We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De coronacrisis slaat hard toe bij veel Alkmaarse ondernemers, maar ondanks de onzekerheden en uitdagingen zien we overal om ons heen leuke initiatieven en creatieve oplossingen ontstaan. Deze crisis maakt ondernemers inventief en vandaag zetten we graag een aantal zaken in het zonnetje die iets gaafs aanbieden. Ontbreekt er nog een zaak met een uniek aanbod in dit lijstje? Tip snel de redactie!

Zo pakken deze Alkmaarse zaken de coronacrisis aan

Varkenshaas Bali

1. Restaurants die thuisbezorgen

Laten we beginnen het feit dat jouw favoriete eetgelegenheden waarschijnlijk gewoon thuisbezorgen óf de optie bieden om hun lekkernijen op te komen halen. Per 14 oktober heeft de horeca de deuren weer moeten sluiten, waarna veel eet- en drinkgelegenheden een afhaalservice gingen aanbieden. Een enkeling komt hun lekkere maaltijden zelfs netjes tot de deur bezorgen. Geen zin om vanavond zelf te koken? Steun de horeca en bestel bij één van jouw favoriete Alkmaarse restaurants.

Kijk op  www.thuis072.nl en vind snel het aanbod van jouw favoriete restaurant.

Mercado Central de Granada2. Kom winkelen in de Spaanse delicatessenwinkel van Granada

Mis jij de heerlijke Spaanse tapas van Granada al? Geen zorgen. Naast de take away tapasboxen, heeft het Mediterraanse restaurant de zaak tijdelijk omgetoverd tot een heuse Spaanse delicatessenwinkel. Je vindt er heerlijk wijnen, sardines, Spaanse kazen, olijven, heerlijke zoetigheden en nog veel meer. Je shopt hier de lekkerste delicatessen van woensdag tot en met zondag tussen 12:00 en 17:00 uur. Kom jij ook een kijkje nemen in de winkel van Granada?

Granada Food & Wine

Samen in de keuken
3. Verras met een cadeaupakket van Samen in de Keuken

Ken jij iemand die in deze tijd wel een presentje verdient? Bij Samen in de Keuken bestel je vrolijke pakketten en deze worden netjes voor de deur geleverd. De attente cadeautjes variëren van bakpakketten om zelf de lekkerste appeltaart te maken tot bourgondische borrelpakketten. Alles wordt perfect ingepakt en bezorgd. Bel 072-5110351 en de dames van Samen in de Keuken gaan het voor je regelen.

Samen in de Keuken

hotdogs ijkgebouw

4. Hotdogs bij het IJkgebouw

Ook bij het IJkgebouw zijn ze creatief bezig. Voor de deur staat er namelijk een hotdogkraam geparkeerd. Wandel je toevallig langs het Victoriepark? Loop dan zeker even langs om een lekkere hotdog te scoren. Je kunt gewoon pinnen en mocht je trek krijgen in een koffie to-go, dan kun je die ook ter plekke meenemen.

Het IJkgebouw

Joost Leering - Café Bruintje

5. Stamppot take away bij Café Bruintje

De herfst is aangebroken en stamppot staat weer volop in het menu. Bij Café Bruintje zagen ze een kans! Je kunt op maandag, dinsdag en woensdag namelijk bij ze terecht voor een heerlijke stamppotmaaltijd. De eerste dag stonden er al tientallen klanten op de stoep en de afgelopen dagen zijn dat er alleen maar meer geworden. Staat er bij jou vanavond ook stamppot op het menu?

Café Bruintje

Kleine Brouwerij Alkmaar

6. Kleine Brouwerij wordt bierwinkel

Zin in een biertje? Bij de Kleine Brouwerij koop je nu de lekkerste speciaalbieren. Genieten kan tenslotte ook thuis en met de diverse biersoorten van de Kleine Brouwerij is er genoeg om uit te kiezen. Je vindt de ‘’winkel’’ in de Koorstraat. Koop een lekker biertje voor jezelf of schaf een mooi pakket aan en doe deze cadeau. De Kleine Brouwerij heeft trouwens ook een recept in het Alkmaarse kookboek staan. Heb jij deze al ontdekt?

Kleine Brouwerij

De Binnenkomer Alkmaar: Terras

7. Een zondagochtendontbijt van eetcafé de Binnenkomer

Bij eetcafé de Binnenkomer moeten ze gedacht hebben ”zoveel restaurants bezorgen thuis voor het avondeten, wij ontfermen ons wel over de ontbijtjes op zondagochtend”. Het Alkmaarse eetcafé bezorgd namelijk sinds kort heerlijke Tel Aviv-stijl ontbijtjes. Bestellen kan tot en met vrijdag 20.00 uur en zondag tussen 09:45 en 10:30 uur wordt deze voor de deur geleverd. Eet smakelijk!

Eetcafé de Binnenkomer 

Alkmaars Kookboek op tafel

8. Het Alkmaarse kookboek

Technisch gezien is dit geen zaak, maar een combinatie van meerdere zaken. Volgens ons verdient het Alkmaarse kookboek een plekje in deze lijst. In dit prachtige boek vind je heerlijke gerechten van de meest getalenteerde koks uit Alkmaar. De volledige winst van het boek wordt gedoneerd aan de deelnemende horecabedrijven. Bestel het Alkmaarse kookboek hier en binnen een week ontvang je deze thuis. Happy cooking!

Cafe 't hartje Alkmaar

9. Café ’t Hartje opent winkel

Ook Café ’t Hartje tovert de zaak tijdelijk om tot een winkel en het assortiment had niet beter gekozen kunnen worden! We kunnen namelijk bij Café ’t Hartje terecht voor verse speculaas, pepernoten, chocolade, warme dranken en meer. Kijk, dit is wat we zo vlak voor Sint en Kerst nodig hebben. Mocht je dus lekkernijen willen bemachtigen voor de aankomende feestdagen, dan weet je waar je moet zijn. Daarnaast vind je er ook kerstgeschenken. Leuk om in deze moeilijke tijden cadeau te geven.

Café ’t Hartje

Ijkgebouw exterieur

10. Het IJkgebouw & de Albert Heijn doen jouw boodschappen

Boodschappen doen is nog steeds voor veel mensen een obstakel. Het IJkgebouw en de Albert Heijn wil hier verandering in brengen en daarom hebben zij de handen ineen geslagen. App, mail of bel het IJkgebouw en geef jouw boodschappenlijstje door en jouw boodschappen worden op een afgesproken tijdstip thuis bezorgd.

Ingrediënten zalmtartaar @ Kookstudio Alkmaar

11. Kookstudio komt koken in jouw keuken

Als wij niet naar de restaurant toe kunnen, dan komen de restaurants wel naar ons toe! Kookstudio Alkmaar heeft deze creatieve oplossing bedacht. Haal de chefs van Kookstudio Alkmaar in huis en geniet van een culinaire avond in het comfort van jouw eigen omgeving. Voor 45,- pp krijg je een 3 gangen op tafel, maar als je zelf graag de handen uit de mouwen steekt dan is een workshop ook mogelijk. Gezellig kokerrelen in je eigen keuken.

Kookstudio Alkmaar

Meer op UIT072

Ook interessant

Missen we een zaak die iets unieks aanbiedt? Tip ons vooral in de reacties!