We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
  16:00 - 23:00

Jeroen Klepper, wijn

Voor de eerste maal in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar: Vini Amici. Hét wijnevenement van Alkmaar. Doe mee aan masterclasses, proef de lekkerste wijnen én maak via UIT072 kans op 2 toegangskaarten inclusief 2 keer een luxe Chef’s Diner!

UPDATE

Vini Amici afgelast

De organisatie van Vini Amici heeft moeten besluiten het wijnevenement dat van 20 tot en met 22 maart aanstaande in de Grote Sint Laurenskerk Alkmaar zou plaatsvinden af te gelasten. Het organiseren van een grootschalig evenement als Vini Amici brengt een stuk verantwoordelijkheid met zich mee.

De bereidheid van wijnmakers uit het buitenland om af te reizen naar Nederland, het aantal afmeldingen van bezoekers en het tekort aan vrijwilligers om op een grootschalig evenement te helpen is hier de oorzaak van. Dat het coronavirus ook in Alkmaar is aanbeland zal hier zeker mee te maken hebben. Dat een aantal van de afzeggingen afkomstig is van mensen die tot een risicogroep behoren speelt hier mede een rol.

Vini Amici zal dit jaar niet meer plaatsvinden, het evenement wordt verplaatst naar 2021.

Evenement info

Met ruim 300 wijnen biedt Vini Amici een breed aanbod aan wijnen. Restaurant VITO bereidt bovendien bijpassende gerechten en Kaasboer Niek heeft overheerlijke bijpassende kazen. De entree bedraagt € 15, dat is inclusief een Vini Amici-glas gevuld met bubbels.

Chefs diner

Ga je liever op luxe? Eet dan een Chef’s Diner mee!

Op vrijdag wordt het diner bereid door Remco Tensen (’t Parkje), Marc Goedhart (Proefclass) en Jeroen Klepper (Hemingway). Let op: met onze winactie op Facebook maak je kans op 2× een Chef’s Diner voor deze vrijdag!

Op zaterdag worden tijdens het Chefs-diner drie gerechten bereid door Stefan Goedel (Granada Food&Wine), Michiel Visser (Wonder’s HHW) en André Koops (Marktzicht). Op zondag worden drie gerechten bereid door Sam Piscaer (‘t Fnidsen), Jasper Bode (Turfmarkt) en Jan-Willem de Jong (VITO). Bij ieder gerecht wordt een bijpassend glas wijn geschonken.

De kosten bedragen € 55 p.p. Er zijn twee sessies van het Chef’s Diner, aanvang vrijdag en zaterdag 17:30 uur en 20:00 uur. Op zondag is het Chef’s Diner om 15:30 en 18:00.

Winetasting

Er is een mogelijkheid tot deelname aan diverse masterclasses, waarbij een vinoloog óf wijnproducent je meeneemt in smaak en variatie. De kosten bedragen € 25 p.p.

Masterclasses

Vrijdag en zaterdag zijn er masterclasses van Leo Uibel (18:00 en 19:30 uur) en Tony Torello (21:00 uur). Op zondag zijn er masterclasses van Steven van Oosterzee (16:00 en 17:30 uur) en Esther van den Busken (19:00 uur).

Leo Uibel
Biologisch Dynamische wijnproducent uit Weinviertel – Oostenrijk. Leo Uibel geeft uitleg over zijn filosofie over wijn maken en laat verschillende wijnen proeven uit zijn collectie.

Tony Torello
Wijnmaker gespecialiseerd in Mousserende wijnen uit Spanje (maakt ook stille wijn) en één van de grondleggers van Corpinnat (kwaliteits Cava). Tony Torello zal hier uitgebreid uitleg over geven en verschillende Corpinnats uit zijn collectie laten proeven.

Steven van Oosterzee
Steven is wijnfanaat pur sang en is vorig jaar Magister Vini geworden. Het hoogst haalbare Nederlandse Wijndiploma. Als afstudeer project heeft Steven gekozen voor Natuurwijnen. Zijn masterclass zal daar uitgebreid overgaan en hij zal diverse natuurwijnen laten proeven.

Esther van den Busken
Vinoloog en verzorgt een Masterclass Spaanse mousserende wijnen voor Vini Amici.

Meer info & tickets: Vini Amici

Win 2× entree + chef’s diner

Win 2× entree + chef’s diner

Pssst, wil je kans maken op 2 entreekaarten voor Vini Amici inclusief 2 keer een Chef’s Diner? Doe dan mee met de winactie op onze Facebookpagina!

★ WIN ★ Ben jij fan van wijn? Dan mag je Alkmaars nieuwste wijnevent niet missen! En bij UIT072.nl maak je nu kans op 2…

Geplaatst door UIT072.nl op Vrijdag 6 maart 2020

 

Praktische info

Alle info vind je op viniamici.nl, maar hieronder staat de meest handige info (en links) als je snel een kaartje voor Vini Amici wil bemachtigen.

Vrijdag 20 maart

16:00 – 23:00
Ticket: € 15
Entree+diner: € 55

Zaterdag 21 maart

16:00 – 23:00
Ticket: € 15
Entree+diner: € 55

Zondag 22 maart

14:00 – 21:00
Ticket: € 15
Entree+diner: € 55


Kaart wordt geladen...