We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De eerste WijnSpijs Wandeling in Bergen was een groot succes! Wij stapten vanmorgen op de fiets (vanuit Alkmaar) om nog geen 20 minuten later aan te schuiven voor het eerste wijntje en hapje. Wandel je met ons mee?

Na eerdere edities in Alkmaar (zie de terugblikken op 2017 en 2016) werd zondag de WijnSpijs Wandeling voor het eerst in Bergen georganiseerd. Op voorhand al succesvol, met een leuke selectie restaurants én compleet uitverkocht.

Heb je het gemist? We nemen je graag nog kort mee langs onze route.

1. Julie’s

Direct aan het plein in Bergen vind je Julie’s. De starter was een wrap met pulled chicken, lekker licht pittig, knapperig gebakken en met een frisse Mexicaanse salsa. De koude frisse salsa met de fris fruitige rosé zorgden voor een prima tegengewicht op het terras.

Wijn: Eclat Camille, Grenache rosé uit Longuedoc Roussillion
Spijs: Wrap pulled chicken, frisse jalapeño-salsa
UIT072 score:

2. CUNST

De liefde en passie voor koken van chef Eelke ten Broeke is te proeven in de steeds wisselende kaart. Ook vandaag is de ontvangst weer hartelijk. Op het menu vandaag een lekkere combinatie van tonijn, een ceviche van coquille en een pittige wasabi avocadocreme. De Hongaarse pinot grigio is zomers verfrissend met tonen van bloesem en honing.

Wijn: Pinot Grigio, Chapel Hill, Hongarije
Spijs: Tonijn, coquille, avocado, wasabi
UIT072 score:

3. Djadjan

Djadjan staat voor ‘Snoeperij’ in het Indonesisch. Als enige restaurant met een Bib Gourmand in 072 hebben ze een naam hoog te houden. Maar net als met de Amusetour amper 3 maanden eerder is het lastig om de hoge verwachtingen waar te maken. Enigszins teleurstellend is dat we exact hetzelfde gerechtje voorgeschoteld krijgen als eind maart. Nog steeds lekker, maar niet erg origineel en minder dan we verwachten.

Wijn: Montepulciano (rood, Italië)
Spijs: Ayam Betawi (zie Amusetour Bergen)
UIT072 score:

4. Onder de Linde

Onder de Linde is al jaren dé plek voor fine dining in Bergen. Ook ditmaal maken ze hun faam waar! Dit gerechtje ziet er niet alleen prachtig uit, maar de verfijnde combinatie van smaken maakt dit weer een topper van deze WijnSpijs editie. Ook de wijn is heerlijk, verfijnd, sappig en elegant fris, zoals we van Onder de Linde gewend zijn. Hier gaan we snel weer heen voor een complete maaltijd!

Wijn: Pinot Grigio, Italië (Tre Venezie)
Spijs: Vitello tonato van tonijn en kalfspastrami
UIT072 score:

5. The Bourbon Room

Stoere klassiekers, lekkere wijnen. Chef Ilka kookt verrassend, maar toegankelijk. Ook vandaag hebben ze weer uitgepakt, met rauwe langoustine en een aan één kant kort gebakken makreel, met een saus getrokken van de graat.

De Italiaanse witte wijn heeft een combinatie van chardonnay en trabbiano druif, wat zorgt voor een tintje tropisch fruit. Samen met de salade van venkel  en courgette en de kaantjes van spek een mooi palet, zowel op het bord als in de mond.

Wijn: E’Got Trebbiano Chardonnay
Spijs: Makreel, langoustine, venkel, courgette, kaantjes
UIT072 score:
Meer info: lees onze review van The Bourbon Room

Conclusie

Absolute aanrader

Deze eerste WijnSpijs Bergen was helemaal uitverkocht. En we zeggen het vaker, maar het blijft een absolute aanrader om te doen. Soms valt er een restaurant tegen, maar nooit heel erg. En het blijft leuk om te zien (en vooral proeven) dat andere hotspots echt een tandje bijzetten.

Wil je ook een middag happen en stappen? Er zijn nog meerdere amusetours dit jaar, met in augustus weer een WijnSpijs Wandeling in Alkmaar (datum volgt).

Wij doen volgende keer in elk geval weer mee. En jij?