We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alle evenementen met meer dan 100 bezoekers worden afgelast. Dat was één van de zwaarste maatregelen die het kabinet vanmiddag aankondigde. In Nederland en dus ook in Alkmaar. Dat betekent nogal wat voor een aantal evenementen die in de agenda stonden.

Wat betekent dit voor de evenementen in Alkmaar? Ook in Alkmaar stonden er in maart veel evenementen op de planning. Wij deden een rondje langs de velden.

Podia, musea en bioscopen

Eigenlijk is het verhaal heel kort: alle grote uitgaansgelegenheden gaan de rest van de maand op slot, op eentje na.

Theater de Vest

De Vest heeft het besluit genomen om ALLE voorstellingen tot en met dinsdag 31 maart te annuleren. Kaartkopers worden binnen 2 weken per brief geïnformeerd over een mogelijk vervangende datum en het retourneren van kaarten.
Meer info

Podium Victorie

Ook Podium Victorie kan niet anders dan alle optredens in maart schrappen. Ook hier worden de kopers van tickets geïnformeerd over vervolgstappen.
Meer info

Filmhuis Alkmaar

Op last van de aangekondigde maatregelen sluit Filmhuis Alkmaar tot in ieder geval 31 maart haar deuren voor publiek. Heb je tickets gekocht voor een voorstelling in deze periode? Stuur dan een e-mail met het transactienummer naar: kassa@fhalkmaar.nl voor een passende oplossing.
Meer info

Grote Kerk

ALLE voorstellingen en concerten tot en met dinsdag 31 maart zijn geannuleerd in de Grote Kerk.
Meer info

Stedelijk Museum

Ook het Stedelijk Museum gaat dicht: van 13 maart tot en met 31 maart 2020 gesloten voor publiek. Vragen kun je stellen via de mail: info@museumalkmaar.nl.
Meer info

Cool Kunst en Cultuur (Heerhugowaard)

Cool annuleert alle voorstellingen, evenementen en verhuringen t/m 31 maart. In overleg gaan ze op zoek naar mogelijke alternatieven. Kaartkopers worden op de hoogte gehouden via de mail. Alle lessen & cursussen gaan wel gewoon door.
Meer info

❌ Vue Alkmaar

Waar Filmhuis Alkmaar de deuren sluit, pakt grote broer Vue het anders aan. De bioscoop blijft open, maar elke screening zal beperkt worden tot maximaal 100 personen en pauzes worden geschrapt. 

[UPDATE 15-03] Ook Vue sluit helemaal tot 6 april.
Meer info

Festivals en grote evenementen

Buiten de standaard podia stonden er nog enkele grote events op de planning. Ook deze kunnen helaas niet doorgaan. Zelfs de beroemde Kaasmarkt schuift de eerste editie een maandje door.

Vini Amici

Het Alkmaars wijnevent in de Grote Kerk gaat niet door dit jaar. De winactie van UIT072 gaat wel een winnaar krijgen zaterdag, maar die prijs kan pas in 2021 worden verzilverd.
Meer info

Alkmaars Light Festival

Ook het nieuwe event van de Karavaan kan eind deze maand niet doorgaan. Op 31 maart wordt een besluit genomen over de nieuwe datum.
Meer info

❌ Kaasmarkt

Ook de eerste Kaasmarkt van dit jaar op het Waagplein gaat niet door vanwege de anti-coronamaatregelen. Die eerste markt zou op vrijdag 27 maart zijn. Een unicum: alleen in de oorlog is de wereldberoemde Kaasmarkt een paar weken niet doorgegaan.

❌ FRDS

Het razendpopulaire FRDS bij de Heeren van Sonoy slaat verplicht een maandje over. Voor iedereen die al een kaart heeft gekocht, geldt dat je kaart geldig is voor de eerstkomende FRDS op vrijdag 29 mei.
Meer info

Horeca

❌ Alle restaurants en cafés die wij gesproken hebben, nemen aanvullende maatregelen tegen corona en bijna allemaal blijven open

[UPDATE 15-03] Ook alle restaurants en cafés in Alkmaar sluiten verplicht de deuren tot 6 april. Een aantal zaken bieden tijdelijk de mogelijkheid tot bezorgen aan. Deze restaurants verzamelen we in ons overzicht van eten bestellen in Alkmaar.

Maatregelen kabinet

Tijdens een ingelaste persconferentie hebben premier Mark Rutte, minister Bruno Bruns en Jaap van Dissel van het RIVM vanmiddag een aantal maatregelen aangekondigd om het oprukkende coronavirus in te dammen:

  • Iedereen met klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn dient thuis te blijven en sociale contacten te mijden
  • Evenementen en/of bijeenkomsten met meer dan 100 mensen worden afgelast.
  • Er wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te werken
  • Beperk contacten met personen met verminderde weerstand, zoals ouderen of zieken.

Alle maatregelen gelden voorlopig tot 1 april.

https://www.facebook.com/veiligheidsregio/photos/a.139356256474779/822147838195614/?type=3&__xts__%5B0%5D=68.ARBxTfrqntsRycfC-7JCtmG9yrGw1u-c_KTMe2Gm2ODZUJRm2Ln8V6vFsr_IHt6w6frWBny5hsJH1c8GtatDZ4N1EzAtBYIHeIYPOUOl0E-JSEH0nvnAUyAA77truQM7uuDm1oHgAoWgmqQOy2IGr0UyDXrx3aFgN3Rm5aXRymZKgVpYh6oYQq9jHr-6uTi4gTv3bAa2IDD70Tdtri78clWeuTM7egfd0txUxYe-Bwg235ige0AciUzkwFuJO9srJeCE1tivp5wCRANWZdnNUYXY5-CJyhBT8JA0PRmmiEGQCCYHJ-UJImiEOUeO8aI5DhjDNJTE1ywN7IHj5jVwVafCpe7982UjcCmoMVXae30cuHdYeI-cblkC4yF3UKAR86DErmzvtJx6_Aav2pUuMez7zmM9xJN-14K-dSmX3TYSyGyPLK2MOKDoGYBdYciuHNHyliP0-Nq9rDyULYFHiKf7WZIYqoSgrqzebJNGjYX2L_G5UxdSJUPbzlAyblE08D_b2IP_qWdHiBNayoox&__tn__=H-R