We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Andre Kuipers

  19:30 - 22:15

astronaut, Ruimte, wetenschapper

Hoe vaak kom je oog in oog met een man die in de ruimte is geweest? Niet vaak hè? 6 januari komt de bekendste astronaut van Nederland naar Alkmaar. Daar moet je bij zijn!

Een unieke kijk in het leven van een astronaut

Er komt heel wat bij kijken om astronaut te worden. Het is een jarenlange weg vol uitdagingen en opofferingen om die ene, grote droom te verwezenlijken. Eigenschappen als doorzettingsvermogen, gedrevenheid en geduld zijn onmisbaar, maar ook een portie geluk. Na jaren van training in Amerika, Rusland, Canada, Duitsland en Japan werd André, samen met een Russische en Amerikaanse collega, op 21 december 2011 voor de tweede keer gelanceerd voor een verblijf op het International Space Station (ISS). Na ruim 6 maanden in de ruimte te zijn geweest landde André op 1 juli 2012 in Kazachstan weer op aardse bodem.

De unieke theaterlezing voor jong en oud neemt het publiek mee aan de hand van vele video’s en foto’s op een magische reis door ons heelal, het ISS en de wetenschap. Niets blijft onbehandeld en u krijgt alles te zien hoe het is om astronaut te worden en te zijn! De voorbereidingen en trainingen, de lancering vanuit Kazachstan, het wonen en werken in de ruimte, de risico’s van het vak, de landing en uiteraard ook de revalidatie.

André is een van de weinige mensen op aarde die uit eigen ervaring kan vertellen hoe het is om in het heelal te leven en te werken. André nodigt u uit om samen de reis te maken in de vorm van een theaterlezing met humor, verbazing, interessante feiten en onze eigen grenzen te verleggen.

Extra informatie

Tickets zijn verkrijgbaar voor 27,50 euro (volwassene) en 17,50 euro (kind).


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.