We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Sinterklaas is net het land uit en wij houden ons alweer bezig met kerst. Want zeg nou zelf, kerst is toch wel de meest gezellige tijd van het jaar! Althans, vind ik. Op Sinterklaasavond heb ik met een grote glimlach en meebrullend met kerstmuziek de kerstboom versierd.

Ik sta zelf altijd graag in de keuken, maar met de feestdagen wil ik uitgebreid verwend worden en luxe genieten van culinaire hoogstandjes en het liefst niet te ver van huis. Ben jij het hier helemaal mee eens? Dan heeft UIT072 hier de 10 lekkerste kerstmenu’s in Alkmaar voor je, op willekeurige volgorde, in een rijtje gezet.

Speciale kerstmenu’s

’t Stokpaardje

Een heerlijk 7-gangen diner, samengesteld door Ton himself, geserveerd met een uitgelezen wijnarrangement (optioneel). Denk aan een paté van ganzen- en eendenlever, gebakken tarbotfilet met een kreeftensaus of tournedos van hazen- en konijnenrug filet.

82,50 Wijnarrangement 52,50 Bekijk menu Reserveren: 072-512 8870

Rivers

Rivers serveert deze Kerst een ruim keuzemenu met voor ieder wat wils. Zo kan je beginnen met een amuse van huisgemaakte macaron gevuld met crème van wildpaté, gel van cranberry, pistache en witte chocolade, gevolgd door gerookte eendenborst met vijgenchutney, gebraden hertenbiefstuk of een kalfsstoofpotje met crème van pastinaak, oh.. en het dessert is echt to die for!

39,50 (4-gangen) / 47,50 (5-gangen) Bekijk menu

Grand Café Koekenbier

Grandcafé Koekenbier, gelegen aan stadspark ‘De Hout’ met parkeergelegenheid, heeft een mouthwatering 4-gangendiner samengesteld. Zo word je ontvangen met een amuselepel met gekonfijte eend en sinaasappelgelei, gevolgd door gerookte biefstuk met kervelpesto en krokante aardappel en staat er hertenbiefstuk met port jus op het menu.

39,50 Bekijk menu Reserveren: 072-2100 100

Grand Café Granada

Genoeg (h)eerlijke keuzes bij Granada. Wat dacht je van gerookte ribeye van rund met balsamico, rucola en vijgenmarmelade, tournedos van hert en katenspek, een pastei van zalm in bladerdeeg met Hollandaisesaus en groene asperges en als toetje een taartje van witte chocolade praliné , met mokkasiroop en frambozen of wat dacht je van een trifle van karamel zeezoutijs, hazelnoot crème en kersencoulis.

38,50 (3-gangen) / 43,50 (4-gangen) Bekijk menu
Lees vooral ook onze review van de eerste Wildavond bij Granada.

1480 Foodbar

Ga voor een gastronomisch 4-gangendiner bij 1480, met aansluitend live-entertainment en DJ tot in de late uurtjes! Hier serveren ze onder andere tartaar van Noorse zalm of diamanthaas, huisgemaakte ravioli met boerderij-kip, duxelle van paddenstoelen, kreeftensaus en gebakken gamba, hertenbiefstuk en rundersukade.

42,50 Bekijk menu Reserveren: 072-241 00 99

Bourgondisch Café De Waag

Bij Bourgondisch Café De Waag, aan het Waagplein in Alkmaar, smelten lekker eten en uitgaan samen in één. Ook hier een klassiek 4-gangen menu met oa een spoom, ribroast en een proeverij van zoete lekkernijen.

32,50 Bekijk menu Reserveren: 072-511 7197

Lounge MIJ

Restaurant en hotel Lounge MIJ, ligt aan de gracht aan de Mient, midden in het centrum van Alkmaar. Dit modern ingerichte restaurant serveert deze Kerst een mooi samengesteld 4-gangen diner. Denk aan wildbouillon met rundertartaar van diamanthaas, hertfilet met gerookte botermousseline, winterse stoofgroenten en een dessertamuse van hazelnoten parfait met chocolade aarde, basilicum, sinaasappel en huisgemaakte winegum van rood fruit.

55 (5-gangen) / 62,50 (6-gangen) Bekijk menu
Lees onze review van Restaurant MIJ.

IJkgebouw

Sinds mei 2016 zit dit prachtige nieuwe restaurant in het Victoriepark te Alkmaar. Zij serveren deze Kerst een 6-gangen menu van kreeft met avocado, wildbouillon van eend en bospaddenstoelen, hert met stoofpeer en chocolade met karamel-zeezout ijs.

59,50 Bekijk menu Reserveren: 072-582 6036

Fabers

Volgens ons team behoort restaurant Fabers bij de toppers van Alkmaar. Een sfeervol restaurant in een prachtig historisch pand. Met de feestdagen kun je de keuze maken uit een heerlijk 3-, 4- of 5-gangendiner, van onder andere tataki van hert, gerookte heilbot met groene appel, een bisque van kreeft en fazanten bout.

35 (3-gangen) / 40 (4-gangen) / 60 (6-gangen) Bekijk menu Reserveren: 072-582 5237
Lees onze eerste en tweede review van Fabers.

Seasons

Restaurant Seasons ligt nét buiten de binnenstad, maar is een ideale locatie om met Kerst goed en sfeervol te dineren. Alles is biologisch en voor zover het kan, uit de streek. Geniet onder andere van een marbré van gerookte wilde ganzenborst met eendenleverkrullen, wildbouillon met kort gebakken duivenborst, hertenbiefstuk en hertensukade. [Update: alleen 24 december nog paar plekjes]

52,50 Wijnarrangement 24,50 Bekijk menu Reserveren: 072-511 1927
Lees onze review van Seasons.

Tips buiten Alkmaar

Hemingway’s Beach Restaurant

Een kerstdiner op het strand? Waarom niet! Jeroen Klepper en team bereiden een feestelijke amuse en een heerlijk 4-gangen diner. In samenwerking met Wijnkoperij De Gouden Ton is er een passend wijnarrangement samengesteld om de avond compleet te maken.

49,50 Menu Review

Restaurant Van Speijk

Ook vlak aan het strand geniet je deze kerst met het heerlijke kerstmenu van Van Speijk. Naast mooie vleesgerechten natuurlijk ook heerlijke keuzes uit de zee. Wat dacht je van Rouleaux van Yellowfin-tonijn gevuld met kingkrab of zeeduivel met een romige Madeirasaus?

42,50 Menu Review