We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In de winter naar een strandpaviljoen? Ja! Met een hele goede reden. Hemingway’s Beach restaurant ging deze lente open met een zomerse kaart. Maar vanaf deze maand is het getransformeerd in Hemingway’s Winter Lodge. Warme sferen en nieuwe gerechten. Een goed excuus om weer eens op bezoek te gaan én een topdeal voor jou te regelen!

Winter bij Hemingway’s

Het eerste dat opvalt bij binnenkomst is dat het strandpaviljoen een oase van warmte is. Twee keer per jaar ondergaat Hemingway’s een complete restyling toegespitst op de tijd van het jaar. ’s Zomers spreekt dat uiteraard voor zich, ’s winters is het ook ontzettend genieten.

Hemingway's Winter Lodge

Het interieur van Hemingway’s Winter Lodge straalt aan alle kanten warmte uit.

Waar de snijdende wind buiten vrij spel heeft op het strand, is het bij Hemingway’s gerieflijk en knus. De grote vuurhaard brandt op volle toeren en overal liggen kussens en bontjes op stoelen en banken. Een strandpaviljoen op een koude winteravond bezoeken is nog nooit zo prettig geweest.

De reden van ons bezoek is eigenlijk hoe dan ook al prettig te noemen. Chefkok Jeroen Klepper – en sinds kort mede-eigenaar! – van Hemingway’s nodigde ons uit om zijn winterse kaart te beproeven.

Aan tafel!

We worden ontvangen met een cocktail die de winter in al zijn glorie omarmt. Martini Bianco met ginger ale én puur gembersap. Dit is een cocktail waar je u tegen zegt. Je moet wel van gember houden, overigens. Ondergetekende houdt ervan en is fan geworden van deze cocktail. Een fijne binnenkomer!

En het wordt nog veel, en veel beter. Uit het creatieve brein van chefkok Jeroen ontstaan echt de meest geniale gerechten. Een amuse van kroepoek van quinoa, met hazelnootmayonaise, kaantjes, spruit en afgemaakt met bladgoud. Als dit de toon zet voor de avond dan staat ons nog erg veel te wachten.


uit07_hemingways-1

uit07_hemingways-15

De volgende gang is eveneens een waar genot. Buikspek, maar liefst 48 uur gegaard, met daarbovenop een subtiel stukje gerookte paling. Daarnaast een tartaartje van zeebaars en een vegetarische snert. Ik heb eigenlijk gewoon geen idee hoe ik dit gerecht in woorden kan omschrijven. Je moet het gewoon ervaren. Wat er in het hoofd van chef Klepper ontstaat op culinair gebied is ongekend.

Buikspek, snert, paling en tartaar van zeebaars

“Live the full life of the mind, exhilarated by new ideas, intoxicated by the romance of the unusual.” – Ernest Hemingway

Bij dit gerecht drinken we in plaats van een wijntje een stevig glas Mannenliefde, van de welbekende brouwerij Oedipus. Een gewaagde en goede keuze.

Vervolgens komt er een heerlijke griet uit de Noordzee, met, om de smaaksensatie compleet te maken, hangop van karnemelk, cantharel, chips van coquille en een sap van boerenkool. De begeleidende wijn is een Chardonnay uit 2013 van het wijnhuis Domaine de Valensac, die niet alleen fantastisch smaakt, maar ook door de vele enthousiastelingen op Vivino een heel erg stevige beoordeling van 4,2 van de 5 sterren heeft.

uit07_hemingways-8

De lekkerste griet ooit

uit07_hemingways-7

”This wine is too good for toast-making, my dear. You don’t want to mix emotions up with a wine like that. You lose the taste.” – The Sun Also Rises (1926)

Het hoofdgerecht is helemaal op ster-niveau. Damhert, dus écht wild uit de eigen regio met een truffeljus met daarnaast Pommes Anna. Voor de niet-vleeseter een mooi stuk snoekbaars met een beurre-blanc saus. We vergeten echt dat we in een strandpaviljoen zitten, als we dit gerecht tot ons laten komen.

De wijn die bij het damhert geschonken wordt is bijna een gerecht op zichzelf. L’Oiselet, een beuker van een Granache-Shiraz die perfect aansluit bij het wild. De snoekbaars gaat vergezeld van een Sauvignon uit de Languedoc, die volledig op biodynamische wijze tot stand is gekozen.

Damhert met Pommes Anna

Duurzaam wild uit eigen Hollands duingebied

uit07_hemingways-12

Hemingway en de zee, onlosmakelijk met elkaar verbonden

Het dessert is een tarte tatin met appel, crème-fraiche en vanille, afgerond met een gel van duindoorn. Esther Rijke (bedrijfsleider/maître) heeft hierbij een prachtige Sauternes gekozen. Weer een waar genot, en weer een uitstekende combinatie.

uit07_hemingways-14

Tarte tatin met appel, crème-fraiche vanille en gel van duindoorn. Yum!

Speciaal

Zoals de oplettende lezer – en zelfs de onoplettende lezer – heeft kunnen merken zijn we lyrisch over Hemingway’s. In dit strandpaviljoen wordt op bijzonder hoog niveau gekookt! Door het interieur en de bediening blijft het gelukkig toegankelijk en geen moment pretentieus. Ook al vergeet je dat af en toe even als er weer een prachtige creatie wordt voorgeschoteld.

Exclusief UIT072 actiemenu

Actie: 3-gangenmenu voor een kennismakingsprijs

Hemingway’s is onmiskenbaar een aanrader. Deze ervaring willen we met je delen (en niet alleen online via deze review). Gelukkig hebben we Hemingway’s zo gek gekregen om 3 van bovenstaande gangen aan te bieden voor een speciale UIT072 kennismakingsprijs!

Actie menu

Vooraf: buikspek (48 uur gegaard) / gerookte paling / tartaar van zeebaars / vegetarische snert
~
Hoofdgerecht: damhert / truffeljus / Pommes Anna
~
Na: tarte tatin met appel /crème-fraiche / vanille / gel van duindoorn

~~~

Van dit prachtige menu kun je nu tijdelijk in december en januari genieten met bijna 20% korting. Je betaalt geen € 42,50 maar slechts € 35!

Gebruik maken van actie? Reserveer via 06 17928416 en noem UIT072 menu

Laat ons weten wat je ervan vond!

Meer over Hemingway’s

Leuk om te weten

Hemingway’s Beach

C.F. Zeiler Boulevard 4-C
1865 BB Bergen aan Zee

Facebook

Openingstijden

Maandag gesloten
Di-Zo: vanaf 10.00 uur

Menu

Kaart wordt geladen...