We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

April is de maand van Pasen en natuurlijk van Koningsdag! Maar ook van een heleboel andere leuke dingen. Van de intieme setting op Record Store Day tot het echte festival gevoel op Kaaspop. We krijgen een voorproefje op het nieuwe programma van Karavaan. En lachen, dansen en eten tot we niet meer kunnen!

De events die je niet mag missen deze maand

1. MY BABY, Victorie Alkmaar

MyBaby Victorie AlkmaarPsychedelische, shamanistische, hypnotiserende dance blues uit Amsterdam. Na een reeks uitverkochte solo-shows, Glastonbury en Lowlands staat MY BABY op 4 april in de Victorie.

2. Kaaspop

Kaaspop Alkmaar (FB)Yes! Eindelijk weer een nieuw popfestival in Alkmaar! Op 20 april 2019 (paasweekend) wordt voor de eerste keer KaasPop Alkmaar georganiseerd op het evenemententerrein aan de Olympiaweg in Alkmaar.

3. Record Store Day 2019: Van Dik Hout en Rondé

Van Dik Hout & RondéZaterdag 13 april is het weer zo ver: Record Store Day. Dit jaar komen o.a. Van Dik Hout en Rondé naar Pop-Eye Alkmaar om dit intieme muziekevenement met ons te vieren!

4. Comedy Spotlight

Comedy Alkmaar SpotlightDonderdag 18 april liggen we weer dubbel tijdens de tweede editie van Comedy Spotlight. Ook deze ronde laten 4 nog onbekende stand-up comedy talenten je gieren van het lachen.

5. Smaakmakend Festival, KOEL310

Foodtruck Festival Koel310In het paasweekend van 20, t/m 22 april genieten Bourgondiërs en fijnproevers van een culinair avontuur op het Smaakmakend Festival in KOEL310. 3 dagen met 3 verschillende thema’s vol lekker eten, drinken en fijne muziek.

 

6. De Nederlandse Filmnacht – Dirty God

Nederlandse-Filmnacht-FilmhuisDe Nederlandse Filmnacht is terug! Dit jaar met meerdere edities. Op woensdag 24 april trapt Filmhuis Alkmaar gelijk af met een knaller! De voorpremière van Dirty God, het Engelstalige debuut van Sacha Polak!

 

7. Exclusieve voorproefavond, Karavaan Festival

Karavaan2019-Alkmaar

Op vrijdag 5 april gaan de deuren van de oude drukkerij aan de Edisonweg heel even open. Kijk alvast wat het komende Karavaan Festival te bieden heeft tijdens dit exclusief voorproefje.

 

8. ArtNight

Artnight de Kade Gekleurde LeeuwArtNight is een gezellige avond creatief doen op verschillende plekken in en rond Alkmaar (Gasfabriek, Herberg Jan, Stadsstrand de Kade). Onder begeleiding van een locale kunstenaar schilder je je eigen kunstwerk. Zoals de Gekleurde Leeuw op 23 april 2019 bij Stadsstrand de Kade. 

9. Victorious

victorious dance festival alkmaarZondag 21 april is het tijd voor het eerste dance festival van het seizoen. Victorious Alkmaar! Een fantastische feestje op festivalterrein aan de Olympiaweg. Voor iedereen die niet stil kan zitten op eerste Paasdag.

 

 

Filmtips voor deze maand

Filmtips voor April

Filmhuis Alkmaar  is het meest moderne filmhuis van Nederland met 3 filmzalen voor de betere film. De 3 filmtips voor deze maand:.

1. Ash is Purest White (voor premiere)

In 2001 dreigt een mijnstad ten noordwesten van China woont de jonge Qiao, een keiharde vrouw die haar hart heeft verloren aan lokale bendebaas Bin. Wanneer Bin in een hinderlaag wordt gelokt redt Qiao hem door een illegaal vuurwapen af te vuren. Ze wordt veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Op het moment dat ze vrijkomt gaat ze direct weer op zoek naar Bin om hun oude leven te herpakken. Maar is alles nog wel zoals vroeger?

Tickets en meer info

2. God Only Knows

Ontroerende tragikomische vertelling van regisseur Mijke de Jong. Twee totaal verschillende zussen (Monic Hendrickx en Elsie de Brauw) bekommeren zich elk op hun eigen manier om hun broer (Marcel Musters) die overspannen thuis zit. De familieverhoudingen komen al snel onder spanning te staan en ze proberen naar buiten toe om een zinvol leven te leiden. Proberen.

Tickets en meer info

3. Vice

Vice vertelt het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale). Over hoe een bureaucratische insider uit Washington stilletjes de machtigste man ter wereld werd als Vicepresident van George W. Bush (Sam Rockwell). Hij gaf het land en de wereld opnieuw vorm op een manier die vandaag de dag nog steeds gevoeld wordt.

Tickets en meer info

 

Extra