We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hoewel het pas juni is, is de zomer op volle sterkte gearriveerd. En dus gaan we massaal de parken in en pleinen op, om onder het genot van een lekker biertje of wijntje te genieten van muziek, dans en theater.

De keuze is reuze in Alkmaar en vlak daarbuiten, dus wij hebben alvast voorwerk voor je gedaan. Het seizoen is al lekker afgetrapt met Beatcoin, Woodlands en KUUB. Maar er zijn nóg 7 festivals in Alkmaar die je niet mag missen deze zomer:

1. Woodlands Festival

De 8ste editie van Woodlands Festival op 2 en 3 juni belooft thrill & chill te worden. Verwacht bandjes, dj’s, Silent Disco, een Kids Area met knutselen en schminken en zelfs een speciaalbierbar!

Waar: Oudtburghweg 3, Bergen
Wanneer: 2 en 3 juni
Prijs: 18+ € 30,11. Kinderen tot 5 jaar gratis, kinderen tussen 6 – 11 jaar € 5,61 en 12 – 17 jaar € 15,61

2. Beatcoin festival

De eerste editie van het Beatcoin festival brengt een mix van house, progressive, hardstyle, eclectic, 80s/90s en Disco. Met onder andere Darkraver, The Prophet, DJ Sven, La Fuente en Dyna.

Waar: Evenemententerrein Alkmaar
Wanneer: 16 juni
Prijs: vanaf € 40 (early birds zijn uitverkocht)

3. Festival KUUB

Vrijdag 15 en zaterdag 16 juni demonstreren lokale kunstenaars hun werk tijden KUUB Festival op het Canadaplein. Leuk om te ontdekken waar deze jonge talenten mee bezig zijn. Ook zullen er workshops, demonstraties, voorstellingen en exposities plaatsvinden die zich verspreiden over de hele dag.

Waar: rondom Canadaplein
Wanneer: 16 en 17 juni
Prijs: gratis

4. Ringertje Rock

Ringertje RockHet wordt weer rocken in de Ringersfabriek! Zaterdag 23 juni gaat het dak er af tijdens de tweede editie van Ringertje Rock. Hier vind je no-nonsense live rock en alternatieve muziek van lokale bands. Bluesrock, Metal, Rhythm & Blues en HellbillyMexicanBalkanPolkaRock-liefhebbers: deze mag je niet missen.

Waar: Ringersfabriek
Wanneer: 23 juni
Prijs: gratis

5. Indian Summer Festival

Indian summer Festival 2018

Indian Summer Festival strijkt weer neer in het Geestmerambacht. Het grootste feestje van Noord-Holland brengt dit jaar meer dan 50 bands, dj’s en artiesten, waaronder Guus Meeuwis, De Jeugd van Tegenwoordig, Sam Feldt, Broederliefde, Nick en Simon en nog veel meer (Nederlandse) artiesten.

Waar: Recreatiegebied Geestmerambacht
Wanneer: 29 en 30 juni en 1 juli 2017
Prijs: vanaf € 45

6. CrossOverstad

Crossoverstad festival 2018

Grensoverschrijdend, zomers straatfestival op de meest upcoming plek van Alkmaar: Overstad! Zet 30 juni in je agenda en geniet van dans, live-muziek, theater, lekker eten en drinken en nog veel meer.

Waar: Noorderkade en Ringersplein
Wanneer: 30 juni
Prijs: gratis

7. Zomer op het Plein

Zomer op het Plein

Zomer op het plein is inmiddels een begrip in Alkmaar. Het zomerfeest op het Canadaplein vindt elk weekend in juli en augustus plaats. Maar dit jaar kan je ook al eerder genieten van muziek, theater en ander artistiek vermaak tijdens Zomer in de Mare: elk weekend van juni in de Rekerhout.

Onder ander Maaike Ouboter, Barry Hay, Lucas Hamming, Dolf Jansen en Wouter Hamel maken hun opwachting.

Waar: Canadaplein
Wanneer: elk weekend van juli en augustus
Prijs: gratis
Bekijk ook: 8 tips voor Zomer op het Plein 2018

8. Dansen & Sjansen Festival

Na het succes van vorig jaar organiseert Brownies&Downies Alkmaar de tweede editie van Dansen & Sjansen Festival. Een festival voor en door mensen met een beperking, en voor iedereen die van een feestje houdt. Dansen en sjansen met een maatschappelijk oogpunt! Vermaak door onder andere Peter Beense, Sweet Le Freak en Jurriaan Singels. Juriaan Singels is een artiest met een beperking.

Waar: Cultuurpark de Hout
Wanneer: zondag 1 juli
Prijs: kinderen tot 12 jaar gratis, € 5 voor early-bird tickets

9. Mixtream Festival

In Heerhugowaard is het gratis Mixtream een tof klein festival aan het eind van de zomer. Twee stages, foodtrucks, lokaal talent en namen als Charlie Lownoise, Jacin Trill en 18 Miles zorgen voor goed vermaak.

Waar: Recreatiepark Rosarium, Heerhugowaard
Wanneer: 26 augustus
Prijs: gratis

10. Rockfest Alkmaar

De zomer is voorbij, maar in oktober is er nog een laatste festival voor de echte rock liefhebbers: de 5e editie van Rockfest Alkmaar. Een waanzinnige avond vol met covers van de beste hardrock helden.

Waar: Koel310
Wanneer: 27 oktober
Prijs: € 13,50