We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Fabers opende nog geen jaar geleden de deuren aan het historische Doelenveld en is nu al niet meer weg te denken uit Alkmaar. Wij gingen vorig jaar vlak na de opening eten en waren positief verrast over kwaliteit en uitstraling van Fabers! Een jaar later is het tijd om te kijken of Fabers nog steeds tot de toppers van Alkmaar behoort.

Terugblik op vorig jaar: prachtige en smaakvolle creaties

Veel veranderd

In het eerste jaar van Fabers is al veel veranderd. Zo kun je er vanaf maart prima lunchen en is in juli een terras toegevoegd aan het prachtige pand. Ook nieuw: gastheer Johnny Walstra en chef-kok Marvin Kranenburg, die ons vanavond beiden in de watten legden. Leukste verandering: Fabers is vorige week toegetreden tot de 500 beste restaurants van Nederland!

“De kreeft is subliem bereid met een uitstekende cuisson” – Lekker500

Iets anders nieuws: vanaf deze zomer heeft Fabers een wekelijks wisselend verrassingsmenu. Zo kun je al vanaf € 25 genieten van 3, 4 of 5 gangen, optioneel aangevuld met een bijpassend wijnarrangement. Wij kozen voor 4 gangen, natuurlijk met wijn erbij.

In de watten

Gastheer Johnny heet ons vriendelijk welkom en begeleidt ons naar een mooie plek. De eerste leuke verrassing is dat Fabers een amuse heeft toegevoegd aan het menu. Ditmaal een heerlijke ravioli van lichtgerookte zeebaars in een visbouillon met lavas (maggiplant) en pompoenpitolie.

Ravioli & oester (Fabers Alkmaar)

De amuses: ravioli van zeebaars en gestoomde oester

Daarbij een oester. Niet rauw, maar gestoomd. Erg fijn ook, met een smaak die gedragen wordt door de groenten. Samen met het warme broodje met wat boter en olijfolie en de rosé cava een prima binnenkomer. We zijn benieuwd naar het voorgerecht.

De eerste gang is een oude bekende: de steak tartaar. Tot ons plezier lijkt dit klassieke gerecht de laatste tijd weer aan een opmars bezig in de Alkmaarse horeca. Fabers geeft er zijn eigen draai aan door een begeleiding met appelbouillon, parels van Riesling en… paling. Enige kritische noot: de bouillon ziet er mooi uit, maar mag een tandje minder. Nu overheerst het de tartaar bij vlagen.

Steak en paling (Fabers Alkmaar)

Het voorgercht: steak tartaar en paling

Tussengerecht is een langzaam gegaarde wilde zeebaars. Daarbij een crème van paarse peen en een saus met onder andere uit gerookte paddenstoelen, volkoren couscous en zest. De zeebaars is perfect gegaard en met name de couscous eronder zorgt voor een erg lekker mondgevoel.

Zeebaars (Fabers Alkmaar)

Zeebaars

De bijbehorende wijnen zijn bovendien mooie aanvullingen op een nu al geslaagde avond. En dan moet het hoofdgerecht nog komen.

Het pootje verraadt het al: er staat duif op het menu. Op een bedje van zacht gegaarde zuurkool ligt een perfect gebakken duivenborst. Ernaast gefrituurde knolselderij en een rilette van hert. We proeven verder nog kersen en cranberries. Dat alles met een licht gekoelde rode wijn met een klein zoetje. Puur herfstig genieten!

Duivenborst (Fabers Alkmaar)

Duivenborst

Tenslotte het dessert. Waar de avond smaakvol begon met de amuses, wordt het ook in stijl afgesloten. Een mooi glas met kersen cremeux, witte chocolade, bladerdeeg en een kersen waterijs.

Dessert (Fabers Alkmaar)

Net als de eerdere gangen is het dessert prachtig én smaakvol

Verrassend goed

De notering in de Lekker500 gaf al een hint: Fabers behoort nog steeds tot de toppers in Alkmaar. Smaakvolle, mooi opgemaakte gerechtjes, begeleid met bijpassende wijnen in een sfeervolle locatie.

Wat nog extra benadrukt moet worden, is de belachelijk lage prijs: een verrassingsmenu eet je al voor € 25 (3 gangen)! Voor 4-gangen betaal je slechts € 32,50 en een 5-gangen diner red je voor € 40.

Ons advies is duidelijk: laat je vooral verrassen bij Fabers. Voor een eerlijke prijs krijg je pure creaties in één van de mooiste restaurants van Alkmaar!

Meer over Restaurant Fabers

Restaurant Fabers

Doelenstraat 3-5
1811KX Alkmaar
072 582 5237

Openingstijden

Ma: gesloten
Di t/m Do: 17:00 tot 00:00
Vrij t/m Zo: 11:30 tot 00:00
(Keuken sluit om 22:00)


Reserveren bij Fabers