We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De vorige review verraadde het al. UIT072 slaat zijn vleugels ook buiten Alkmaar uit, om jou de beste restaurants te kunnen aanraden, binnen het 072-gebied. Onlangs waren we in Egmond aan Zee bij Van Speijk, en dat was een zeer geslaagde avond!

Mooie zaak

Van Speijk, wat een schitterende tent, op een geweldige locatie met een groot terras aan de voet van het strand. De enthousiaste eigenaar Arnoud verteld: “Wat we hier willen, is een plek waar mensen zich thuis voelen. Dat is het meest belangrijke. Goed eten, een mooie setting, goede bediening. Lekkere stoelen, waar zie je dat nou? Thuis zijn. Dat bieden wij en dat willen we goed blijven bieden.”

“Wat we hier willen, is een plek waar mensen zich thuis voelen.”

We kwamen binnen en we werden begroet door het vriendelijke personeel vanachter de grote bar die middenin de zaak. We hadden net onze jas afgegeven en toen kwam gastheer Rafael ons al tegemoet met heerlijke schaafsels van het Pata Negra zwijn, die een prominente plek op de bar heeft. Want, kwaliteit mag je laten zien. Heerlijk, met een lekkere cava erbij. Dat smaakte naar meer!

Van Speijk: Pata Negra

Pata Negra op de mooie bar

Dat meer, dat kwam goed. Tijdens het gesprek met de ontzettend gepassioneerde eigenaar kregen een heerlijke amuse. Risotto, met parmezaan. Gefrituurd. Ook dat, smaakte naar meer. Grappig, ergens wel. Bij gefrituurd denk je aan de gemiddelde kaart van een strandtent, maar dit was echt een stuk beter beter. En dat was de rest van het eten ook!

van-speijk-amuses

Heerlijke amuses

Wat Van Speijk ook zeker kan erkennen; in de zomer kan het enorm druk worden. Dan is er even geen ruimte voor de chef om lekker te experimenteren. Chef Bart: “In de winter krijgen we veel ruimte om wat moois te maken, en zeker als het met goede ingrediënten snel klaar gemaakt kan worden, dan mag je je gang gaan.”

Aan tafel!

We schoven aan, op een lekkere bank. De wijnkaart viel gelijk op, die staat afgedrukt op een wijnfles. Dat is en leuk en handig, zoals Noukka terecht opmerkte: ‘’Handig voor op het terras, het staat leuk en het waait niet zomaar weg.’’

De eerste gang! Lam met kerrie. En erg lekkere combinatie, die we je zeker kunnen aanraden. Aangezien onze vega-chick weer mee was, kreeg Noukka iets anders. Een ravioli van groenten, die zeer smakelijk was.

Van Speijk: veggi ravioli

Een heerlijke ravioli van groenten

Tussendoor een Thais soepje, Tom Yam Kai, lekker met kokos en rivierkreeftjes. Zoet en pittig, een uitstekende combinatie.

Van Speijk: Tom Yam Kai

Tom Yam Kai

Het hoofdgerecht: een Australische entrecote. Een heerlijk stuk vlees. Het was nu al goed, maar stel je voor dat je met honderd man op het terras zit bij Van Speijk, en je krijgt zoiets moois voorgeschoteld! Dat is echt een prestatie en dat geeft ook precies de kwaliteit van Van Speijk weer. Wij vleeseters waren zeer tevreden. Noukka was dat ook, Noukka had een huisgemaakte falafel die – en de niet-vega’s hebben een vorkje geproefd – echt bijzonder smaakvol was.

Van Speijk: steak

Vleesch!

van-speijk-falafel

Huisgemaakte falafel

Als afsluiter nog een heerlijke scroppino, die aan tafel bereid werd. Fris ijs, prossecco en een scheutje wodka. Een prima afsluiter!

van-speijk-scroppino-breed

Scroppino <3

Resumerend, Van Speijk is top. De locatie is ideaal, het personeel is enorm gemotiveerd en het eten is erg goed. Komende zomer zullen we zeker nog eens op het terras te vinden zijn, zo snel als de zon het weer toelaat!

Reserveren bij Van Speijk

Meer over Van Speijk

Leuk om te weten

  • Van Speijk heeft in 2015 de prijs gewonnen voor het beste terras van Nederland!
  • Het restaurant is onlangs flink verbouwd. Een goede reden om er weer eens te gaan kijken!
  • Nog een keertje: die bar in het midden van de zaak is echt een eye-catcher.

Van Speijk

Westeinde 1
1931 AB Egmond aan Zee
072 507 1703
www.restaurantvanspeijk.nl/

Openingstijden

Het gehele jaar geopend
vanaf 10.00 uur.