We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  09:30 - 23:30

Artiance, cultuur, de hout, festival, kunst, Muziek, theater, victorie

Showman’s Fair strijkt voor het tweede jaar neer in de Alkmaarder Hout. Editie anderhalf, want volledig Coronaproof. Drie dagen lang een smaakvolle cultuurbelevenis in het Alkmaarse groen. Shows met de belofte van het lokale en nationale culturele seizoen. Wij tippen je onze top 5 Alkmaarse acts (en 5 nationale tips).

Het was lange tijd onzeker, maar de organisatie heeft er alles aan gedaan om de vergunning binnen te krijgen. En met succes, op 4, 5 en 6 september komt Showman’s Fair naar de Hout en schotelt ons een keur aan bekende artiesten én nieuwe helden uit verschillende disciplines voor. Wat je kunt verwachten? Korte voorstellingen, try-outs, experimenten en voorproefjes van grote voorstellingen.

alkmaars talent

Deze 5 Alkmaarse acts mag je niet missen bij Showman’s Fair

1. Theatergroep Pols

theatergroep pols

Sem (student AHK) & Indy zijn oud-spelers van Artiance. Zij spelen ‘U ziet ons zo weer’, een korte montagevoorstelling over identiteit en de drang om bijzonder of juist normaal te willen zijn.

zaterdag 5 september
lunchtafel (12:00 – 14:00)
Aangeboden door Artiance


2. Yori Swart

yori swart gitaar

De mensen die in de muziekgeschiedenis onthouden worden, zijn altijd de artiesten die net niet helemaal in een hokje passen. Yori is zo’n artiest. Ongrijpbaar, maar wel in het bezit van de sleutel naar het hart van de luisteraar. In 2018 werd Yori gevraagd, door Ilse DeLange zelf, om deel uit te maken van haar band.

zondag 6 september
dinertafel (18:00 – 21:00)
Aangeboden door Podium Victorie


3. Sterre Weldring

sterre weldring

De uit Alkmaar afkomstige singer-songwriter Sterre Weldring vertelt met haar oprechte en melancholische stemgeluid verhalen over alle soorten liefde en relaties. Afgelopen jaar stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourde ze door het land tijdens de Popronde. Geïnspireerd door o.a. LP, Tom Odell en Rhodes en vaak vergeleken met Melanie en Florence + The Machine.

zaterdag 5 september
dinertafel (18:00 – 21:00)
Aangeboden door Podium Victorie


4. David Heijmans

david heijmans

Foto: Anneloes van den Adel

David Heijmans, ooit begonnen bij Artiance, laat een stuk van zijn eigen voorstelling ‘De Tussentijd’ zien. Hiermee studeerde hij onlangs af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch.

vrijdag 4 september, zondag 6 september
vr: lunchtafel (12:00 – 14:00)
zo: dinertafel (18:00 – 21:00)
Aangeboden door Artiance

5. Collectief Explosief met frontvrouw Maya Link

collectief explosief

De zeskoppige formatie Collectief Explosief serveert een explosieve mix van moderne jazz en ’50 & 60’s pop. Knallende blazers, elektrische gitaar, contrabas, drums en een expressieve frontvrouw geven een dynamische liveshow.

De band brengt nooit eerder gespeelde nummers van hun binnenkort te verwachten nieuwe album genaamd ‘Ticket to the End of The World’. Ze nemen je mee op een muzikale, psychedelische trip met een achtbaan aan emoties.

vrijdag 4 en zaterdag 5 september, zondag 6 september
vr, za: late night (22:00 – 22:30)
zo: dinertafel(18:00 – 21:00)

Nationale acts

Deze 5 nationale toppers moet je zien

1. Kiki Schippers

kiki schippers

Leef! Alsof het je laatste dag is, Kiki doet niet anders. Maar na jaren van dansen op de vulkaan, is het nu tijd om stil te staan bij alles wat zich in de tussentijd heeft opgehoopt en vastgekoekt. Kiki maakt de rekening op in een korte voorstelling met scherpe en ontwapenende liedjes, waarin ze zichzelf en de wereld niet spaart.

