We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Daten in 072? Onze expressieve, energieke serial dater Gwen, neemt je mee in haar single-date-leven! Vandaag vertelt ze in haar zesde column over een date die ze niet snel zal vergeten.

Gwen & the City #6

Ik hou van feestjes en soms heeft dat zo zijn voordelen. Zo ben ik eens een ontzettende knappe, sexy gozer tegen gekomen. Ik zeg gozer, omdat hij jonger was dan ik. En dan mag het. Tijdens die avond met elkaar staan dansen, wat gekletst en telefoonnummers uitgewisseld (dit keer wist ik het dus nog).

Zaterdagochtend, 08:00. Klaarwakker. Inmiddels wist ik wat ik aan ging trekken.

Diezelfde nacht stuurde hij al dat hij uitkeek naar onze volgende ontmoeting en of ik volgende week zaterdag vrij wilde houden; hij wilde mij verrassen met “a date to remember“. Nu ben ik nogal nieuwsgierig van aard (eigenlijk wil ik gewoon altijd alles weten), dus zogezegd zo gedaan, ik had mijn zaterdag voor hem vrijgemaakt.

13:00, Alkmaar Centraal s.v.p. Ik kom je daar halen“, dat stond er die vrijdagavond op mijn beeldscherm. En, eerlijk is eerlijk; ik was echt mega nieuwsgierig. Hij had al punten gescoord met deze actie. Druk makend over wat ik aan moest trekken die volgende dag, ben ik in slaap gevallen.

Zaterdagochtend, 08:00. Klaarwakker. Inmiddels wist ik wat ik aan ging trekken. Want ik kan alle poeha wel uit de kast trekken, inclusief mijn”high heels” a 12cm maar als meneer een wandeltocht door Alkmaar voor mij in petto heeft, dan zijn die hakken natuurlijk geen succes. Een spijkerbroek waar de kont goed in uitkomt, leuke top erboven, tof hip jasje en sneakers! Klaar!

Tijdens het eten kreeg ik kriebels in mijn buik. Zou dit ‘m zijn?

Om 13:00 stond ik braaf op Centraal met toch wel wat zenuwen in mijn lijf. Kan iemand mij uitleggen hoe dit toch telkens kan? Dat wij vrouwen zenuwachtig zijn voor een date? Of hebben mannen daar toch ook last van?

Een paar minuten later stond hij achter me met een witte roos in zijn hand. Een nep roos, want: “die kon ik in mijn tas doen en zou voor altijd goed blijven” was zijn argument.

Hoe mijn dag verder is verlopen? We deden eerst een boottochtje door de Alkmaarse grachten (incl. schipper, wijn en hapjes). Daarna een rondleiding door het mooie en interessante Beatles museum. Gek genoeg was ik daar nog nooit geweest. Om vervolgens een bierproeverij te doen in De Boom en daarna door te wandelen naar de Heeren van Sonoy om in het torentje te gaan eten. Superromantisch!

Tijdens het eten kreeg ik kriebels in mijn buik. Zou dit ‘m zijn? Of is dit allemaal te mooi om waar te zijn? We sloten we af met borrels in de Koning. Deze jongeman had alles tot aan de puntjes uitgestippeld! Chapeau! Hier houden wij vrouwen van! *hint voor alle mannen*

Ik was verbijsterd…

‘A date to remember’ zei hij nog; nou en of! Eenmaal onderweg naar mijn huis (hij stond er namelijk op dat hij me naar huis bracht), werd hij gebeld. Niet één keer, maar een aantal keer achter elkaar. Hij schrok en nam met een rood hoofd op. Ik was verbijsterd…

Het bleek zijn vriendin te zijn die wilde weten hoe laat hij thuiskwam!

Tja…

Tot de volgende keer,

Liefs Gwen