We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Welke tekst zie je als eerste als je Station Amersfoort Centraal binnenkomt? Dat bepaal jij! En vanuit Alkmaars Cityblog UIT072 kunnen we zorgen dat je verwelkomt wordt met een bijzonder Alkmaars tintje…

Als je aankomt op Station Amersfoort Centraal, is het spandoek bovenop restaurant Dara het eerste wat je ziet. De tekst wordt door het publiek gekozen via een online poll.

Ongeveer maandelijks verandert de tekst op het spandoek dat op het dak van Dara staat. Meestal zijn het poëtische teksten waarmee de treinreizigers begroet worden. Maar volgende maand komt er een andere tekst, als het aan ons ligt:

“Welkom in Alkmaar”

Geplaatst door Tekstisoppermachtig op Vrijdag 24 april 2020

Eerdere teksten de afgelopen maanden waren:

Mei

De mensheid redden door thuis te niksen
Dat is pas een gaaf verhaal voor later

Juni

Lang sukkel je wat
Achteraan maar ineens
Loop je zo voorop

Juli

Soms
Als het feest is in mijn dromen
Ben jij er ook

Maar na deze mooie poëtische zinnen, zorgen we er samen voor dat er een hele ander tekst straks prijkt op het bord. Één van de opties waarop nú gestemd kan worden als ‘daktekst’ is namelijk “Welkom in Alkmaar”.

De andere opties, die natuurlijk geen schijn van kans maken, zijn:

  • Ik heb geen wekker nodig om woke te zijn.
  • Katten kunnen geen mooi weer spelen.
  • Lachen om je eigen grap is het begin van alle wijsheid.
  • Als de strijd gestreden is, blijft de liefde over.
  • Toen de muizen op tafel dansten, liet ik ze.
  • Toen gooide ik mijn tranen het raam uit.

Het dakbord is een project van restaurant Dara, een relaxte stek aan de Eemhaven in Amersfoort. Eens in de maand verandert de tekst op het bord. Het publiek bepaalt: de meeste stemmen op de website bepalen de winnaar.

Station Amersfoort Centraal is één van de drukste stations van Nederland, met meer dan 40.000 reizigers per dag. Ter vergelijking: Station Alkmaar heeft ruim 20.000 reizigers per dag.

Stem jij ook op de geniale tekst “Welkom in Alkmaar”? Dat kan op TekstIsOppermachtig.nl. We houden je natuurlijk op de hoogte van de einduitslag 🙂