We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Versierd: hippe nieuwe sieradenboetiek in Alkmaar

Soms start er een winkeltje in Alkmaar waar je gelijk verliefd op wordt. Versierd is zo’n winkel: een sieradenboetiek met de hipste sieraden, horloges en accessoires, voor dames én heren. Met een superenthousiaste eigenaresse.

Het was een vroege zaterdagochtend dat ik per toeval door de Boterstraat liep en een wel heel leuk winkeltje zag: Versierd. Meteen even binnenkijken natuurlijk. Wat een leuke boetiek! En een UIT072-waardige hotspot.

Ik keerde op een rustiger moment terug voor een uitgebreider interview met eigenaresse Gabriëlle. Ga er even voor zitten, want het is een mooie longread geworden.

Hoe voelen de eerste maanden?

Ik ben pas een paar weken gestart, maar het voelt zó goed! Ik was al een tijd aan het fantaseren hoe mijn perfecte winkel eruit zou moesten zien. Veel Pinterest doorscrollen, inspiratie in Parijs en de 9 Straatjes in Amsterdam opdoen, maar vooral bezig zijn in wat voor winkel ik zelf zou willen shoppen.

Antiek en Scandinavisch, met een knipoog

Uiteindelijk is Versierd een goede mix geworden tussen antiek en Scandinavisch, maar ook met een ‘knipoog’. Ik heb bijvoorbeeld achterin de winkel een palmenbehang waar ik zó verliefd op ben!

De eerste tijd toen Versierd nog niet open was, was toch ook wel stiekem het spannends: komt het interieur wel tot z’n recht? Vinden de klanten de ingekochte spulletjes wel mooi? Kan ik dit überhaupt wel? Nu ik 5 weken open ben, kan ik oprecht zeggen dat ik zo blij ben!

Er wordt ontzettend enthousiast gereageerd op de sieraden, accessoires en op het interieur, en mensen zeggen dat ze echt zo’n hippe winkel in Alkmaar misten.

Het is hard werken; ik ben 7 dagen per week open en zelfs als ik er niet ben, ben ik weg om inkopen te doen. Thuis ben ik evengoed elke seconde bezig met de winkel. Maar het is écht waar: ik geniet van elke seconde!

Waarom een eigen winkel?

Tijdens mij rechtenstudie had ik een bijbaantje in een sieradenwinkel iets verderop en ik ontdekte dat daar mijn echte passie lag: het blij maken van mensen met sieraden die echt bij haar (of hem) passen.

Ik geloof in eerlijke verkoop: als het je niet staat, zeg ik het

Ik vind het belangrijk dat er naar het persoon gekeken wordt in plaats van ‘wat in is’. Natuurlijk zijn trends belangrijk, maar wat schiet je ermee op als het in je kast blijft hangen?

Ik geloof in een eerlijke verkoop: als het je niet staat, zeg ik het. Dan blijven we zoeken naar iets dat wel bij je past. Heb ik het niet? Dan stuur ik je met liefde door! Zo zit ik met 6 collega’s op een kluitje, dus als ik het niet heb, dan heeft de ander het wel.

Ik ben ook zo blij dat ik nu met hartenlust op zoek kan gaan naar de perfecte merken en al mijn creativiteit en blijheid kwijt kan in de winkel! Ik droomde er bovendien al heel wat jaren van om mijn eigen winkel te hebben. Ik ben zo blij dat mijn droom in vervulling is gegaan!

Versierd Alkmaar - kettingen

Versierd Alkmaar - sieraden

Hoe bepaal je je assortiment?

Het assortiment bepaal ik helemaal vanuit mijn gevoel. Ik laat me niets aanpraten in de zin van “dit moet je hebben, want dat verkoopt goed”. Ik wil achter mijn sieraden en accessoires staan.

Ik heb tientallen groothandels bezocht en slechts een handjevol bleef over dat mij begreep en waar ik me goed bij voelde. Ik kijk naar het uiterlijk, de kwaliteit en de prijs. Als alle drie die dingen kloppen, neem ik het mee.

Voor mijn gevoel kan ik lastig uitleggen hoe dat werkt in m’n hoofd. Ik lees graag de Franse Vogue en andere modebladen, kijk graag op Pinterest en Instagram, dus misschien krijg ik zo ook veel inspiratie mee.

Ook hou ik van de street fashion op bepaalde online modeblogs en kijk ik graag naar hippe chicks op straat. Ik kan zo geïnspireerd worden van een mooi geklede man of vrouw, maar betrap me er soms ook wel eens op dat ik denk ‘hé, daar zou ik toch dat ene kettinkje bij om doen’.

