We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alweer 2,5 jaar vind je Bubbels & Bites aan het Waagplein in Alkmaar. Naast een aardige bierkaart en de bekende bistro happen (spareribs, hamburger, tournedos) hebben ze sinds kort een opvallende aanvulling op de kaart: sushi. Dat moet getest worden!

Sushi in een bistro?

Eerlijk is eerlijk: wij moesten ook eerst even wennen aan het idee. Verse sushi in een bistro aan het Waagplein. Dat kan bijna niet goed gaan…

Loop echter een keer naar binnen van donderdag tot en met zaterdag en je nieuwsgierigheid wordt gelijk gewekt. Direct naast de ingang zie je namelijk Zau al in zijn eigen kleine keukentje.

Van buiten zie je al een glimp van wat je binnen kan verwachten

We spieken even wat er hier gebeurt, in het midden van de Houttil. De koeling ziet er goed uit: verse zalm en tonijn en zelfs een king crab poot liggen klaar om verwerkt te worden. Dit oogt een stuk veelbelovender dan de gemiddelde all-you-can-eat sushitent!

Aan tafel

Crispy grilled pita met yoghurt en jalapenoZoals de Engelsen zo mooi zeggen: “The proof of the pudding is in the eating.” Of in ons geval zit de proof of the sushi in het sushi proeven. Snel aan tafel dus!

Terwijl we een blik op de kaart werpen, beginnen we met wat kleine starters & sides. Een lekkere dip van yoghurt en jalapeño met wat crispy grilled pita. En om alvast wat meer in de Japanse sferen te komen een schaaltje met Edamame erbij.

Op de kaart zien we verschillende sushi bowls, sashimi en sushi rolls. Niet de enorme hoeveelheid keuze van de eerder genoemde all-you-can-eat zaken, maar dat is in dit geval alleen maar te prijzen. We zien namelijk dat de sushi hier met veel aandacht wordt bereid, door de focus te houden op 5 sushirolls.

De sushi

Zelfs met de focus op 5 sushirolls is het nog lastig kiezen. Er is voor ieder wat wils en het klinkt allemaal erg goed! Leuk is namelijk dat dit niet je alledaagse maki is. De California roll heeft niet de surimi (imitatiekrab) die we gewend zijn, maar de Alaskan king crab die we al zagen liggen bij binnenkomst.

De tuna maki is spicy, met o.a. bieslook en red miso. De zalm maki is geflambeerd en de black tiger shrimp maki bevat naast black tiger garnalen (duh) ook zalm en zeebaars.

Nog een opvallende vreemde eend in de bijt (pun intended) is de Peking duck maki roll. Een sushi roll gevuld met Pekingeend, komkommer en lente-ui. Dat op smaak gemaakt met hoisin en wasabi mayonaise in een soy wrapper. Jummie!

Sushi wordt bereid bij Bubbels & Bites

Je begrijpt: we konden niet kiezen. Gelukkig waren we met zijn vieren, dus we bestelden gewoon alle vijf de rollen.

Dit is een goed moment om het even te hebben over het concept van sushi per roll bestellen. Wie gewend is aan de andere sushi zaken, zal meestal de maki per 2 stuks bestellen. Bij Bubbels & Bites gaan ze echter per roll, waar vervolgens 8 grote stukken uit worden gesneden.

Sushi bij Bubbels & Bites

De totaalprijs is dan natuurlijk ook hoger: de goedkoopste roll (zalm) is € 15. De duurste (tiger shrimp) is € 18. Het goede nieuws: wij waren er op een donderdag, dan is het bij Bubbels & Bites Sushi Madness. Op deze avond (dus elke donderdag) zijn alle sushi rolls slechts € 10! Dat maakt de keuze om gewoon alle rollen te bestellen een stuk makkelijker.

Plank vol sushi bij Bubbels & Bites

This is Sushi Madness!

Wat vonden we ervan?

Wauw. Wat een positieve verrassing is dit! De sushi is vers, smaakvol en duidelijk met aandacht gerold. De rijst is slechts een dun laagje om de vulling bij elkaar te houden, dus je krijgt veel value for money. Helemaal op donderdag (Sushi Madness) zit je hier voor een prikkie gewoon goede sushi te eten. Aanrader!

Meer over Sushi Madness bij Bubbels & Bites

Leuk om te weten

  • Ben je weleens bij café In The City in Amsterdam geweest? Dan komen deze sushi rolls je misschien bekend voor. Chef Zau heeft hier namelijk een tijd gewerkt en deze rolls daar geïntroduceerd.
  • Naast Bubbels & Bites zijn ook de 2 naastgelegen panden van dezelfde eigenaar, waaronder het beroemde Café Bubbels.

Bubbels & Bites

Houttil 20
1811 JM Alkmaar

072 582 69 44
Facebook
bubbels-bites.nl

Openingstijden

Wo: 16:30 – 00:00
Do: 16:30 – 01:00 Sushi Madness
Vr: 12:00 – 03:00 (sushi)
Za: 12:00 – 03:00 (sushi)
Zo: 12:00 – 01:00

Extra

Heb je zelf een leuke tip voor UIT072, wil je mee- of samenwerken, stuur een berichtje en we komen snel bij je terug.

Kaart wordt geladen...