We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

April doet wat het wil. En dat betekent in Alkmaar try-outs van Marc de Hond en Hans Teeuwen. Nico Dijkshoorn live in Bergen en Lucky Fonz III in Podium Victorie. Maar natuurlijk ook Koningsdag (en -nacht) en last but not least: het (stads)strandseizoen gaat beginnen! Waar zien we jou in april in Alkmaar?

1. Opening Stadsstrand de Kade

Stadsstrand de Kade - seizoensopening 2016Met stip op 1: de zomer gaat weer beginnen. Stadsstrand de Kade staat weer! De seizoensopening op 1 april is de start voor weer een zomer genieten in Alkmaar met de voetjes in het zand.

Michael, Helen en de rest van de crew staan weer klaar om jou opnieuw een onvergetelijke zomer te begonnen. Dit seizoen vieren we bovendien het eerste lustrum van De Kade. Dus verwacht extra veel gave optredens, maffe ideeën en een altijd positief en enthousiast Kade-team.

2. Nico Dijkshoorn (live @ Bergen)

Nico DijkshoornNico Dijkshoorn, bekend van zijn wekelijkse optreden in De Wereld Draait Door, keert 2 april terug naar Bergen.

Op veler verzoek staat hij weer op het podium van de Taverne voor een avond vol proza, poëzie en vooral lekkere live muziek.

3. Marc de Hond – Try-out

Marc de Hond - Wie bang is krijgt ook klappen

Het inspirerende vervolg van Marc de Honds succesvolle debuutvoorstelling “Scherven Brengen Geluk”, waarvan de try-out plaatsvond in Wijkcentrum de Eenhoorn.

Ditmaal in De Sociëteit, op vrijdag 15 april.

4. Kijken, kijken, kopen

De Vest brengt ‘Kijken, Kijken, Kopen’ terug naar Alkmaar! Winkeliers en theatermakers veranderen de Alkmaarse binnenstad op zondag 17 april in één groot podium.

5. Hans Teeuwen – Echte Rancune

Hans Teeuwen is dit jaar weer in de theaters te zien! Super trots zijn wij dat hij ook in ons eigen theater De Vest in Alkmaar komt spelen. Op zondagavond 17 april in de kleine zaal, op dinsdagavond 19 april in de Grote Zaal met zijn nieuwe voorstelling.

6. Koningsplein

Koningsnacht en Koningsdag wordt het Waagplein omgetoverd tot “KONINGSPLEIN“. Alle ingrediënten zullen aanwezig zijn om het “KONINGS(waag)PLEIN” 2 dagen volledig op zijn kop te zetten: 26 en 27 april.

7. Lucky Fonz III

Op 5 februari verscheen het nieuwe Nederlandstalige album van Lucky Fonz III: ‘In Je Nakie’. Op 30 april staat de veelzijdige artiest in Podium Victorie.

8 t/m 10. Optredens in Theater de Vest

Als vertrouwd: de 3 aanraders van UIT072 in TAQA Theater de Vest:

Lebbis

Lebbis - Paardenpoetser
De man van de scherpzinnige ideeën, inspiratie en veel energie heeft een nieuw programma.

Hans Aarsman

Hans Aarsman - Zelf Weten
Hans Aarsman in TAQA Theater de Vest Alkmaar. Een onemanshow waar je veel van kunt verwachten.

Common Linnets

The Common Linnets
Na een succesvolle clubtour spelen The Common Linnets vanaf april in de Nederlandse theaters.

Alkmaars nieuwste hotspots

Nieuw in Alkmaar

Alkmaar bruist: regelmatig verschijnen er nieuwe leuke restaurants en winkels in de stad. Probeer deze 3 Alkmaarse hotspots eens uit deze maand:

1. TwentyoneWood

Twentyonewood: interieur
Nieuw in maart: een prachtige ruime kledingwinkel met hippe en betaalbare kleding voor mannen. Op het Ritsevoort zit sinds kort TwentyoneWood.

2. Saladebar Oogst

Saladebar Oogst Alkmaar
Open vanaf 1 april: Saladebar Oogst De plek voor heerlijke verse maaltijdsalades, soep, sapjes, smoothies en koffie met lekkers. Én grotendeels biologisch!

3. Bubbels

Feestcafé Bubbels Alkmaar
Feestcafé Bubbels strijkt neer op het Alkmaarse Waagplein. Vanaf april komt het café, bekend uit Amsterdam, in het pand van Prinsheerlijk.

Extra