We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Smakelijke Fietstour powered by UIT072

  11:00 - 17:00

Culinair, Fiets

Zet zondag 24 mei 2020 maar vast in je agenda. UIT072 organiseert in samenwerking met de Smakelijke Fietstour het lekkerste rondje in de buurt op de fiets. Op een zondagmiddag voor een spotprijs 5 lekkere restaurants bezoeken in en rond Alkmaar. Wees er snel bij!

Smullend door de regio

We kennen natuurlijk de Amusetour en zijn daar sinds jaar en dag bij. Smullend van heerlijke hapjes en wijnen door Alkmaar (en Bergen) met goed gezelschap. Maar onze regio heeft meer te bieden dan dat. Wat is er dan lekkerder dan via een mooie route de lekkerste restaurants uit de omgeving aan te doen? Dat is wat de Smakelijke Fietstour regio Alkmaar belooft!

Als Alkmaars Cityblog zijn we goed op de hoogte van de culinaire vaardigheden èn interessante bezienswaardigheden die de omgeving van Alkmaar te bieden heeft. Daarom hebben we de handen met de organisator van de Amusetour ineen geslagen. Voor deze eerste Alkmaarse editie van de fietstour kozen wij 5 van de betere restaurants uit de omgeving. Via een mooie route en daarop liggende bezienswaardigheden leiden we je door Egmond, Bergen, Alkmaar, Heiloo en weer terug naar Egmond. Je fietst (of rijdt) van restaurant naar restaurant, waar je een heerlijk gerecht krijgt voorgeschoteld.

De route gaat door duin en bos, polder en stad. Langs de goed behapbare route (29,5km) doe je bekende en minder bekende bezienswaardigheden aan. Daarna fiets je weer lekker door naar het volgende restaurant, zodat je in totaal 5 heerlijke gerechten hebt verorberd. Je krijgt van ons de toegangskaarten en een routebeschrijving. Met je eigen gezelschap en in je eigen tempo leg je de route af.

Deelnemende restaurants

#1 Natuurlijk (Egmond aan Zee)

Restaurant Natuurlijk (Egmond aan Zee)

Natuurlijk staat voor biologisch, duurzaam en uit de streek. In de winter is het heerlijk vertoeven in een warme en huiselijke sfeer.

Waar? Dr. Wiardi Beckmanlaan 8, Egmond aan Zee
Zie ook: Proef Egmond

#2 CUNST (Bergen)

cunst logo

CUNST is liefde en passie voor koken en fijne bediening. Chef Eelke ten Broeke verfrist zijn kaart regelmatig, wat zorgt voor creatieve, spannende en prachtige bordjes!

Waar? Kleine Dorpsstraat 1, Bergen
Zie ook: Wijnspijs wandeling Bergen 2019: zonnig zondags genieten

#3 Granada (Alkmaar)

Aan Granada hebben we al menig lovend woord gewijd, dus deze behoeft eigenlijk weinig toelichting. Spaanse klassiekers, verrassende nieuwe gerechten en gastvrijheid!

Waar? Kerkplein 5, Alkmaar
Zie ook: Ontdek Granada 2.0: op z’n Spaans

#4 De Kamer (Heiloo)

Toen we De Kamer in Heiloo bezochten waren we onder de indruk van zowel het eten als de aankleding. Zetel je in een knus hoekje of plof neer bij het knisperende haardvuur.

Waar? Kennemerstraatweg 103, Heiloo
Zie ook: De Kamer: hip en heerlijk in Heiloo

#5 Comer (Egmond aan Zee)

Restaurant Comer (Egmond aan Zee)

Van het vakmanschap van het personeel onder de bezielende leiding van José Polonio, tot aan het interieur toe en natuurlijk niet te vergeten de recepten, alles draait hier om de beleving en smaak.

Waar? Boulevard Zuid 7, Egmond aan Zee
Zie ookComer by Polonio: eten als beleving

 

Hoe werkt het?

Waar start ik?
Bij het kopen van de kaartjes kun je kiezen waar je wilt starten of eindigen. Kies je niet, dan wordt je ingedeeld in één van 5 groepen. Elke groep start bij een ander restaurant. Bij het restaurant waar je start krijg je je toegangsbewijs en de routebeschrijving.

Hoe zorg ik er voor dat ik met mijn vriendengroep start?
Bij het bestellen van je kaarten kan je aangeven in het opmerkingenveld met wie je wil starten. Zo zorgen wij er voor dat jullie de tour in dezelfde groep afleggen.

Welke bezienswaardigheden gaan we langs?
Dat is nog even een verrassing. Op de routebeschrijving vind je interessante informatie over elke bezienswaardigheid.

Hoe laat begint de tour? En tot hoe laat duurt het?
De Smakelijke Fietstour begint om 11:00 en duurt tot 17:00.

Moet ik op de fiets?
Nee, hoe je je van restaurant begeeft is aan jou. Natuurlijk hebben we wel een route samengesteld die het mooist is op de fiets.

Kaarten

Kaarten kosten € 39,50. Wees er snel bij, eerdere edities van de fietstour waren net als Amusetours ruim van tevoren uitverkocht.

Koop je kaartje

Route

Alkmaar wordt zo langzamerhand fietshoofdstad van Noord-Holland, met het EK wielrennen deze zomer, de Fietsvierdaagse van Alkmaar en onlangs de wielerdriedaagse. Het is dan ook prima fietsen in de omgeving.

De totale route is 29,5km op de fiets. Het langste stuk tussen 2 restaurants is 9,5 km (van Cunst naar Natuurlijk).