We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Amusetour Alkmaar 2024: dit werd er zondag geserveerd

Was je erbij, zondagmiddag? Op de eerste Amusetour van 2024 was het weer genieten van 6 restaurants met 6 verrassende gerechtjes en 6 bijpassende glazen wijn. Wij maakten voor jou een kleine terugblik.

Twee keer per jaar strijkt de Amusetour neer in Alkmaar: voor een wintereditie (gisteren) en een herfsteditie (13 oktober). Afgelopen zondag liepen we met UIT072 alweer voor de 12e keer mee. Een korte terugblik.

De route vandaag:

GranadaMooijHeerlijk Nel’t FnidsenEendracht in ’t IJkgebouwJonas

#1 Granada

Granada Food & Wine is een oude bekende in de Amusetour. Altijd weten ze te verrassen met smaakvolle gerechten en mooie wijn-spijs combinaties.

Amusetour Alkmaar bij Granada (februari 2024)

De diamanthaas is perfect gegrild en vergezeld met een bietencrème, gerookte jus en een gegrilde Pimiento de Padrón. Erbij een lekkere blend van tempranillo en garnacha uit de Rioja. Lekkere start van de dag!

 Amuse: Diamanthaas gebakken in rozemarijn, knoflook en sinaasappel | saus van queso de tetilla | pimientos de padron
 Wijn: Monte Acuro Rioja Gran Reserva 🇪🇸
UIT072 ReviewOntdek Granada 2.0: op z’n Spaans

#2 Mooij

Bij Mooij staat een signature dish op het menu:

Amusetour Alkmaar bij Mooij (februari 2024)

De geroosterde aubergine is één van onze favorieten van de reguliere kaart én van deze tour. Comfort food: verzachtend, verwarmend en een lekkere combi van smaken en texturen. De wijn uit de Rhône is ook al erg lekker. Strogeel van kleur met tonen van steenfruit.

Amuse: Geroosterde aubergine met vadouvan, crispy mais, kervel, gepekelde ui
Wijn: Luberon Blanc van Famille Perrin 🇫🇷
UIT072 ReviewMooij: genieten van shared dining in een fijne ambiance

#3 Heerlijk Nel

Amusetour Alkmaar bij Heerlijk Nel (februari 2024)Ook bij Heerlijk Nel verzachtende vega food op het bord. Erg lekker, deze combinatie van gepofte knolselderij met frisse basilicumsalsa, pittige en knapperige chipotle pinda’s en citroenboter.

De wijn (Viognier uit de Languedoc) is zuiver en verleidelijk. Een elegante, zachte en opwekkende wijn met tropisch- en wit fruit.

 Amuse: Gepofte knolselderij/ chipotle pinda’s/ citroenbladboter / Thaise basilicumsalsa
 Wijn: Viognier Gayda 🇫🇷
UIT072 ReviewHeerlijk Nel 3.0: sharing is caring

#4 ’t Fnidsen

Bij ’t Fnidsen spieken we eerst even naar binnen in het mooi verbouwde restaurantdeel: veel groen, nieuwe tafels en nieuwe indeling. Maar voor de Amusetour nemen we plaats in het gezellige bistrodeel van dit restaurant.

Amusetour Alkmaar bij Fnidsen (februari 2024)

Het gerechtje gooit hoge ogen: lekkere saffraanrisotto met een prima stukje gebakken zeebaars in beurre blanc saus. Jummie!

Door de samenwerking met Rootring weet je dat het met de wijn ook altijd goed zit. Fris, bloemig en strogeel, deze blend van 3 druiven uit Veneto. Mooi aansluitend bij het gerecht.

 Amuse: Saffraan risotto , gebakken zeebaars , beurre Bianca en poeder van tomaat
 Wijn: Cantina di Custoza Bianco di Custoza DOC 2022 🇮🇹
UIT072 ReviewRestaurant & Wijnlounge Fnidsen: wijn en spijs op niveau

#5 De Eendracht in ’t IJkgebouw Alkmaar

Voor de tweede keer van de partij: de Eendracht in ’t IJkgebouw.

Voor de Amusetour hebben ze vandaag de prachtige serre gereserveerd, met uitzicht op het Victoriepark. Eerst ontvangen we een glas wijn, Syrah/Grenache, gevolgd door een goede portie rilette van kalfswang op rode kool en afgetopt met een crunch van walnoot.

We zeiden het al eerder: comfort food!

 Amuse: Rilette van kalfswang met truffeljus, rode kool en een crunch van walnoot
 Wijn: Syrah/Grenache
UIT072 ReviewDe Eendracht in ’t IJkgebouw: toegankelijke kwaliteit

#6 Jonas

De nieuwkomers van deze tour (Jonas is nog geen maand open!) geven gelijk hun visitekaartje af.

Amusetour Alkmaar bij Jonas (februari 2024)

De brioche met rivierkreeft is een kleinere versie van een van de succesnummers op de kaart van Jonas. De Chardonnay uit Rioja is misschien wel de lekkerste van deze tour. Onze favoriet in elk geval!

 Amuse: Rivierkreeft op Brioche (Tartaar saus | harissa | gebruinde boter | bosui)
 Wijn: MDV, Chardonnay (Spanje, Rioja) (rokerig | vanille | rijp wit fruit | romig | boterbabbelaars) 🇪🇸
Meer infoJonas Bistro Bar Alkmaar

Afsluitend

Prima weer, gezellige mede-amusanten en een afwisselend menu van verschillende restaurants, smaken, stijlen en wijnen. Wil je ook een middag happen en stappen? Wees er dan op tijd bij! Kaarten voor de volgende editie op 13 oktober zijn nu te koop.

Onze route van Alkmaars restaurants zelf lopen?

Hier vind je de bezochte restaurants:

Kaart wordt geladen...