Kiki Schippers bedrijft satire bij Spijkers met Koppen, schrijft columns voor het AD, ontving de Annie M.G. Schmidtprijs en werd al vier keer genomineerd voor het beste theaterlied.

vrijdag 4 september
dinertafel (18:00 – 21:00)


2. Marlijn Weerdenburg

marlijn weerdenburg

We kennen haar als tv-presentatrice, actrice en van verschillende theaterproducties, maar tijdens Showman’s Fair gaat ze terug naar haar grootste levensbehoefte: zingen. Luister naar prachtige, nieuwe Nederlandstalige teksten en muziek van o.a. Paul de Munnik, Herman van Veen en Izaline Calister. Een preview van haar optreden op 10 december in TAQA Theater De Vest.

vrijdag 4 september
lunchtafel (12:00 – 14:00)
Aangeboden door TAQA Theater de Vest


3. Zoutmus

zoutmus

Een knallende, onvoorspelbare, muzikale explosie waar je broek meerdere keren van afzakt en je tanden meer gezien gaan worden dan ooit omdat je zo hard moet lachen de hele tijd. Zoutmus-classics, nog nooit eerder gehoorde muziek en scenes waarvan je zegt: mijn leven is een totale leugen geweest tot dit punt. Een preview van de voorstelling op 7 oktober in TAQA Theater De Vest.

vrijdag 4 september
dinertafel (18:00 – 21:00)
late night (22:00 – 23:30)
Aangeboden door TAQA Theater de Vest


4. Marlies Ruigrok

marlies ruigrok

Vanuit het verlangen om zichzelf vol overgave in het leven te storten, neemt Marlies je mee in haar zoektocht. Geïnspireerd door het sociale leven, de verhalen en muziek van Latijns-Amerika maakte Marlies een indrukwekkende voorstelling waarin ze zingt, zoekt, vraagt, raakt, ontroert en overrompelt met allerlei muziekstijlen en een ongewone begeleiding van tuba, drums en piano. Een voorstelling over de moed die het vraagt om de diepste emoties tot in je uiterste haarvaten te durven ervaren.

zondag 6 september
dinertafel (18:00 – 21:00)
Aangeboden door Karavaan

4. Steffen Morrison

steffen morrison

Oude soul in een nieuw jasje. Steffen Morrison groeit op met de tunes, moves & grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye maar ook met de harmonieuze klanken van The Crystals, de rock van The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Later dit jaar verschijnt zijn nieuwe album ‘Soul Revolution’ en jij krijgt als een van de eersten een voorproefje op Showman’s Fair!

vrijdag 4 september
late night (22:00 – 23:30)
Aangeboden door Podium Victorie

Voor de ingang van het festivalterrein is een gratis toegankelijke cultuurmarkt. Hier kan je kennismaken met de culturele instellingen uit de regio en wat er op het programma staat het komend seizoen. Kunstuitleen Alkmaar vertoont hier werk van kunstenares Ana Oosting, en je kunt er terecht voor een ijsje en koffie/thee.

Kinderen en jongeren die energie kwijt willen tijdens Showman’s Fair Alkmaar, kunnen terecht bij SKITTA. Samen met zijn Skittergirls zorgt hij ervoor dat iedereen helemaal losgaat tijdens de Kindertafel. Ook worden bij de Kindertafel korte, internationale en bijzonder vormgegeven animaties gepresenteerd door Filmhuis Alkmaar. Vanuit Regionaal Archief Alkmaar worden prachtige beelden uit de Alkmaarse historie vertoond, inclusief inleiding en muziek.

Mede dankzij Bibliotheek Kennemerwaard komt schrijver van het kinderboekenweekgeschenk Arend van Dam naar de Kindertafel op Showman’s Fair Alkmaar, hij vertelt spannende verhalen.

Naast alle optredens zijn er ook workshops: zo leert Stedelijk Museum Alkmaar kinderen ‘Anders Kijken’ naar kunst terwijl ze tekenen.

Het event is geheel Coronaproof gemaakt. Ten eerste is alles overdekt. Bij binnenkomst vindt triage plaats: een medewerker zal een aantal vragen stellen om vast te stellen dat er geen sprake is van COVID-19 klachten.

Er zijn daarnaast arrangementen, die garanderen dat niet te veel mensen bij elkaar zitten. Je bestelt je tickets voor de arrangementen van tevoren. Voor alle drie de festivaldagen is er keuze uit de arrangementen ‘Koffietafel’, ‘Lunchtafel’, ‘Kindertafel’, en ‘Dinertafel’. Vrijdag en zaterdag is er ook nog de ‘Late Night’. Iedere ‘tafel’ heeft zijn eigen tijdsblok met optredens, eten en drinken. De prijzen van de tickets zijn inclusief de optredens, hapjes en drankjes.

Meer info

  • Tickets: De voorverkoop voor de verschillende arrangementen is gestart via showmansfair.nl
  • Er is beperkt plaats, dus zorg dat je op tijd je tickets in huis haalt. Alleen voorverkoop mogelijk.
  • Wijzigingen in programma voorbehouden.

 


Kaart wordt geladen...

BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en we sturen je  het nieuwste, leukste en lekkerste van Alkmaar. Hoe vaak? Elke keer als we iets hebben gevonden dat je moét weten. En da's vaker dan je denkt.

Dank je wel voor je aanmelding! Check je mail om je aanmelding te bevestigen.