We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alkmaars Cityblog UIT072 bereikt een nieuwe mijlpaal: het succesvolste online platform van Alkmaar behaalt de 8.000 fan op Facebook en meer dan een miljoen bezochte pagina’s op UIT072.nl. Wauw! 

UIT072.nl is het grootste onafhankelijke online platform van Alkmaar. Het laat zien wat Alkmaar zo leuk maakt en brengt horeca, shops, cultuur (en meer) naar een grote doelgroep Alkmaarders. En dat wordt gewaardeerd!

Met 8.000 fans op Facebook is UIT072 één van de grootste online platformen uit de regio. Maar je kan ons natuurlijk ook volgen op Twitter en Instagram.

Alkmaars Cityblog UIT072: anno 2012

Het was een warme zomerse dag in 2012, op het toen nog rustige onontdekte strand van Stadsstrand de Kade. Een klein groepje jongemannen sprak, onder het genot van een koude Corona, over de plannen voor het weekend.

“Is er vanavond niet wat leuks te doen in de stad?” was de vraag die opkwam. Telefoons verschenen voor een zoektocht langs social media, verdwaalde mails en sms’jes en matig onderhouden sites. Terwijl 1 van de jongens verzuchtte dat “er in Alkmaar toch niks gebeurt” bedacht Niels het concept van een site die het leukste van Alkmaar verzamelt en overzichtelijk presenteert.

De site is in 2012 ontwikkeld omdat er wat miste: er gebeurt zoveel leuks in Alkmaar, maar er was geen site die jou gemakkelijk helpt om te weten waar je moet zijn.

Hoe gaaf zou het zijn om direct te zien wat er vandaag en binnenkort in Alkmaar te doen is én welke (nieuwe) hotspots de moeite waard zijn om te bezoeken? Het idee voor UIT072 was geboren.

Voor Alkmaarders, door Alkmaarders

Alkmaars Cityblog UIT072 wordt al sinds 2013 bijgehouden door een groep enthousiaste vrijwilligers. We schrijven eerlijk en positief over de leukste zaken van Alkmaar. En doen dat al sinds 7 jaar met veel plezier!

Wil je als bedrijf bijdragen aan UIT072 en profiteren van het grote bereik en directe effect? Neem contact op of bekijk de advertentiemogelijkheden.

Highlights

Wist je dat er over de afgelopen 7 jaar al ruim meer dan een miljoen paginaweergaves zijn geweest op UIT072.nl? Zelfs het aantal unieke bezoeken gaat richting de miljoen, wat ongekend is voor een lokaal platform als dit.

Fans uit Alkmaar en 072

Herkomst fans van UIT072 (2016)

Met de kleinere dorpen (Oudorp, Koedijk, Limmen, etc) komt 86% van de fans echt uit 072.

Natuurlijk niet erg schokkend, voor een site die zich richt op Alkmaar en omgeving: 86% van de UIT072-lezers komt uit het 072 gebied. Met natuurlijk het overgrote deel uit Alkmaar zelf.

Vrouw en jong

Leeftijd en geslacht fans van UIT072 (2016)

UIT072 bereikt een interessante doelgroep: 75% is tussen 18 en 45

UIT072 weet de jongere helft van Alkmaar te bereiken. Maar liefst 75% is onder de 45 jaar, waarvan het grootste deel tussen 25 en 35. En wist je dat ⅔ van de UIT072-fans vrouw is?

De populairste…

DAYA AlkmaarDe populairste hotspots van afgelopen jaar? Daya werd enthousiast gelezen (en beoordeeld!) Ook nieuwkomer Fnidsen kreeg aandacht van duizenden lezers, net als de verrassend lekkere sushi rolls bij Bubbels & Bites.
Beste terrassen in AlkmaarPopulairste test: de beste terrassen van Alkmaar. Dé tips voor deze zomer! Ook populair: de lekkerste haring van Alkmaar en de beste cafés van Alkmaar.
Alkmaar Ontzet (schilderij)De meest bezochte todo van Alkmaar was Alkmaar Ontzet. Wij zetten voor jou de 8 tips voor 8 oktober op een rij. Ook Klim naar de Hemel viel in de smaak, net als de maandelijkse top 10 tips.
Versierd AlkmaarAl jaren populair: Versierd, dit jaar bijgestaan door nieuwe interieurwinkel What is Hip en vintageshop Meuk. Drie totaal verschillende shops: voorbeelden van de verscheidenheid die Alkmaar zo’n leuke winkelstad maakt.

Ideeën, tips of vragen?
We hopen dat je ook in de toekomst UIT072 met net zoveel plezier leest, als wij hebben bij het maken van de content. En natuurlijk is dit project nog lang niet ten einde. We blijven groeien en hebben jouw hulp daarbij nodig!

Doe mee met UIT072

Was UIT072.nl in 2013 nog begonnen als eenmansproject, inmiddels werkt er een klein team aan de site. Allemaal Alkmaarders met liefde voor de stad.

UIT072 staat altijd open voor Alkmaarders die willen bijdragen! Dus kun je leuk schrijven, vind je het gaaf om diep in een onderwerp te duiken of houd je er juist van om teksten te verbeteren of op te leuken?

Wil je meewerken aan de leukste en grootste cityblog van Alkmaar? Mail ikdoemee@uit072.nl!

Profiteer van lokaal bereik

Wil je profiteren van de tienduizenden maandelijkse bezoeken op UIT072.nl en het grote bereik op onze social media kanalen? Of heb je een interessante hotspot of event welke je onder de aandacht wil brengen? Neem gerust contact op of bekijk de advertentiemogelijkheden!

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.