We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De lente zit weer in de lucht. Daarom deze maand enkele tips voor ‘buiten’-activiteiten zoals de WijnSpijs Wandeling en het Alkmaar Light Festival. Maar ook genoeg tips voor een gezellig avondje uit in je favoriete kroeg.

De events die je niet mag missen deze maand

Let op: vanwege de Coronomaatregelen van 12 maart gaan veel evenementen niet door, of worden verplaatst. Check altijd de meest actuele planning.

1. WijnSpijs culinaire wandeling door Alkmaar

Fnidsen - WijnSpijs Wandeling Alkmaar 2019

De eerste WijnSpijs wandeling in Alkmaar van 2020 staat gepland op zondag 8 maart. Tussen 12 en 17 uur loop je langs 6 verschillende restaurants. In elk restaurant geniet je van een heerlijke wijn en spijs combinatie. Er zijn nog een paar kaarten!

Extra tip: kun je niet op 8 maart? Een week later heb je een herkansing met de Amusetour Bergen op zondag 15 maart.

2. Live Music by BiteMark

Bitemark zes verschillende bavaria biertjes van de tapAanstaande zondag 1 maart treedt vanaf 15.30 uur Luc Nieuwland op in restaurant BiteMark in het Ringers Winkelcentrum. Spelend op zijn gitaar zingt Luc muziek van John Mayer tot Ed Sheeran. En ook Waylon behoort tot zijn repertoire. Hapje en drankje erbij en lekker meezingen maar!

3. Alkmaar Light Festival [NIEUW]

Victorientje - Alkmaar Light FestivalEr komt een buitengewoon lichtkunstfestival in het Victoriepark: het Alkmaar Light Festival. Op 27 en 28 maart kun je struinend door het hele park genieten van lichtsculpturen, videokunst en performances. Wat kun je onder meer verwachten? Video-mapping op het monumentale IJkgebouw, een reusachtig verlichte maan boven het beeld Victorientje en drankjes rondom een immense vuurkachel.

4. St. Patrick’s Day bij Gunnery’s

Terras van Gunnery's Alkmaar

Eigenlijk is er in Alkmaar maar één plek om St. Patrick’s Day goed te vieren en dat is natuurlijk bij Gunnery’s Irish Pub op het Verdronkenoord, bij de Platte Stenenbrug. Kom jij ook op dinsdag 17 maart gekleed in het groen een (groen) biertje halen ter ere van Sint-Patricius, de beschermheilige van Ierland?

5. Vini Amici wijnevenement

Vini Amici

Voor de eerste maal vindt in de Grote Sint Laurenskerk van 20 t/m 22 maart Vini Amici plaats, hét wijnevenement van Alkmaar. Met ruim 300 wijnen biedt Vini Amici een breed aanbod om te proeven. Er zijn bovendien bijpassende gerechten en je kunt aanschuiven bij een Chef’s Diner. Nog leuker: bij ons kun je tickets én een Chef’s Diner winnen!

6. First Dates bij SOEPP of BiteMark

Soepp tafels

Je kent vast wel het BBC programma First Dates. Deze maand heb je in Alkmaar 2 mogelijkheden om er zélf eens aan mee te doen, zonder camera!

Nieuwkomer BiteMark organiseert op 6 maart voor de eerste keer een First Dates avond. Bij SOEPP regelen Sophie en mama SOEPP (Hanneke) op 11 maart alweer voor de 6e keer een First Dates matchmaker avond.

7. Camaretten Finalistentour

Camaretten Festival logo

Lachen om het nieuwste cabarettalent met een biertje in je hand. Dat doe je deze maand bij Podium Victorie. De winnaars van het Camaretten Festival 2019 touren door het land en doen op 12 maart Alkmaar aan. Met optredens van Remy Evers, Tobi Kooiman en Henk Overdijk wordt dit zeker weten een leuke avond. Zijn dit de toekomstige topcabaretiers van Nederland? Zorg dat je ze niet mist.

8. WETT in Taverne Bergen

WETT

Al meer dan 10 jaar is WETT een geliefd fenomeen in de Nederlandse muziekscene. Op zaterdag 21 maart bouwen ze een feestje in Café de Taverne in Bergen. Na 2 jaar zwoegen in de studio komen ze nu met een nieuwe plaat vol dansbare funk, rock en popsongs. In de Taverne wordt het eerste deel van een live-album opgenomen. Kom luisteren, dansen en meezingen!

9. Alkmaar City Cleanup

Evenement-alkmaar-city-cleanup-2020

Zaterdag 21 maart 2020 is het Landelijke Opschoondag. In Alkmaar vieren we dit van 16 tot en met 21 maart met de grootste stadsschoonmaak van Nederland: Alkmaar City Cleanup 2020! We steken de handen uit de mouwen en verenigen onze krachten met alle Alkmaarse scholen, bedrijven, (sport)verenigingen, wijkcentra en buurtinitiatieven! Doe jij ook mee?

10. Sunday Sessions met Hans Dulfer

Hans Dulfer bij Podium Victorie

De laatste tip, maar zeker niet de minste: Sunday Sessions met Hans Dulfer. Op zondagmiddag 8 maart blaast Hans Dulfer met zijn saxofoon het dak eraf bij Podium Victorie. Ervaar onder het genot van een drankje met fingerfood binnen handbereik de clubsfeer tijdens dit optreden van Hans Dulfer met band.

Nieuwe hotspots in Alkmaar

Nieuw in Alkmaar

Alkmaar is booming! Elke maand openen er weer nieuwe, leuke hotspots de deuren. En gelukkig houden wij je op Alkmaars City Blog UIT072 op de hoogte van de nieuwste tips voor uit eten gaan, cultuur of winkelen in Alkmaar.

1. Surfing Poke

Poke Bowl

Sinds 28 februari geopend: bij Surfing Poke haal je gezonde, duurzame, hippe en lekkere poke bowls in Alkmaar.

Meer over Surfing Poke Alkmaar

2. BurgerMe

Burgerme Alkmaar

Nog meer keuze in Alkmaar Hamburgerstad: op Overstad is sinds 26 februari burgerme geopend.

Meer over Burgerme Alkmaar

3. Bitemark

Bitemark Alkmaar (drieluik)

Alkmaar is een nieuw eetconcept rijker: aan de Noorderkade is Bitemark geopend: Food meets fashion bij Bitemark.

Review: Bitemark Alkmaar

Smakelijke Fietstour Alkmaar 2020

Extra