We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op een druilerige zondagavond zijn er weinig dingen leuker dan warm binnen lachen, eten en drinken met vrienden. Gelukkig is daar restaurant De Waag op het Waagplein, met hun terugkerend evenement de Comedy Night en Dinner. Gezellig samenzijn, eten en lachen. Een uitstekende combinatie!

Sfeervol borrelen in bekende locatie

Toen deze blogger nog veel te jong was om te drinken was het de Randeraat, daarna werd het Demi’s en tot voor kort was het ZinIn. Nu heeft Alkmaar sinds vier maanden De Waag als aanwinst, en dat is maar goed ook. De welbekende locatie op de hoek van het Waagplein heeft hiermee een uitstekende plek om gezellig wat te eten of na het shoppen lekker de borrelen in de sfeervolle ruimte (of lekker buiten op het terras onder de heaters).

We kennen het van Seinfeld, in Amsterdam is het al sinds jaar en dag populair maar in Alkmaar kunnen we bij de De Waag ook genieten van de combinatie van eten, stand-up comedy en bovenal een uitstekende sfeer. En dat is een ware toevoeging voor onze mooie stad.

Eerste comedian (Comedy Diner @ De Waag, Alkmaar)

Bij binnenkomst kregen we een smakelijke plank met brood, smeerseltjes en lekkere kaas. De Waag heeft een mooie inrichting, het licht was lekker gedimd en de sfeer zat er goed in. Klaar voor een avondje comedy!

Lachen en eten!

De eerste gang, een soepje. Er kon gekozen worden tussen ossenstaartsoep of uiensoep. Ondergetekende ging voor de uiensoep, en dat was een prima start. De eerste cabaretier had soms wat moeite om de lachers op zijn hand te krijgen, maar toen het publiek eenmaal opgewarmd was ontstond er een mooie interactie. De sfeer zat er lekker in.

Direct hierna kwam de tweede cabaretier, een rasechte Amsterdammer. Hij deed ons denken aan Martin Morero uit Gooische Vrouwen (ja, dat kijken we), en hij was snel, ad rem en onvervalst Amsterdams.

Tom Sligting (Comedy Diner @ De Waag, Alkmaar)

Tom Sligting: één van de eerste stand-up comedians in Nederland

Spareribs! Een prima diner voor een avond als deze. Er werd lekker nagepraat over de eerste optredens, terwijl de vingers werden afgelikt. Het kan slechter.

Na de spareribs ging de comedy weer verder in de Waag. Er werd gedronken, er werd gelachen, en het publiek riep ondertussen ook wat tussendoor, waar door de leuke stand-upper Kim (afkomstig uit mede-072 gemeente Heerhugowaard) goed op werd ingespeeld.

Kim (Comedy Diner @ De Waag, Alkmaar)

De vierde cabaretier begon ijzersterk, maar zakte daarna wat in. Het is ook wel wat, vier verschillende stijlen en tempo’s na elkaar. Als laatste heb je dan niet echt een voordeel. Maar, wij hebben daar niet om getreurd, want waar de grappen een beetje inzakten, werden wij verder gelukkig erg blij met de heerlijke tarte tatin!

Chris van den Ende (Comedy Diner @ De Waag, Alkmaar)

Er zijn genoeg restaurants in Alkmaar, er zijn genoeg kroegen maar er zijn (nog altijd) veel te weinig leuke initiatieven. Het Comedy Diner is een toevoeging op het aanbod van Alkmaar, een toevoeging die we zeker een keer kunnen aanraden.

Zelf ook naar Comedy Diner?

  • Het volgende Comedy Diner is zondag 20 maart 2016
  • Dit is de laatste Comedy Diner voordat het zomerseizoen ingaat
  • Prijs: € 39,50 voor 3 gangen eten en 4 comedians
  • De laatste edities waren telkens uitverkocht
  • Reserveren noodzakelijk:  072 – 5117197