We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Expositie Unlock the Way bij Twentyonewood

  16:00 - 21:30

kunst, pop-up, schilder, tentoonstelling

Kunstenaar Tom Romkes over het leven

“Mijn expositie is getiteld “Unlock the Way” en refereert aan de zoektocht naar de juiste balans in het leven, als die al bestaat. Veel van mijn werk is gecreëerd vanuit intuïtie en emotie. De aanloop naar deze expositie voelt daarom ook een beetje naakt, alsof ik met de billen bloot ga als het ware. Met mijn extraverte-introverte karakter zoiets organiseren voelt spannend en te gek tegelijkertijd”, zo vertelt Tom Romkes.

De schilder is geboren en getogen in Alkmaar en woont tegenwoordig met zijn vrouw en dochters in het Alkmaarse Burgermeesterkwartier. Het is de eerste keer dat het werk van Tom Romkes tentoon wordt gesteld. Zelf zegt hij daarover: “Spannend wel. Geen idee wat het gaat doen, maar zolang het gezellig is ben ik blij.”

Vrijheid om te ondernemen

“Na negen jaar een digitaal ontwerpbureau te hebben gehad, werkte ik een jaar als Design Director bij Triple, een IT bedrijf in Alkmaar. Toen kwam ik er achter dat ik het ondernemen te veel miste. De vrijheid om te bouwen aan iets vanuit niets is iets wat mij sterk motiveert. Mijn andere onderneming Instawall.nl (deze heb ik samen met mijn goede vriend Wouter Sistermanns, ook een Alkmaarder) bood me de ruimte om in 2019 tijd voor reflectie in te bouwen.”

Trial en error, net als het leven

“Vroeger vond ik schilders altijd erg intrigerend. Het creëren zonder concessies en invloed van meningen. Puur ontwerp. Vooral het werk van schilders als Jackson Pollock en Rothko inspireren mij enorm. Rond maart 2019 ben ik begonnen met schilderen. Proberen, trial en error. Veel fouten maken en technieken uitproberen. Eigenlijk precies de manier hoe ik ook in mijn digitale werk ontwerp. Zonder veel proberen en falen, haal je nooit het beste uit jezelf. Althans zo denk ik erover.”

Pop-up expositie

“De expositie van mijn schilderijen bij TwentyoneWood is op zaterdag 19 september vanaf 16 uur. Ook heb ik een pop-up expositieruimte gehuurd op het Ritsevoort 32, waar ik na de expositie mijn werk kan tonen. Hier zal ik  de rest van de maand september dagelijks tussen 12 en 16 uur te vinden zijn, voor iedereen die op de 19e geen tijd heeft om langs te komen.”

Meer info

  • Datum: 19 september 2020
  • Tijd: van 16 uur tot 21.30 uur
  • Locatie: TwentyoneWood
  • Entree: gratis toegang
  • Reserveren: i.v.m. corona-maatregelen reserveer je plaats via Facebook

Kaart wordt geladen...