We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hip, blits spul voor in je huis. Dat is wat What is Hip belooft. We gingen langs in de nieuwste shop van Alkmaar en zagen dat daar niks aan gelogen is! Welkom in je nieuwe favoriete interieurwinkel.

In Alkmaar is het fijn shoppen, dat hoeven we jou waarschijnlijk niet te vertellen. Maar soms komt er een winkeltje bij die écht weer wat toevoegt aan het bestaande aanbod. What is Hip is zo’n winkel.

We werden getipt over deze nieuwe shop in de Huigbrouwerstraat en raakten aan de praat met Lucia, de bedrijfsleider.

What is Hip?

We hebben What is Hip geopend omdat we het leuk vinden. Als interieurontwerpers verzorgden we al de inrichting voor met name zakelijke projecten. Maar onze designers en stylisten vinden het natuurlijk ook gewoon leuk om stoelen, banken, tafels en lampen zelf in hun handen te hebben. Ook merkten we dat er ook onder particulieren veel interesse was naar zowel onze meubels als hippe accessoires.

In 2017 begonnen met onze eerste winkel in Amsterdam-West. Vrij snel daarna opende onze tweede winkel in Amsterdam-Oost. En nu, sinds 2 weken, dus onze derde winkel in Alkmaar.

Hangmat bij What is Hip

Wat kun je hier vinden?

Als je What is Hip binnenloopt, merk je al meteen dat het niet je standaard woonwinkel is. De inrichting is (natuurlijk) tot in de puntjes verzorgd, maar je vindt hier ook veel spullen die je nergens anders in Alkmaar tegenkomt.

Comfortabele stoelen en banken in fraaie kleuren, strakke tafels met passende stoelen en stralende lampen die elk interieur geweldig maken. Maar vooral ook veel mooi en hip spul van Nederlandse merken als Zuiver, BePureHome, Dutchbone, Woood en Vanilla Fly.

Klassiek kan natuurlijk ook behoorlijk hip zijn, dus heeft What is Hip van de merken ook de klassiekers (in wording) tussen al het nieuwe staan; dat zorgt voor verrassende combinaties!

Waarom van interieurontwerp naar een fysieke winkel?

Wij vinden dat niet alleen bedrijven een interieur verdienen dat bij ze past, maar dat iedereen dit verdient. Er is niets fijner dan je prettig voelen in je eigen huis.

En met onze winkels bieden we plekken om al dat prachtige, hippe spul te kunnen zien, voelen en beleven voordat je je keuze maakt. Want dát kan niet op een website! Je wilt natuurlijk (net als wij) voordat je iets voor je interieur aankoopt, zeker weten of het goed zit of goed staat. En het is lastig proefzitten in een webshop, toch?

What is Hip - stoelen

Wie zijn wij?

Wij kopen vanuit ons moederbedrijf New Purpose al jaren in bij de merken Zuiver, BePureHome, Dutchbone, WOOOD en Vanilla Fly. Dit deden we tot voor kort vooral voor onze zakelijke projecten: het ontwerpen én bouwen van horeca- en kantoorinterieurs. Dat is wat New Purpose doet – vinden we leuk, zijn we goed in. Kijk maar op NewPurpose.nl.

En dan het liefst het nieuwste van het nieuwste. Ze noemen ons ook wel vakidioten en dat zien wij als een compliment. In onze winkels is bijna altijd één van onze stylisten aanwezig. We hebben er allemaal voor geleerd om jou het juiste speciaal voor jouw huis afgestemde advies te geven. En oh ja, wij werken niet op commissie- of provisiebasis, maar voor ons plezier!

Heb je zelf favoriete hotspots in Alkmaar?

Mijn meeste hotspots zitten in de buurt van What is Hip. Ik kom graag bij de Koning en de Buren. Ik shop graag planten bij Acanthus en ontbijt of lunch bij Anne & Max, een paar deuren verder.

Tip: je kunt ook terecht bij What is Hip voor interieuradvies. Handig als je eens grondig je huis wilt vernieuwen.

Praktische info

Aanrader: Shoptip voor de feestdagen in Alkmaar

What is Hip Alkmaar

Huigbrouwerstraat 16
1811 BJ Alkmaar
whatiship.nl


Openingstijden

  • Wo-za: 11:00 – 18:00
  • Zo-di: gesloten


Kaart wordt geladen...