We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

September is de start van het culturele seizoen. Rekening houdend met de maatregelen valt er gelukkig weer van alles te beleven in en om Alkmaar, op veilige afstand. Van een tekendictee tot live optredens of ga je nog een keer deze zomer lekker eten op het strand? Hier onze tips voor september.

10 uitjes die je aandacht verdienen in september:

1. End of season: Dinner at the beach in Bergen aan Zee

Duinen bij Bergen aan Zee

De zomer is bijna over. Maar niet voordat het unieke End of the Season diner bij Noorderlicht is geweest. Hier wil je bij zijn! Op zondag 27 september is Strandpaviljoen Noorderlicht (Bergen aan Zee) nog één avond geopend met een heerlijk menu van chefkok Jeroen Klepper. De dag daarna sluiten de deuren, om in het voorjaar van 2021 pas weer te openen. Reserveer dus snel.

2. Expositie Unlock the Way bij TwentyoneWood

Unlock the way

De Alkmaarse kunstenaar Tom Remkes exposeert zijn schilderijen bij de frisse mannenzaak TwentyoneWood. De expositie heeft de titel “Unlock the way” meegekregen en refereert “aan de zoektocht naar de juiste balans in het leven, als die al bestaat”, zo vertelt Tom. Op zaterdag 19 september kun je vanaf 16 uur de schilderijen van Tom komen bewonderen bij TwentyoneWood. Ben jij er ook bij?

3. Uitgesproken Smaak bij De Telefooncentrale

Uitgesproken smaak

Op vrijdag 18 september of 25 september vindt de eerste editie van Uitgesproken Smaak plaats. Een evenement waar alles draait om het proeven van ongelofelijk lekkere dingen. Proef een aantal van Mexico’s beste Mezcals en Tequila’s, terwijl Miss Kitchen vijf heerlijke Mexicaanse gerechtjes serveert op het waanzinnige dakterras van De Telefooncentrale. Hou de juiste datum in de gaten, want die is afhankelijk van het weer!

4. Showman’s Fair in De Hout

Showmen's Fair 2020 Alkmaar

Showman’s Fair arriveert 4, 5 & 6 september in Alkmaar! Ditmaal een speciale coronaproof editie met rijkgevulde arrangementen. Ga mee op avontuur met Showman’s Fair. Laat je leiden door een mysterieuze stem, die je meeneemt langs grote open circustenten waar bekende artiesten én nieuwe helden uit verschillende disciplines het podium bestormen. Laat je verwennen met een hapje en een drankje afgewisseld met optredens in de Alkmaarse Hout.

5. Tekendictee bij De Kunstuitleen

Tekendictee bij Kunstuitleen Alkmaar

Kom een avond lekker tekenen met Kees. Op donderdag 10 september kun je weer meedoen met het jaarlijkse tekendictee bij de Kunstuitleen onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Kees Oosterbaan. Je hoeft niet te kunnen tekenen om deel te nemen. Voor inspiratie kun je overdag even langslopen bij de Tekenexpositie die op dit moment is te zien bij de Kunstuitleen Alkmaar. Wie gaat er dit jaar met de ‘Gouden Tekenhand’ aan de haal?

6. FUZZ 25 bij Hal 25

Fuzz 25 stonerfestival bij Hal 25

FUZZ 25 is een nieuw, psychedelisch stonerfestival in de altijd energieke HAL 25 Alkmaar. Vier bands, dj, visuals, merch, foodtrucks, muziekliefhebbers en een mooie bierkaart staan voor jou op het programma. Reserveer vrijdag 11 september in je agenda voor FUZZ 25 met optredens van Mantra Machine, Desert Colussus, Whooom en Wacky Tobacky.  Met een biertje in de hand op het binnen- of buitenterras van Hal 25.

7. Kiem, een boerendrama door Karavaan

In deze nieuwe theatervoorstelling van Karavaan wordt de actuele boerenproblematiek verbeeld. Kiem speelt op de plek waar het om gaat: op de akkers van een goed functionerend landbouwbedrijf. Een plek waar hard wordt gewerkt, zoals overal elders, en geworsteld. In het weidse vlakke land van de Schermer kijk je naar een intiem en persoonlijk verhaal. Kom naar een van de voorstellingen op 2 t/m 6 en 9 t/m 12 september naar de Museummolen in Schermerhorn voor dit boerendrama.

8. Daniel Arends bij De Vest

Daniel Arends bij de Vest

Scoor de allerlaatste kaarten voor de uitverkochte voorstellingen van Daniel Arends in Theater de Vest. “Thuis praat ik bijna nooit” is de nieuwe voorstelling van deze cabaretier. Hij zegt er zelf het volgende over: “Ok lieve mensen, voor deze ene keer dan. Een nieuwe show van een uur. Geen muziek, geen rode draad, geen gedoe. Zestig minuten stand up comedy pur sang. Geniet ervan.” Dat kun je dus verwachten op maandag 7 september.

9. Slumdog Millionaire – Film(huis) in de Vest

Slumdog Millionaire

Filmhuis Alkmaar heeft er deze zomer een extra zaal bij. In de Grote Zaal van TAQA Theater De Vest wordt vijf weken lang een klassieker vertoond. Op woensdag 2 september wordt alweer de laatste film in deze unieke filmreeks vertoond: Slumdog Millionaire. Maak je filmavond compleet met een dinerarrangement bij Grand Café Klunder! Voorafgaand aan de film geniet je van een heerlijk twee-gangen-diner, incl. koffie en thee.

10. ZIGTEMA bij Podium Victorie

Zigtema bij Victorie Alkmaar

Wieb Zigtema (o.a. The Rousers en The Thought) is nooit gestopt met muziek maken. Zondag 27 september presenteert hij, in het Alkmaarse Victorie, met z’n band ZIGTEMA een heus ouderwets langluister-album, Attempt At Wild. 14 puike, punky poprock-songs met een randje, vakkundig en energiek op de plaat geslingerd onder bezielende leiding van producer Theo de Jong. Reserveer snel een duoticket.

 

Extra