Eten op Rolletjes. Van 17 t/m 19 mei is het terrein rondom de Gasfabriek weer een groot openluchtrestaurant. Eten op rolletjes is voor iedereen: van jong tot oud, van carnivoor tot veganist.

Strijk met je familie en vrienden neer op een eigen picknickkleed of aan 1 van de gezellige houten tafels. Geniet van de heerlijkste smaken en de lekkerste live muziek. En naar de kinderen heb je geen omkijken, die vermaken zich in het poppentheater of schuiven aan bij het schminken.

Waar: Gasfabriek
Wanneer: 17 t/m 19 mei

3. Culinair Heiloo

Culinair Heiloo betekent culinair genieten. Op 14, 15 en 16 juni staat het Landgoed Willibrordus helemaal in het teken van Culinair Heiloo. Hier maak je kennis met de culinaire kookkunsten van diverse restaurants uit Heiloo en omgeving. Het wordt dit jaar weer een gezellig event voor de Cultuurkoepel, samen met andere foodies uit Heiloo geniet je van lekker eten, drankjes en gezellige muziek.

Waar: Landgoed Willibrordus
Wanneer: 15 t/m 16 juni

4. Alkmaar TAPT

Alkmaar TAPT

Special voor bierliefhebbers komt Alkmaar TAPT voor de 2e keer naar Alkmaar. Op 21 en 22 juni wordt de Paardenmarkt omgebouwd tot bierpaleis. TAPT is een speciaalbier festival in een nieuw jasje, met de meest smaakvolle bieren, lekker eten, relaxen, spelletjes spelen en uiteindelijk uit je dak met het spetterende muziekprogramma. Kom genieten van het bijzonderste bier uit binnen en buitenland. TAPT is een 18+ festival en opent op 21 juni om 17.00 uur met de VRIJMIBIER editie. Op zaterdag is vanaf 13.00 uur de FESTIVAL editie.

Waar: Paardenmarkt
Wanneer: 21 & 22 juni
Zie ook: 5 beste spots voor bier in Alkmaar

5. Heerlijk Bergen

Heerlijk Bergen staat in het teken van culinaire hoogstandjes op wielen. Op 21 t/m 23 juni tovert Heerlijk Bergen het Ruïnekerkterrein om in een heus foodfestijn. Ongedwongen genieten met vrienden en familie van lokale restauranthouders.

Uniek aan Heerlijk Bergen is dat de deelnemers allemaal een binding hebben met Bergen, denk aan Bij Merel, Looping Good, Cunst, Bergen Binnen en Blooming. Onder het genot van optredens van lokale artiesten en DJ’s, straattheater, diverse speciaalbiertjes en lekkere wijnen wordt het weer Heerlijk in Bergen.

Waar: Ruïnekerkterrein Bergen
Wanneer: 21 t/m 23 juni 2019

6. Alkmaar Smult 2019: Summer Edition

Deze zomer ga je alweer voor de 6de keer naar Alkmaar Smult. Daar waar het allemaal begon. Nu al lang niet meer het enige foodtruckfestival, maar wel het festival voor de echte levensgenieter. Op 5, 6 & 7 juli 2019 is de Noorderkade/Ringersplein het decor voor dit gezellige eet- en drink festijn.

Laat je verrassen door de meest waanzinnige en culinaire hoogstandjes. Alles onder het genot van een goed glas wijn, een koud biertje en heerlijke muziek. De ultieme gelegenheid tot in de late uurtjes te genieten van de zon op deze heerlijke locatie aan het water. En de kinderen? Die vermaken zich prima in de kids-area.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 5 t/m 7 juli 2018

7. Rrrollend Alkmaar [NIEUW]

Zijn de andere foodfestivals je allemaal te groot? Ga dan naar Rrrollend Alkmaar, het meest knusse foodtruckfestival van Nederland. Op 26 juli strijkt Rrrollend Alkmaar voor de eerste keer neer op de Noorderkade. Met een grote verscheidenheid aan food en een onwijs leuk entertainment programma. Relaxte Jazz overdag en swingende DJ’s in de avond.

Geniet met familie, vrienden, collega’s of je eerste date van gezelligheid, heerlijk eten en drinken en lekkere tunes. Aan de kinderen is ook gedacht, zij vermaken zich in de ballenbak of draaien rondjes in de zweefmolen.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 26 t/m 28 juli

8. Alkmaar Culinair Plaza

Culinair Plaza Alkmaar 2019
De nieuwe locatie beviel goed en daarom ook in 2019 jouw favoriete festival midden het oudste stadspark van Nederland. Op 6, 7 en 8 september wordt de Alkmaarderhout met decor voor Culinair Plaza 2019. Met het streven geld in te zamelen voor diverse goede doelen, verzamelt culinair Alkmaar zich voor 3 dagen heerlijk eten, lekkere drankjes en gezellige entertainment.

Waar: Alkmaarderhout
Wanneer: 6 t/m 8 september

Missen wij nog een niet te missen foodfestival? Laat het ons dan vooral weten op tip@uit072.nl!

Extra