We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ook in Alkmaar is het de komende kerstvakantie. Tijd van gezelligheid, lekker eten en vrienden en familie. Maar ook van leuke dingen doen. We stelden een gevarieerd programma voor je samen, waarmee je deze 2 weken Alkmaar niet uit hoeft!

Alkmaars uitagenda Kerstvakantie 2015

Vr 18 - zo 20 dec: Foodtruck Festival - Alkmaar Smult
We beginnen rustig, met 3 dagen genieten van Alkmaar SMULT. Proef bij de mega Winter BBQ van de meest waanzinnig lekkere culinaire hoogstandjes proeft. Geniet onder het genot van een goed glas wijn, lekker koud biertje en heerlijke muziek van een hoop gezelligheid.

Meer over Alkmaar Smult

Ma 21 dec: Solan en Ludwig en de sneeuwmachine (film)
Heb je kinderen (met Kerstvakantie)? Pik eens een filmpje mee bij Filmhuis Alkmaar! Wat dacht je bijvoorbeeld van Solan en Ludwig en de sneeuwmachine?

Het is winter in Pinchcliffe en Ludwig droomt van een witte Kerst, ook al ligt er nog geen sneeuw. Uitvinder Reodor besluit daarom ’s werelds krachtigste sneeuwkanon te maken, maar helaas belandt de uitvinding in handen van Freeman Pløsen.

Meer informatie bij Filmhuis Alkmaar

Di 22 dec: TGA - La voix humaine
‘La voix humaine’ van Toneelgroep Amsterdam ging in 2009 in première. Sindsdien werd de ontroerende monoloog wereldwijd opgevoerd en al door meer dan 30.000 mensen bezocht.

Tip: voor € 4 extra schuif je na de voorstelling aan voor een inspirerend nagesprek met Halina Reijn in de Kleine Foyer. Informeel en gezellig, met wijn, sap en bitterballen.

Meer informatie bij Theater de Vest

Wo 23 dec: René Froger - ‘30 jaar Hits in Concert’
Afgelopen seizoen keerde René Froger met ‘30 jaar Hits in Concert’ terug in de Nederlandse theaters. Het gevolg: uitverkochte zalen, razend enthousiaste reacties en natuurlijk de roep om meer. En dat gaat er komen, want Froger plakt nog een aantal concerten aan zijn jubileumtournee vast.

Meer informatie bij Theater de Vest

Do 24 dec: Countdown 2015
Countdown 2015 LIVE in Alkmaar! Een heuse all star band verzorgt een avondvullend programma met het beste uit de Top 2000: van ABBA tot Toto, van Queen tot Prince en van Eagles tot Beatles.

Meer over Countdown 2015

Vr 25 dec: Rapunzel De Musical (4+)
Het mooie prinsesje Rapunzel (Sita) wordt ontvoerd en opgesloten in een hoge toren door een gemeen tovenaarsduo, dat uit is op haar magische haren. Elke dag moet de prinses haar vlecht uit het torenraam laten zakken, zodat de tovenaars naar boven kunnen klimmen. De jaren verstrijken en Rapunzel groeit in eenzaamheid op tot een knappe vrouw, dromend van een dappere prins die haar komt bevrijden. Zal hij ooit komen?

Meer informatie bij Theater de Vest

Za 26 dec: The Great Exclusive 90's Show
Op tweede kerstdag gaan de deuren van Podium Victorie open voor de officiële kick off van The Great Exclusive 90’s Show! Een show waarin alles uit de kast wordt getoverd om jou mee terug te nemen naar die heerlijke 90’s jaren!
Zo 27 dec: Fandango (rock)
Deze zondag gaan we toch stiekem even Alkmaar uit. Maar niet ver hoor! We fietsen naar Bergen waar de band Fandango een avondvullend optreden brengt in de Taverne.

Verwacht covers van bands als The Stones, Pearl Jam, Lenny Kravitz en Led Zeppelin. En zoals de vele trouwe fans gewend, zijn is de kans groot dat er gastmuzikanten mee komen performen. ‘Live’ onderscheidt de band zich door een enorme gedrevenheid en veel spelplezier, waarbij het publiek altijd voorop staat. Ieder optreden van Fandango is een feest dat je niet mag missen!

Ma 28 dec: rustdagje
Halverwege de Kerstvakantie, dus tijd voor een rustdag. Bovendien een van de weinige dagen dat er echt niks te doen is in Alkmaar. Of heb jij een tip die we over het hoofd hebben gezien? 
Di 29 dec: Het meisje met het rode haar (musical)
Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical ‘Het meisje met het rode haar’, gebaseerd op de gelijknamige roman van Theun de Vries, het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw. Met Roos van Erkel als Hannie Schaft, Jim Bakkum als Hugo, Joke de Kruijf, Sjoerd Pleijsier e.a.

Meer informatie bij Theater de Vest

Wo 30 dec: Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - De Notenkraker
Wie kan in de gezellige wintermaanden beter zorgen voor een traditionele uitvoering van het kerstballet ‘De Notenkraker’ dan het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan? Het gezelschap brengt fabuleuze dansers, een toporkest, sprookjesachtige belichting, honderden kostuums en fraaie decors mee om de legendarische choreografie van Petipa en Ivanov recht te doen. Op de prachtige muziek van Tsjaikovski creëerde dit superduo een werk vol spectaculaire pas de deux, een vervaarlijke strijddans, een exotische Spaanse dans en natuurlijk de ‘Bloemenwals’.

Meer informatie bij Theater de Vest

Do 31 dec: Wintercircus Martin Hanson
Het nieuwe programma van Wintercircus Martin Hanson biedt als vanouds een sprankelende mix van internationale topartiesten, theater, humor en muziek. Het beste en opvallendste circustalent uit de hele wereld komt naar Nederland om jong en oud te laten genieten van een heerlijk middagje origineel circustheater.

Meer informatie bij Theater de Vest

Do 31 dec: NYE feestjes!
Oud & nieuw, dus tijd voor een mooi feestje! En gelukkig heb je genoeg leuks om uit te kiezen. Wat dacht je van:

Waar ga jij heen?