We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Soms ontdek je bij toeval een nieuwe hotspot in Alkmaar die je meteen wilt delen. Daya is zo’n hotspot! Verse hummus en falafel in een hippe conceptstore. Alkmaar wordt weer een stukje leuker!

Falafel en met name hummus zijn al jaren met een niet te stoppen opmars bezig in Nederland. Vier vrienden uit Schagen en Alkmaar brengen deze smaken uit het Midden-Oosten nu naar Alkmaar.

Salar, Mo, Yosef en Kurdo zijn de vier mannen achter Daya. De jongens willen de smaken van “thuis” naar Alkmaar brengen in deze conceptstore waar authentieke hummus & falafel centraal staan. Niet toevallig is Daya Koerdisch voor “moeder”.

Pas geopend en UIT072-waardig: tijd voor een uitgebreidere kennismaking!

DAYA Alkmaar - oprichters voor zaak

De 4 eigenaren voor hun nieuwe zaak

Hoe bevallen de eerste weken?

Erg goed. Het is ontzettend leuk om positieve reacties te mogen ontvangen. We hebben veel gedaan aan interieur en we zijn blij dat het opvalt dat we hier veel aandacht aan hebben besteed. Voorbijgangers komen vaak even een kijkje nemen binnen en nemen zelfs foto’s.

Daarnaast houden we de kwaliteit van alle producten hoog, met als basis onze Hummus & Falafel. Tot op heden zijn alle reacties super positief. Klanten proeven écht het verschil tussen onze zelfgemaakte Hummus & Falafel en het andere aanbod in bijvoorbeeld snackbar of supermarkt.

Waarom hebben jullie gekozen voor Alkmaar?

We zijn alle vier als vluchteling vanuit Koerdistan in Nederland aangekomen. De basis was voor ons altijd de omgeving Alkmaar en Schagen. Deze steden hebben voor ons ook een emotionele waarde. Na korte verblijven door het land voor studie en werk, wonen we nu weer allemaal in de omgeving van Alkmaar.

Wij zien dat Alkmaar steeds bruisender, levendiger en innovatiever wordt. Wij hopen met Daya daar een steentje aan bij te dragen.

Waarom een eigen zaak?

We zijn altijd al ondernemend geweest. We hebben ook heel veel verschillende initiatieven genomen. Van evenementenorganisatie tot webshop. Sommige succesvoller dan andere. Maar de droom om samen iets te creëren is altijd gebleven. We bleven elkaar ook stalken met bedrijfsideeën. Soms gingen we het onderzoeken en soms werd je uitgelachen door de anderen.

We zijn ook ontzettend trots dat we nu iets fysieks hebben gerealiseerd. We hadden ook alle vier direct het gevoel dat dit hem zou worden.

Hoe zijn jullie gestart, na dat eerste idee?

We zijn echt letterlijk vanaf de tekentafel begonnen. Hummus & Falafel moet het gaan worden, maar we wisten direct dat we er ons eigen twist aan wilde geven. Geen “gewone” falafelzaak.

We hebben heel veel onderzoek gedaan. Door heel Nederland gereisd om Hummus en Falafel te proeven op verschillende plekken. Interviews afgelegd met eigenaren. We hebben onszelf meerdere weekenden opgesloten met de afspraak dat we pas klaar zijn als we een bepaald onderdeel hadden afgerond. Het was een heel dynamisch proces, waarbij na ieder bezoek en elke meeting het concept weer wat bijgeschaafd werd.

DAYA Alkmaar - conceptstore

Conceptstore én falafel & hummus zaak

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

Waar we graag nog een slag in willen maken, is in ons aanbod van producten. Naast onze eigen mokken en olijfolie (afkomstig van onze olijfboom in Spanje), meubels, zeepdispensers en handgemaakte tassen uit India zijn we nog op zoek naar nieuwe en bijzondere producten.

We hebben grote ambities, maar willen ons volledig op Alkmaar storten op dit moment. We willen de zaak in Alkmaar neerzetten als ons ideale beeld. Daar is nog wat tijd voor nodig. Als we dit hebben kunnen realiseren is het absoluut de ambitie om het concept Daya ook uit te rollen in andere steden, vergelijkbaar met Alkmaar.

DAYA Alkmaar - plate

Vers, gezond en vooral: erg lekker!

Wat zijn je/jullie eigen favoriete hotspots in Alkmaar?

Wij hopen in het rijtje te komen van hotspots van Alkmaar en zijn erg gedreven om dit te realiseren. Hopelijk samen met de huidige hotspots van Alkmaar, zoals Oogst, Echt, IJkgebouw, De Kade, Soepp en 1480.

Dit zijn niet allemaal vergelijkbare locaties zoals Daya maar dit zijn wel locaties die bijdragen aan de stad. Die toegevoegde waarde willen wij ook leveren.

Nieuwsgierig geworden? Neem snel eens een kijkje bij Daya en proef het zelf. We beloven dat je niet teleurgesteld wordt.


Praktische info

Daya

Achterstraat 58
1811 LJ Alkmaar
06 10199388
Facebook: BijDaya


Openingstijden

  • Ma: gesloten
  • Di-Zo: 11:00 – 20:00


Kaart wordt geladen...