We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Tekendictee bij Kunstuitleen Alkmaar

  20:00 - 22:00

expositie, kunstuitleen, tekendictee, tekenen

Kunstuitleen – daar ga je heen!

Kom een avond lekker tekenen met Kees. Op donderdag 10 september kun je weer meedoen met het jaarlijkse tekendictee bij de Kunstuitleen Alkmaar onder de bezielende leiding van beeldend kunstenaar Kees Oosterbaan. Naast zijn werk als kunstenaar, is Kees docent bij Artiance en tekent hij alles wat hij ziet.

Fonetisch en akoestisch tekenen?

Het dictee wordt afgewisseld met enkele verrassende en ongebruikelijke tekenspel activiteiten zoals fonetisch en akoestisch tekenen. Uiteraard zijn er ook weer prijzen te winnen. Wie gaat er dit jaar met de hoofdprijs: de ‘Gouden Tekenhand’ aan de haal?

Je hoeft niet te kunnen tekenen om deel te nemen, want tekenvaardigheid speelt voor deelname geen rol. Het kan zelfs een belemmering zijn als je vaker tekent. Deze activiteit is ook leuk voor de niet-tekenaars onder ons dus.

Tekenexpositie: één techniek – drie kunstenaars

Voor inspiratie kun je overdag even langslopen bij de Tekenexpositie die op dit moment is te zien bij de Kunstuitleen Alkmaar. Deze tentoonstelling toont werken van deze drie kunstenaars:

  • de geografisch aandoende, getekende kaarten van Stan Klamer,
  • Ursula Metzler die haar inspiratie vooral in de natuur vindt en
  • de tekeningen van Susana Mulas Lastra waar de natuur en de vrouw onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden.

Openingstijden van de tekenexpositie: maandag t/m vrijdag 9 – 17 uur, zaterdag 12 – 17 uur en zondag 14- 17 uur. Toegang is gratis. Kijk hier voor meer informatie over de expositie:  https://www.kunstuitleenalkmaar.nl/agenda/tekeningen

Meer info


Kaart wordt geladen...