Versierd Alkmaar en Gabriëlle

Trots staat Gabriëlle in haar prachtige winkeltje

Geen doorsnee sieradenwinkeltje

Ik wilde niet een doorsnee sieradenjuwelier-winkel interieur (dat toch allemaal wit, chroom en glas is) maar iets anders. Iets waarbij je bij elk hoekje kan denken ‘oooh, dat is leuk!” of, “dat is mooi!” en waar je blij van wordt. Zeg nou zelf, als je niet blij wordt van mijn sieraden dan moet je het wel worden van de ananaslamp in de hoek.

Als je niet blij wordt van mijn sieraden, dan wel van de ananaslamp in de hoek

In ben in binnen- en buitenland op zoek gegaan naar antiekwinkelmeubilair- en decoratie en ben zeer ingenomen met wat ik gevonden heb. Mijn mooiste vitrines tikte ik op de kop op de Marche aux Puces in Parijs.

Wat Versierd bijdraagt aan de binnenstad van Alkmaar is een plekje waar je goed en vooral eerlijk geholpen wordt, ongeacht je budget. Ik zorg ervoor dat ik sieraden en accessoires heb die je niet zomaar overal kan kopen voor een leuke prijs.

Versierd Alkmaar - interieur

Stijlvol en hip: Versierd is een unieke boetiek in Alkmaar

Versierd is echt een aanwinst voor Alkmaar en past zeker in het rijtje van de hipste winkels, heerlijk om rond te kijken tussen al het moois! Zo fijn dat Alkmaar steeds meer van deze leuke winkels krijgt.

Ken je Versierd nog niet? Loop dan snel eens lang bij Gabriëlle in de Boterstraat , je zal zeker niet teleurgesteld zijn!


Extra van Gabriëlle

De trends voor deze zomer

Zomer? Zomer? Haha, ik hoop voornamelijk op een goede, lange nazomer! De hoop op een goede zomer heb ik inmiddels op opgegeven!

Desondanks hebben sieraden niet zo veel last van een slechte zomer, want sieraden kunnen altijd. Ik zou iemands sieradencollectie graag willen uitbreiden met korte, minimalistische kettinkjes, en/of combineren met een choker met een simpel hangertje of gemaakt van miyuki kralen.

Dit is sowieso een goede aanschaf, want dit najaar/winter kan het goed gecombineerd worden met een warme trui. Ook deze zomer blijven de Ibiza-achtige armbandjes in; niet 1 brede, maar veel losse dunne armbandjes.

Waar ik nu helemaal blij mee ben is zijn de knucklerings; deze ringen draag je niet als een normale ring; dit zijn ringen die je om je tweede vingerkootje draagt; het is stoer en vrouwelijk tegelijk. Het liefst zie ik dan 2 of 3 ringen aan een hand; 1 of 2 ‘gewone’ vingerringen, gecombineerd met een knucklering.

Eigenlijk zou ik wel durven stellen dat alle sieraden nu fijn zijn, maar het mag (moet) dan wel gecombineerd worden; bijvoorbeeld, niet 1 armbandje maar 4, 5 of misschien wel 6, net zoals bij de vingerringen trend.

Bij de heren (dames overigens ook) blijft een goed horloge een must; ik ben dol op de nieuwe OOZOO vintage collectie, dat zijn fijne platte horloges met mooie kleursamenstellingen die een klassieke uitstraling hebben. Verder blijven armbanden voor heren in: natuurlijke materialen zoals edelstenen en leer is altijd goed.


De favoriete hotspots van Gabriëlle

Ik ben echt een terrasjesmens: omdat ik 7 dagen per week open ben heb het terras nog niet zo vaak kunnen bezoeken, maar het IJkgebouw wel, en wat een prachtplek is dat! (Hele dag ontbijt, fijn!)

Verder ga ik graag naar het Stadsstrand: fijne, gerelaxte sfeer, en toppers achter de bar.

Om mijn taartjesliefde te bevredigen ga ik het liefst naar Dobla, want dat is in hun 5 jarig bestaan toch een kleine verslaving geworden. Ik ga graag naar Anne&Max voor de Bloemenschuit en heerlijke koffie en naar Australian voor een bolletje Almond Hazelnut Blend.

Voor een goed bieradvies ga ik graag naar De Kleine Deugniet. Heb daar 2 dagen geleden nog een heerlijk speciaalbiertje gedronken.

Voor mijn kleding kom ik graag bij Saint Tropez, de eigenaresse geeft me altijd zo’n fijn advies!

Versierd

Boterstraat 3
1811 HP Alkmaar

versierd.com
072 737 0158

Openingstijden

  • Ma: 13.00 – 18.00
  • Di-wo: 10.00 – 18.00
  • Do: 10.00 – 21.00
  • Vr: 9.30 – 18.00
  • Za: 10.00 – 17.30
  • Zo: 12.00 – 17.30Kaart wordt geladen...